Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kenangan di PUTERA.com

    Share

    naqninetwo92
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 148
    Age : 24
    Location : A/S
    Job/hobbies : hmm
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by naqninetwo92 on Sun Jan 31, 2010 4:29 pm

    TOYSЯUS wrote:^ Erk sangat terbalik pada I. Haha.

    hmm maybe K.I.T.T cara layanannya dengan sesetengah individu berbeza kot...hehe

    civ3
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 3
    Age : 29
    Location : 192.168.1.1
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by civ3 on Sun Jan 31, 2010 7:41 pm

    Topik yang bagus. Keep it up!

    Zaman2 dulu aku just guest kat putera.com intai2 topik utk setup private online game RO sekitar 2003.. aku dah lupa nama TS dia... ehehehe...

    Dari putera.com aku start belajar apa itu format komputer by topik yang dibuka oleh mod no_namez...around 2004... bermula dari topik ini.. start explore satu-satu sehinggalah aku berjaya capai target aku sekarang ini.

    Known well legend putera.com c_fu ... azuan ... selalu berdebat.... geek boy... electroboy... heh... power mamat ni sekarang...

    It's all about down memory lane. Cool

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by AhmadSyazwan on Sun Jan 31, 2010 8:50 pm

    civ3 macam pernah dengar..hehe
    welcome back

    kenangan di putera.com memg byk
    pdc la tempat mencari ilmu comp

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by sayw on Sun Jan 31, 2010 9:42 pm

    teringat asyik kena marah dengan civ3 shj kerana salah buka topik kat tempat yg x sebetulnya =p

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by AhmadSyazwan on Mon Feb 01, 2010 4:54 pm

    civ3 sememgnya seorg yang tegas.

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by khairul anwar on Mon Feb 01, 2010 9:45 pm

    tegas itu adalah ciri2 moderator yang sejati hehe Smile

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by dans kam on Mon Feb 01, 2010 11:29 pm

    Putera.com adalah forum kedua yg aku join selepas jomlayan.com.

    Pas aku jumpa PDC nih, aku terus melekat kat sini... walaupun x byk post tapi pdc memang dah jadi satu tempat persinggahan tetap aku bila2 surf internet.

    Memang byk ilmu yang aku dapat kat sini..

    Terima kasih yang x terhingga kepasa sume forumer yg sudi berkongsi... Very Happy

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by awi216 on Tue Feb 02, 2010 3:19 am

    dalam PDC dulu, aku slalu lepak dalam bahgian pensijilan jer,, Sebab banyak info tentang pro cert yang aku dapat kat situ. Semangat diorang mencari ilmu membuatkan saya terdorong untuk mengikuti jejak langkah mereka sekali. Harap2 nanti bila PDC lama up balik, otai2 dulu kat situ ada la lagi untuk berkongsi pengalaman dan cara2 untuk mensijilkan diri dengan lebih lagi..

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by loy_azloy on Sun Feb 07, 2010 4:14 pm

    kenangan di putera.com lama

    1. Mula2 aku join aku bg cadangan buka topik utk kaum wanita,peh sekali ramai sembur aku huhuhu...

    2. Aku dgn sorang lagi ahli forum mewakili forum Putera dalam pertandingan Winning Eleven anjuran ahli2 Lowyat di Shah Alam,aku kalah kat suku akhir dengan wakil Malaysia,(kecewa aku boleh menang tapi aku banyak main2)huhuhu...


    Kenangan di Putera Sementara

    1. berjaya menghasilkan merchandise T-Shirt untuk forum ini berkat hasil bantuan kawan2 semua terutamanya teri dan yang lain2.(projek baru bulan 3,tunggu...)

    2. tak boleh la nak lari dari topik puak tu,tapi seronok juga berbeza pendapat...

    3. berjaya mendapat naib juara didalam pertandingan post paling banyak(banyak spam)ahahaha....

    4. secara tak langsung menjadi penunggu setia Cbox...huhuhu...


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by khairul anwar on Sun Feb 07, 2010 6:16 pm

    loy_azloy wrote:kenangan di putera.com lama

    1. Mula2 aku join aku bg cadangan buka topik utk kaum wanita,peh sekali ramai sembur aku huhuhu...

    2. Aku dgn sorang lagi ahli forum mewakili forum Putera dalam pertandingan Winning Eleven anjuran ahli2 Lowyat di Shah Alam,aku kalah kat suku akhir dengan wakil Malaysia,(kecewa aku boleh menang tapi aku banyak main2)huhuhu...


    Kenangan di Putera Sementara

    1. berjaya menghasilkan merchandise T-Shirt untuk forum ini berkat hasil bantuan kawan2 semua terutamanya teri dan yang lain2.(projek baru bulan 3,tunggu...)

    2. tak boleh la nak lari dari topik puak tu,tapi seronok juga berbeza pendapat...

    3. berjaya mendapat naib juara didalam pertandingan post paling banyak(banyak spam)ahahaha....

    4. secara tak langsung menjadi penunggu setia Cbox...huhuhu...


    loy, yang pertama tu, memang da jadi kenangan

    tp yang kedua tu belum lagi la ehehehehe

    loy_azloy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1513
    Age : 35
    Location : Muo/Putrajaya
    Job/hobbies : DOF/bela kelisa
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by loy_azloy on Mon Feb 08, 2010 3:07 am

    khairul anwar wrote:


    loy, yang pertama tu, memang da jadi kenangan

    tp yang kedua tu belum lagi la ehehehehe
    owh ye ke?yang kedua tu bakal jadi kenangan,kirenye aku ni melangkaui masa la konon2nye ahahaha...TS tak cakap pun Putera lama kat tajuk tu huhuhu....


    --------------------------------------------
    Gintoki Sakata : "When something falls at my feet...the least i can do is pick it up"
    mari beramal dengan hanya RM10
    klik kat sini http://putera.forumotion.com/aktiviti-f15/projek-kutipan-dana-wakaf-pelaburan-untuk-akhirat-t6036.htm
    ------------------------------------------------------------
    currently take care my Green Base Arowana and mastered RC heli


    neiny_nani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 59
    Age : 35
    Location : putrajaya/ muar
    Job/hobbies : at moF / main ngn kucing...
    Registration date : 09/06/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by neiny_nani on Tue Feb 09, 2010 10:40 am

    aku mcm2 la kenangan kat putra ni...tp tak leh nak kongsi la...byk sgt..
    ade gak yang kaitkan perasaan..
    yg penting aku enjoy ngn putra ni... Smile

    Kecik-88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Age : 28
    Location : Wangsa Maju, Kuala Lumpur
    Job/hobbies : mencari sesuatu yang baru dan unik
    Registration date : 28/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Kecik-88 on Tue Feb 09, 2010 11:28 am

    huhu...teringat aku kat PUTERA.COM yang lama...
    aku ingat lagi kat bahagian Rangkaian, bro crypto.md5 yg ade ccie,ccna bukak topic pasal subnetting peh teruja aku baca post tue...dan skrang nie aku dah mahir dah pasal Tcp/ip terima kasih byk2 hah tak lupa gak bro prontoxp dan civ3 pon ade gak kat topic tue memberi solution..

    tapi sekarang maner bro prontoxp ngan crypto.md5 pergi..??

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by raidizh AR on Tue Feb 09, 2010 12:45 pm

    prontoXP ade je... salu jugak nampak


    --------------------------------------------

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Miss U.A on Tue Feb 09, 2010 2:23 pm

    kenangan aku kat putera lama belom ade lg sbb aku br join yg sementara nih.....

    tp yg sementara nih pun byk dah
    1. ehem2....
    2. rasanya tak perlu la diungkit cte lama.
    3. aku mls nk ckp la...

    hehhehehhee.....spam!

    braderitam77
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 39
    Location : org muo,duk kuantan(merantau le)
    Job/hobbies : potong sawit/main game n mancing
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by braderitam77 on Thu Feb 11, 2010 5:43 pm

    tak byk kenangan kat yang sementara nie..(sebab br join aje):
    -dpt byk info dan byk selesaikan masalah
    -release tension beb
    -walaupun tak banyak post tp inilah antara gedung ilmu yg aku cari..
    -lg pun kat opis aku yg leh open forum ...ini aje ekekkee tq

    Sponsored content

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Sponsored content Today at 6:03 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:03 am