Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Share

    mfagemas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 15/11/2009

    Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by mfagemas on Sun Nov 15, 2009 2:51 pm

    Salam,

    saya tgh mencari laptop yang terbaik untuk kegunaan photo n video editing. tapi, yang dalam range 2-3.5k.agak2 laptop apa yang terbaik ek? selain editing tu, yg grafiknya bagus n nak tgk movie n main game sket2 tu takdelah mengecewakan. ada cadangan?

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by kae on Sun Nov 15, 2009 3:31 pm

    of course.. - BenQ S57

    klo guna sikit power.. pilih Asus UL80VT - tak digalakkan jika anda buat multi task banyak..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    mfagemas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 15/11/2009

    Re: Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by mfagemas on Sun Nov 15, 2009 3:38 pm

    ada yg suggest benq s42. jadinya antara dua ni, s42 dgn s57 mana yang lagi bagus n apa yg menyebabkan yang lebih bagus tu dikatakan lebih bagus ek? hehe...

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by kae on Sun Nov 15, 2009 4:56 pm

    BenQ S42 ..hmm.. nih okay gak.. cuma grafik card dia kureng sket berbanding BenQ S57..
    anyway.. die ada 2.. ada jugak Intel GMA 4500HD..
    so.. boleh la guna dua-dua..

    but seriously. S57 lebih baik..

    another kebaikan S42 ialah.. - ringan.. nampak lawa sket..


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by rizan razer on Sun Nov 22, 2009 8:40 am

    ASUS K40AB ok jugak nak buat photo editing....murah plak tu dlm RM 1999 jer..


    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by kae on Sun Nov 22, 2009 10:42 pm

    klo utk range RM 2000 , Asus K40AB dan K50AB antara yang terbaik.. tapi susah nak cari... Very Happy


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Sponsored content

    Re: Apa Laptop terbaik untuk kegunaan photo n video editing?

    Post by Sponsored content Today at 6:15 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:15 pm