Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    removable problem

    Share

    SaPiD
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Age : 29
    Location : tempat kerepek banyak di jual
    Registration date : 20/02/2009

    removable problem

    Post by SaPiD on Tue Jul 14, 2009 9:52 am

    assalamualaikum...

    nih ada problem member aku tanya.xtaula kalo2 dah ada bincang pasal ni,aku xjumpa kat mana letaknya..problemnye camni

    " ader 1 komp ni dia xleh access USB,CDR,DVDR @ ape2 yg removable..aku dah byk kali scan..bila msuk thumb drive dia detect tp bila klik nak bukak dia kuar error "Administrator prevent to access to this storage"..CD ke DVD ke sama gak..any solution?? "

    haa tu la soklan yg dia berikan...so leh bantu?

    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: removable problem

    Post by mikicun on Tue Jul 14, 2009 3:12 pm

    refer kat sini...
    Code:
    http://forum.thewindowsclub.com/windows-tips-tutorials-articles/20592-prevent-access-all-removable-storage-devices.html

      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:10 pm