Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Share

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Fri Jun 26, 2009 12:38 pm

    salam semua...

    aku nak mintak tolong korg semua...aku nak rimbat laptop dlm rm2500-rm3500 sj...antara yg menjadi keutamaan aku adalah

    1) design ( mau cantik/up to date) xmau design yg simple mcm benq Razz

    2) spec ( lebih baik ada g/c dan guna core 2 duo dan DDR3 ram. HD x kisah sgt brp pun x apa)

    3) saiz (13-15')

    4) ringan

    apa yg penting...design menjadi keutamaan aku..tolong wahai otai2 notebook cheers

    nash_001
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Location : shah alam - bandar baru bangi
    Registration date : 06/06/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by nash_001 on Mon Jun 29, 2009 11:46 am

    amik asus.jgn amik dell...lalala

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by wanjihan on Mon Jun 29, 2009 11:47 am

    ambik IBM lasak.... Lenovo ke.

    nash_001
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Location : shah alam - bandar baru bangi
    Registration date : 06/06/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by nash_001 on Mon Jun 29, 2009 11:48 am

    pesal nak cantik?ni budak pompuan ker?better performance...amik yg performance bagus la...

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Mon Jun 29, 2009 7:11 pm

    ambik hp pavillion dv3 ler...
    ade gc nvidia 9300...
    Very Happy

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 12:04 am

    nash_001 wrote:amik asus.jgn amik dell...lalala

    tu r ...aku pun ada rancg nak amik asus ASUS F81SE20DHB
    Intel® Core™2 Duo Processor T6400 ( 2.0GHz )

    Genuine Windows Vista® Home Premium
    SiS M671DX + 968
    1 X DDR2 2G SDRAM
    14" WXGA Color Shine Display
    ATI Mobility Radeon HD 4570, with 512MB VRAM
    250GB SATA HDD
    8 x Super Multi-Dual Drive / 8-in-1 card reader / Bluetooth™ V2.1+EDR
    1.3 Mega Pixel web camera / 6 cell battery
    Weight :
    2 Years Global Warranty
    ok x yg ni? white ...yg black pun ada...tp aku nampk putih lg cun,tp aku takut nnt cpt jd kuning ...tp cantik maaa
    pirat

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 12:05 am

    wanjihan wrote:ambik IBM lasak.... Lenovo ke.
    lenovo model apa ...Y450 yg ada G110M tu ke... Cool

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 12:08 am

    nash_001 wrote:pesal nak cantik?ni budak pompuan ker?better performance...amik yg performance bagus la...
    performance mmg aku tgk jugak...tp design mau cun la...klu ada yg saran BenQ S42 yg ada 9600G, aku reject awal2 wpun boleh main game power...design BenQ tak up to date la...mcm cikai je..klu org tgk pun org x kata laptop kita mahal..pdhl spec dlm cow2...

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 12:11 am

    isomer89 wrote:ambik hp pavillion dv3 ler...
    ade gc nvidia 9300...
    Very Happy
    dv3 ok jugak...masa pc fair lps leh dpt rm2999..skrg dah naik harga...tp 9300 x la power sgt kan?

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 12:15 am

    apa pendpt anda...cun tak laptop ni..siap ada HD4570 mcm studio15..putih lambang kesucian... ke hitam lg cantik Razz


    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 12:36 am

    memito wrote:apa pendpt anda...cun tak laptop ni..siap ada HD4570 mcm studio15..putih lambang kesucian... ke hitam lg cantik Razz


    hitam lambang keunggulan...haha...
    asus ape ni?

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 1:23 am

    ASUS F81SE20DHB ..amacam bro...ko tgk ok tak...aku terpukau jugak tgk asus ni..tp kdg2 rasa ragu2 pulak nak beli..dah seminggu aku x tau nak beli laptop apa lg..wakaka..mmg gilardino la aku dgn latop ni Very Happy

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 1:38 am

    memito wrote:ASUS F81SE20DHB ..amacam bro...ko tgk ok tak...aku terpukau jugak tgk asus ni..tp kdg2 rasa ragu2 pulak nak beli..dah seminggu aku x tau nak beli laptop apa lg..wakaka..mmg gilardino la aku dgn latop ni Very Happy

    harga mcm mane?
    ak skrang pn tgh cari laptop gak ni....
    ak berkenan dgn hp pavillion dv3611tx...
    harga x confirm...
    ade ckp 2999, 3999...ak pun tak sure la...

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 2:11 am

    isomer89 wrote:
    memito wrote:ASUS F81SE20DHB ..amacam bro...ko tgk ok tak...aku terpukau jugak tgk asus ni..tp kdg2 rasa ragu2 pulak nak beli..dah seminggu aku x tau nak beli laptop apa lg..wakaka..mmg gilardino la aku dgn latop ni Very Happy

    harga mcm mane?
    ak skrang pn tgh cari laptop gak ni....
    ak berkenan dgn hp pavillion dv3611tx...
    harga x confirm...
    ade ckp 2999, 3999...ak pun tak sure la...
    lol ...dv3611tx leh dpt rm2999...yg 3999 tu model lain tu..dv4 kot,tgk spec dia jugak,,dv4 pun ada yg rm2999,malah leh dpt dv4 dlm 2899...aku dh srvy harga laptop..

    yg asus tu rm3099..tp klu nak murah leh dpt rm2999,adjust la dgn seller x mau freebies yg cilok tu..telan rm100 wooo freebies semua tu... Razz

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 2:12 am

    klu acer 5935G ok tak..lg ganaz laptop ni..ada G130M ...ceria gila laptop acer ni..rm3999 sj...skrg dh seminggu aku x tau nak beli mana satu...

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 2:30 am

    memito wrote:klu acer 5935G ok tak..lg ganaz laptop ni..ada G130M ...ceria gila laptop acer ni..rm3999 sj...skrg dh seminggu aku x tau nak beli mana satu...

    acer? ak x bpe yakin dgn acer lorh...
    x tau knape...

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 2:51 am

    tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 2:56 am

    memito wrote:tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    ko blaja lg ke?
    2 la...ak pun bajet asal bwh 2k...tapi susah arh dgn bajet tu...
    so ak up skit jadi 3k...
    ak mmg nk angkat hp pavillion tu...

    ko x nk try dell studio 15 ke?

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 3:02 am

    isomer89 wrote:
    memito wrote:tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    ko blaja lg ke?
    2 la...ak pun bajet asal bwh 2k...tapi susah arh dgn bajet tu...
    so ak up skit jadi 3k...
    ak mmg nk angkat hp pavillion tu...

    ko x nk try dell studio 15 ke?
    aku dh kerja... 2k ko leh cari compax @ acer @ toshiba @ asus..tp semua yg cikai2 spec dia..mmg x best la rasa beli laptop bwh rm2k...sbb nak guna lama..ko nak angkat dv3611tx dr kedai mana? aku pun nak serbu beli ni..esok jugak aku p kedai tu..sape cpt dia dpt ok...wakaka

    aku dah ada studio15..baru sebulan lebih usia dia..spec dia semua ok..tp lampu kurang tu yg buat aku x suka studio15..mcm palat aku tgk studio15 x ada lampu kat atas laptop...apa kelukut ka dell nak tmbh led utk HDD,system,wireless...yg tu je yg x best

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 3:06 am

    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    ko blaja lg ke?
    2 la...ak pun bajet asal bwh 2k...tapi susah arh dgn bajet tu...
    so ak up skit jadi 3k...
    ak mmg nk angkat hp pavillion tu...

    ko x nk try dell studio 15 ke?
    aku dh kerja... 2k ko leh cari compax @ acer @ toshiba @ asus..tp semua yg cikai2 spec dia..mmg x best la rasa beli laptop bwh rm2k...sbb nak guna lama..ko nak angkat dv3611tx dr kedai mana? aku pun nak serbu beli ni..esok jugak aku p kedai tu..sape cpt dia dpt ok...wakaka

    aku dah ada studio15..baru sebulan lebih usia dia..spec dia semua ok..tp lampu kurang tu yg buat aku x suka studio15..mcm palat aku tgk studio15 x ada lampu kat atas laptop...apa kelukut ka dell nak tmbh led utk HDD,system,wireless...yg tu je yg x best


    x tau arh nk g beli kt kedai mane kt low yatt tu...
    ko rase kedai mane yg senang mintak kurang?
    dapat harga bagus2 la...dapat gift banyak...
    bleh cdngkn x?

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 3:47 am

    isomer89 wrote:
    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    ko blaja lg ke?
    2 la...ak pun bajet asal bwh 2k...tapi susah arh dgn bajet tu...
    so ak up skit jadi 3k...
    ak mmg nk angkat hp pavillion tu...

    ko x nk try dell studio 15 ke?
    aku dh kerja... 2k ko leh cari compax @ acer @ toshiba @ asus..tp semua yg cikai2 spec dia..mmg x best la rasa beli laptop bwh rm2k...sbb nak guna lama..ko nak angkat dv3611tx dr kedai mana? aku pun nak serbu beli ni..esok jugak aku p kedai tu..sape cpt dia dpt ok...wakaka

    aku dah ada studio15..baru sebulan lebih usia dia..spec dia semua ok..tp lampu kurang tu yg buat aku x suka studio15..mcm palat aku tgk studio15 x ada lampu kat atas laptop...apa kelukut ka dell nak tmbh led utk HDD,system,wireless...yg tu je yg x best


    x tau arh nk g beli kt kedai mane kt low yatt tu...
    ko rase kedai mane yg senang mintak kurang?
    dapat harga bagus2 la...dapat gift banyak...
    bleh cdngkn x?
    wakaka...aku mana duduk sana..aku penang..dulu zmn bljr dulu krp p lowyat..sampai ingat nama2 kedai.. Laughing

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 8:10 am

    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    ko blaja lg ke?
    2 la...ak pun bajet asal bwh 2k...tapi susah arh dgn bajet tu...
    so ak up skit jadi 3k...
    ak mmg nk angkat hp pavillion tu...

    ko x nk try dell studio 15 ke?
    aku dh kerja... 2k ko leh cari compax @ acer @ toshiba @ asus..tp semua yg cikai2 spec dia..mmg x best la rasa beli laptop bwh rm2k...sbb nak guna lama..ko nak angkat dv3611tx dr kedai mana? aku pun nak serbu beli ni..esok jugak aku p kedai tu..sape cpt dia dpt ok...wakaka

    aku dah ada studio15..baru sebulan lebih usia dia..spec dia semua ok..tp lampu kurang tu yg buat aku x suka studio15..mcm palat aku tgk studio15 x ada lampu kat atas laptop...apa kelukut ka dell nak tmbh led utk HDD,system,wireless...yg tu je yg x best


    x tau arh nk g beli kt kedai mane kt low yatt tu...
    ko rase kedai mane yg senang mintak kurang?
    dapat harga bagus2 la...dapat gift banyak...
    bleh cdngkn x?
    wakaka...aku mana duduk sana..aku penang..dulu zmn bljr dulu krp p lowyat..sampai ingat nama2 kedai.. Laughing


    penang murah lg ke harga laptop?

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 11:24 am

    isomer89 wrote:
    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:
    isomer89 wrote:
    memito wrote:tp spec laptop tu tinggi la..tergugat jgk aku ni..tp aku masih bertahan x mau beli yg mahal2 sgt..so aku limit pd rm3000..klu lebih pun skit2 sj

    ko blaja lg ke?
    2 la...ak pun bajet asal bwh 2k...tapi susah arh dgn bajet tu...
    so ak up skit jadi 3k...
    ak mmg nk angkat hp pavillion tu...

    ko x nk try dell studio 15 ke?
    aku dh kerja... 2k ko leh cari compax @ acer @ toshiba @ asus..tp semua yg cikai2 spec dia..mmg x best la rasa beli laptop bwh rm2k...sbb nak guna lama..ko nak angkat dv3611tx dr kedai mana? aku pun nak serbu beli ni..esok jugak aku p kedai tu..sape cpt dia dpt ok...wakaka

    aku dah ada studio15..baru sebulan lebih usia dia..spec dia semua ok..tp lampu kurang tu yg buat aku x suka studio15..mcm palat aku tgk studio15 x ada lampu kat atas laptop...apa kelukut ka dell nak tmbh led utk HDD,system,wireless...yg tu je yg x best


    x tau arh nk g beli kt kedai mane kt low yatt tu...
    ko rase kedai mane yg senang mintak kurang?
    dapat harga bagus2 la...dapat gift banyak...
    bleh cdngkn x?
    wakaka...aku mana duduk sana..aku penang..dulu zmn bljr dulu krp p lowyat..sampai ingat nama2 kedai.. Laughing


    penang murah lg ke harga laptop?
    harga laptop tetap la...tp kena pandai cari kedai yg jual murah drpd harga retail..ada je...mcm kat lowyat jugak..asus F81SE retail price rm3099 tp leh dpt rm2999...

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by memito on Tue Jun 30, 2009 11:48 am

    waaaa..tidak...F81SE out of stock kata reseller...cikai betul la...tp aku ada port baru yg ada stock,tp kedai ni dia x leh adjust bg jd rm2999..aku x mau freebies.. Rolling Eyes

    isomer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 24
    Age : 27
    Registration date : 06/04/2009

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by isomer89 on Tue Jun 30, 2009 12:43 pm

    memito wrote:waaaa..tidak...F81SE out of stock kata reseller...cikai betul la...tp aku ada port baru yg ada stock,tp kedai ni dia x leh adjust bg jd rm2999..aku x mau freebies.. Rolling Eyes

    ko tunggu bile ade stock la...
    hahaha

    Sponsored content

    Re: sarankan laptop terbaik dlm rm2500-rm3500

    Post by Sponsored content Today at 2:13 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:13 am