Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kenangan di PUTERA.com

    Share

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Fri Jul 10, 2009 3:52 pm

    assalamualaikum...

    AhmadSyazwan wrote:
    MalayNeuMaya
    hehe..flickr mesti sihat.
    lama gak ak x msg annamir,buyie,...

    lama jugak aku tak masuk flickr..bro annamir je still rajin mengupload..hehe

    crazy_labelle wrote:
    wahahaha... si malayneumaya nye kijer la tuh...
    gi pink kan gaban... huhu....

    tu la ak pon rindu jgak yg komen profile tu....
    kalo time bosan2 ak tgk2 jgak smbil senyum sorg2... huhu....

    kan ke tu maskot ko? lupa dah mana aku tibai gamba gaban tu..pastu modify..hehe..
    masa thread byk bosan mmg bersungguh2 la aku main hanta komen kat profile..haha

    ammartok wrote:wahaha... Laughing
    ak la amd_sempot tu...xlame lagi tuka dual core nye...haha

    ak f4 skang nie...nak men2 xleh sgt...aduih...menyirap ak blaja taun nie...
    ngan bdak2 cam sengal...skali ak jd sengal...wahaha... Mad


    p/s gizto...pekaba???lame xnmpk...

    hekleh ko rupanya..sapa suruh tuka nama...mana la nak kenal..baru f4 ye ko?

    gizto ni yg main halflife ngan aku kat hamachi tu ke?


    --------------------------------------------

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by ammartok on Sat Jul 11, 2009 1:59 am

    ye malay...serius ak rindu time hl tu...gelak gila kambing ak...wakakaka

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Sat Jul 11, 2009 11:09 am

    assalamualaikum...

    ammartok wrote:ye malay...serius ak rindu time hl tu...gelak gila kambing ak...wakakaka

    apa taknya..kalu dah ramai2 tu mmg teruk betul korang main..bila spawn aje mampus balik...aku pon sama jugak la...memula masuk tu je aku main dgn bertatasusila...haha..

    yg tak tahan tu buleh kejar2 naik turun tangga, lompat kat tingkap bagai tu ha...sambil bwk launcher lak tu..mmg pecah perut aku..

    hamachi aku dah lama buang...kenangan jugak tu..hehe


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by teri-chan on Sat Jul 11, 2009 1:00 pm

    hehehe.. aku tgk korg je kot...

    sbb time pdc lama aku masih br lg...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Sat Jul 11, 2009 7:02 pm

    assalamualaikum...

    teri-chan wrote:hehehe.. aku tgk korg je kot...

    sbb time pdc lama aku masih br lg...

    haha kak teri seingat aku masa awal kemunculan mmg byk kat sub sembang la..rajin mengepos..


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by teri-chan on Sun Jul 12, 2009 9:49 am

    huahuahua... yaa.. pastu byk kat jati diri ngn english... yg lain tak sempat nk xplore hehehhe...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Batista on Tue Jul 14, 2009 1:28 pm

    saya rindu ahli2 yg lama

    Hellghast
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 102
    Location : dimana2 sahaja
    Job/hobbies : cari duit nak kawin/termenung
    Registration date : 13/07/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Hellghast on Tue Jul 14, 2009 1:36 pm

    rindu pada yang lama?dah berkurangan sebab putera yang sementara ni tak byk bezanya,cuma ahli2 lama aje yang kurang,lagipun ahli2 lama kat forum lama tu tak semua aktif,separuh dah tak masuk forum juga.kalau masuk pun sebulan sekali aje.

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by raidizh AR on Sat Jul 25, 2009 2:36 pm

    putera.?.. kerana ak bknla insan lame yg menetap kat cni, mungkin ak xbyk mnde utk diceritakn

    cumanye,dlm mase beberape bln terakhr ni, ak semakin ramai mmber kat cni.. bermula dr chatbox, ke ym, dan ke fs

    putera berjaya distract otak ak dr memikirkn masalah yg membelenggu otak ak sekian lama, hampir 2tahun ak mencari jln keluar

    dan.. nahh!! disini ak jmpe penawarnye.. hebat rupanye panahan putera.com nih

    terime kasih


    --------------------------------------------

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by ogGy on Sat Jul 25, 2009 9:50 pm

    Ish.. Ish..Ish...Jap aku nak lap air mata dengar kisah rai ...Sad hehe..aku pun rindukan orang lama jugak,mana perginya diaorang.Aku pun dah lama tak jelmakan diri kat sini..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by raidizh AR on Sat Jul 25, 2009 9:55 pm

    nah tisu oggy... rndu lak mmber2... sume ad kerjaya/hidup sibuk masing2... tggu sume cuti...meriah blek


    --------------------------------------------

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by teri-chan on Sat Jul 25, 2009 10:14 pm

    skang ni dh naik blaja ke? aku tak rasa pape pun.. but hate to say this dr putera la aku kenal few gud ppl.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by raidizh AR on Sun Jul 26, 2009 2:31 pm

    dah naik blaja da... ak pn ade kelas siang2, sbb 2 salu on9 mlm.. tp dlm sehari, ak mesti akn on putera...

    xkesahla ad reply ke x.. kesunyian mmg terase la.. yg len jrg ad kesempatn utk on9 barangkali..


    --------------------------------------------

    mosabiro
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 25
    Location : Gemas, N9
    Job/hobbies : jaga..
    Registration date : 09/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by mosabiro on Wed Aug 05, 2009 12:47 pm

    salam..

    nama aku dulu mosabiro_dari_jepun..

    hahaha

    lorfaz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 240
    Age : 30
    Location : 1Malaysia
    Job/hobbies : Futsal
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by lorfaz on Thu Aug 06, 2009 11:16 pm

    melalui putera yg lm dlu..
    aku dpt jobs.... cheers

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by kindaichi_hajime on Fri Aug 07, 2009 3:08 am

    mlalui putera yg dlu..aku knal apa itu idup..
    hehehe..

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by malaynux on Sat Aug 08, 2009 8:39 pm

    <--- ank aku pon dah besar dah ----

    Dlm putera dulu, baby lagik..

    hehehe

    fibix_014
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 13
    Age : 30
    Location : Tmn Tun Dr. Ismail
    Job/hobbies : Wikipedia's explorer
    Registration date : 14/07/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by fibix_014 on Sat Aug 08, 2009 10:26 pm

    lorfaz wrote:melalui putera yg lm dlu..
    aku dpt jobs.... cheers

    Hehe.. sama dgn aku pun...
    And melalui putera yang dulu aku dapat baju putera.com (org bagi)
    and also dapat gi lawatan ke smart broadband satelitte...
    Pernah jadi pirat gak gaduh² dekat putera... Razz

    Nor Arisham Bakar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Location : Earth!
    Registration date : 08/08/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Nor Arisham Bakar on Sun Aug 09, 2009 12:21 am

    salam untuk semua puteranian...

    Terlebih dahulu abang sham mohon maaf kerana lama dah tak jenguk putera. However, putera masih menjadi wadah IT abang sham Wink.

    sedar tak sedar..dah hampir..lebih berbelas tahun putera menyumbangkan ilmunya kepada kita semua..InsyaAllah kita takkan biarkan ia berkubur begitu sahaja..selagi kudrat masih ada kita akan bersama membangunkan putera walaupun kita terpaksa memulakannya dari seketul bata semula. Biar tetamu datang dan pergi...biar generasi salih berganti..namun putera akan tetap disini (mcm abang sham kena 'learning' semula hehehe).

    Kerinduan itu sering menghantui kita...dari sebuah komuniti alam maya yang menumpang di Geocities..Putera menjadi sebuah laman web yang amat membanggakan..namun begitulah resam kehidupan..tiap kejayaan pasti ada yang iri hati..tidak mengapalah..biarkan mereka..namun mengalah, tidak pernah ada dalam diari kehidupan kita..

    masih ingatkah semua..bagaimana kita berjaya mengumpul puteranian..dan menzahirkan gathering official yang pertama? Kita berperang dialam siber...kita menguji kepintaran akal..tapi yang lebih penting, kita bertemu dan menjalinkan siratulrahim..dari yang muda hinggalah berusia...dari pelajar hinggalah professional. Ada yang sanggup datang dari jauh utara, selatan, timur dan barat semata-mata ingin berkongsi wacana ilmu. InsyaAllah zaman itu pasti kembali..pasti!

    Salam kasih dan mesra pada semua yang masih setia bersama Putera...

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by malaynux on Sun Aug 09, 2009 5:44 pm

    Abg Sham dengan koleksi tikus Hemster ke?

    crazy_labelle
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 370
    Age : 87
    Location : on da way to umah cullen...
    Job/hobbies : baca n tgk cite twillight...
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by crazy_labelle on Sun Aug 09, 2009 6:21 pm

    eh... bukan giant cat tu ke... meowh2...

    Nor Arisham Bakar
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Location : Earth!
    Registration date : 08/08/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Nor Arisham Bakar on Mon Aug 10, 2009 11:40 am

    huhuh...abang sham more to cats and arowana la...aahh yg bela giant cats tu hehehe...ada tgk dlm TV ker?
    Itu hobby...but i make my living on IT hehe.

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Mon Aug 10, 2009 11:48 pm

    assalamualaikum...

    welcome back abg Arisham..pakar kucing nih..hehe Very Happy


    --------------------------------------------

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by AhmadSyazwan on Wed Sep 09, 2009 3:24 pm



    rindunya pada PUTERA.COM

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jan 28, 2010 1:33 pm

    assalamualaikum...

    AhmadSyazwan wrote:

    rindunya pada PUTERA.COM

    dah ada balik

    http://forum.putera.com/tanya/

    taknak peluk ke Laughing


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Kenangan di PUTERA.com

    Post by Sponsored content Today at 2:13 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:13 am