Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kenangan di PUTERA.com

    Share

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by TOYSЯUS on Thu Jan 28, 2010 5:57 pm

    Dah ada tapi belum secara rasmi.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jan 28, 2010 6:02 pm

    assalamualaikum...

    TOYSЯUS wrote:Dah ada tapi belum secara rasmi.

    setidak2nya buleh mengubat rindu Razz


    --------------------------------------------

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Aku Tak Sengal on Thu Jan 28, 2010 10:08 pm

    Assalamualaikum wbt,

    ak rindu homepage Tanya@Putera.. camne nak peluk?

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by AhmadSyazwan on Sat Jan 30, 2010 10:39 am

    rindu teramat kepada putera.com
    harap user2 dapat kembali.
    putera dalam bentuk maya xleh nak peluk.hehe

    Gunso
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 137
    Location : Dalam kokpit zaku...
    Job/hobbies : Smuggling & Trafficking Sayur Sawi
    Registration date : 07/05/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Gunso on Sat Jan 30, 2010 2:13 pm

    register baru balik ker nanti...

    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 96
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by TJ-Ariff on Sat Jan 30, 2010 6:57 pm

    kata orang muda, kalau rindu , ko sebut nama ku... he he he lol!

    gurau aje yek... Laughing


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by raidizh AR on Sat Jan 30, 2010 7:52 pm

    AhmadSyazwan wrote:rindu teramat kepada putera.com
    harap user2 dapat kembali.
    putera dalam bentuk maya xleh nak peluk.hehe

    boleh je... ko g amik tiket bas ke n9, carik umah malayneuMAYA... pastu peluk + cium die


    --------------------------------------------

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by naqninetwo92 on Sat Jan 30, 2010 8:18 pm

    selalu kena berleter dengan bro C - fu Sad

    hehe

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by johnburn on Sat Jan 30, 2010 10:06 pm

    wah lame xdgr name c - fu tu
    legend tuh hehe


    Last edited by johnburn on Sat Jan 30, 2010 10:17 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by ogGy on Sat Jan 30, 2010 10:09 pm

    raidizh AR wrote:
    AhmadSyazwan wrote:rindu teramat kepada putera.com
    harap user2 dapat kembali.
    putera dalam bentuk maya xleh nak peluk.hehe

    boleh je... ko g amik tiket bas ke n9, carik umah malayneuMAYA... pastu peluk + cium die

    Ko gemar ek rai wat kenyataan yang berbahaya pada kekanda ko tu .. tp jgn lupa snap gambar tau hehe... Razz


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by naqninetwo92 on Sat Jan 30, 2010 10:48 pm

    johnburn wrote:wah lame xdgr name c - fu tu
    legend tuh hehe

    hehe aku ingat lagi, kat thread networking....TS masa tu bro slaughters...dia wat guide untuk networking...aku jenis malas baca dari page 1...terus tanya noob question...apalagi bro c - fu pung pang mengamuk marah kat aku....pemalas...bengap la bla bla bla...hehehe

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by raidizh AR on Sat Jan 30, 2010 10:59 pm

    ogGy wrote:
    raidizh AR wrote:
    AhmadSyazwan wrote:rindu teramat kepada putera.com
    harap user2 dapat kembali.
    putera dalam bentuk maya xleh nak peluk.hehe

    boleh je... ko g amik tiket bas ke n9, carik umah malayneuMAYA... pastu peluk + cium die

    Ko gemar ek rai wat kenyataan yang berbahaya pada kekanda ko tu .. tp jgn lupa snap gambar tau hehe... Razz

    gambar? 3g la best...live....ahahahahah


    --------------------------------------------

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by naqninetwo92 on Sat Jan 30, 2010 11:01 pm

    satu lagi...

    arwah ancient one...otai programming...artikel Reverse Code Engineering nukilannya tak sempat dihabiskan...

    al-Fatihah

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 31
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Sat Jan 30, 2010 11:07 pm

    assalamualaikum...

    raidizh AR wrote:gambar? 3g la best...live....ahahahahah

    wah nyepam ye..atas apa yg berlaku ke atas oggy..aku cuba menjauhkan diri dari henset 3g hahaha Laughing


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by teri-chan on Sat Jan 30, 2010 11:16 pm

    hahaha skang kerana insiden 2, aloy nk 3g bgtau dulu hehe. Pdn muka die. Pd aku putera.com xbyk sgt kenangan indah, sbb aku ahli br, join tahun bln oktober 2008. Namun, kejatuhannya wat aku rasa syg nk tinggalkn forum ni. Jgn lupa, putera@forumotion byk beri kenangan indah juge.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by khairul anwar on Sat Jan 30, 2010 11:16 pm

    naqninetwo92 wrote:
    johnburn wrote:wah lame xdgr name c - fu tu
    legend tuh hehe

    hehe aku ingat lagi, kat thread networking....TS masa tu bro slaughters...dia wat guide untuk networking...aku jenis malas baca dari page 1...terus tanya noob question...apalagi bro c - fu pung pang mengamuk marah kat aku....pemalas...bengap la bla bla bla...hehehe



    haha, aku pun penah kena satu kali, time tu aku register terus tanye, format macam mane? fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....

    sekali da kene fire in da hold trus hide, tak post ape2 da,
    tapi aku tak penah salah kan sesiape pun, salah diri sendiri la, tak explore forum betul


    keje moderator nie bukan senang sebenar nye, lagi2 kalau ade user yang terlampau pandai, pastu datang flame2 macam forum <tutttt>

    lagi la panas mod tu

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by naqninetwo92 on Sat Jan 30, 2010 11:33 pm

    aku cuma silent reader je sekadar menambah ilmu...teringat bro electroboy sanggup layan aku masa tu umur aku 13 tahun...contact kat pm cara nak format...dia layan je aku...bila terfikir sekarang...dia tak rasa leceh ke masa layan aku tu...menginsafkan aku bila ada org selalu tanya noob question...kadang2 jadi malas nak layan...tapi ilmu kena curahkan jugak...kalau simpan hmm rugi je la...

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by khairul anwar on Sat Jan 30, 2010 11:44 pm

    naqninetwo92 wrote:aku cuma silent reader je sekadar menambah ilmu...teringat bro electroboy sanggup layan aku masa tu umur aku 13 tahun...contact kat pm cara nak format...dia layan je aku...bila terfikir sekarang...dia tak rasa leceh ke masa layan aku tu...menginsafkan aku bila ada org selalu tanya noob question...kadang2 jadi malas nak layan...tapi ilmu kena curahkan jugak...kalau simpan hmm rugi je la...

    haha,..

    rajin nyer dia layan ko..

    sebab tu la aku layan dengan baik jer (baik ke?) kalau ade noob2 question...

    sebab aku pun tingat time aku dulu macam tu...

    takde la nak fire2 or flame2 nie

    ilmu tanpa amal wat per... atleast leh tunjuk ajar orang... walaupun tak dapat ape2
    tapi dapat bantu sesame kawan ok gak kan..

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by nelza on Sun Jan 31, 2010 1:12 am

    harap harap forumer yang lama lama dapat masuk balik

    sangkut
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Registration date : 26/07/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by sangkut on Sun Jan 31, 2010 1:19 am

    putera.com yang byk beri info ak pasal dunia it...dulu (masa tingkatan 1) yang aku tau main MiRc jer 24 jam....lepas join putera.com (lama)(tingkatan 2 lebih kurang) byk ilmu yang ak dapat sampai skrg...rindu dkt ahli putera lama...dan tema forum yang lama..

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by mjmax15 on Sun Jan 31, 2010 10:17 am

    johnburn wrote:wah lame xdgr name c - fu tu
    legend tuh hehe

    haha..sama la dgn sorang lagi geng kita Janice Wei Lan(satu lg nick dia aku lupa daa)
    aku ingat lagi topic pakcik beli henset kena balun bebudak seller kat pertama complex.
    bagus dia berani bagi hujah bertentangan. siap defend seller lg tuh. Smile topik tu aku post sekali ajer. hahaha...kesian dia. Smile

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by TOYSЯUS on Sun Jan 31, 2010 12:35 pm

    'Sahabat karib' aku tu, K.I.T.T nick lagi satu dia.. hehehe.
    Rindu nak 'berbual2' dengan dia..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by naqninetwo92 on Sun Jan 31, 2010 1:28 pm

    TOYSЯUS wrote:'Sahabat karib' aku tu, K.I.T.T nick lagi satu dia.. hehehe.
    Rindu nak 'berbual2' dengan dia..

    hehe kitt...dia aktif jugak kat lowyat...

    seronok komen dia...hehe

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by teri-chan on Sun Jan 31, 2010 2:59 pm

    K.I.T.T kalu layan borak mmg best. he such a good guy la for me.

    yg cadang nk pasang HID kat maivi tu dia kan?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by TOYSЯUS on Sun Jan 31, 2010 3:52 pm

    ^ Erk sangat terbalik pada I. Haha.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:23 am