Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    WebHosting Provider

    Share

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    WebHosting Provider

    Post by OngBok on Mon Jun 01, 2009 1:41 pm

    Ada sapa2 yang boleh cadangkan/rekomen
    Web Hosting yang paling bagus selain exabyte;
    1. upload/download guna ftp laju
    2. buka cpanel laju
    3. buka laman web laju.
    4. edit wordpress/joomla laju

    ok.

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: WebHosting Provider

    Post by Hansz on Mon Jun 01, 2009 3:52 pm

    http://www.mesrahosting.com = Mesra Hosting okay tak ??

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: WebHosting Provider

    Post by sawi on Mon Jun 01, 2009 4:22 pm

    aku prefer -> SINI by Internet Webhosting

    kenapa?
    sebab aku pakai n puas hati, sebelum ni ada aku guna ipserverone & jgk mesrahosting.

    ipserverone aku dh terminate.
    *aku terminate sbb tak suka guna Direct Admin utk access control panel.
    *support aku bagi 8 bintang dr 10 bintang.

    mesrahosting masih pakai utk website company.
    *pengalaman paling buruk dgn mesrahosting, support aku bagi suku bintang dari 10 bintang.
    *tp aku dh pakai mesrahosting ni hampir 7 tahun, sbb malas nak pindah randah website company, sbb aku tak buat dari zero, kalau pindah leceh jgk.

    internet-webhosting
    *dah pakai dlm 2 tahun rasanya, pakai utk buat test joomla, phpbb, bla..bla.. Kalau nak test speed server blh main2 kat web phpbb aku -> klik . Ko daftar, try guna fungsi upload, attach ke.
    *Support aku bagi 9 bintang dari 10 bintang.
    *kalo nak promotion punya pakej, klik link aku letak kat atas tu.


    Last edited by sawi on Tue Jun 02, 2009 10:28 am; edited 1 time in total

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: WebHosting Provider

    Post by OngBok on Tue Jun 02, 2009 3:18 am

    ok.. thanks sawi. nanti aku cuba

    Sponsored content

    Re: WebHosting Provider

    Post by Sponsored content Today at 2:11 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:11 am