Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    masalah audio driver laptop hp presario f700

    Share

    angsana007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 35
    Location : pandan/ampang/kl
    Registration date : 19/02/2009

    masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by angsana007 on Sun Jun 14, 2009 12:25 am

    laptop hp presario f700.. winXP SP2..
    baru2 ni windows corrupted.. aku repair wind0ws tanpa format.. masalah aku adalah sound xda bunyi..


    ni error yg kuar masa nk instal audio driver..


    dlm device manager xda apa2 masalah...



    dlm control panel>audio tulis no audio device..


    harap sapa2 yg tau dpt membantu

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by sheikomatic on Sun Jun 14, 2009 1:36 pm

    try install UAA driver dulu sebelum sound driver..

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by e_sentinel on Sun Jun 14, 2009 2:10 pm

    Pergi ke "Add OR Remove Windows Components", expand "Accesories", cari "Sound @ Audio" --> check samaada ada tick atau tidak, jika tidak itu bermaksud "Audio Software" telah ter uninstall, tick semula, klik Next dan ikut arahan..

    angsana007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 35
    Location : pandan/ampang/kl
    Registration date : 19/02/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by angsana007 on Sun Jun 14, 2009 3:53 pm

    sheikomatic wrote:try install UAA driver dulu sebelum sound driver..
    aku dah try tp hasilnya sama..

    angsana007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 35
    Location : pandan/ampang/kl
    Registration date : 19/02/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by angsana007 on Sun Jun 14, 2009 3:55 pm

    e_sentinel wrote:Pergi ke "Add OR Remove Windows Components", expand "Accesories", cari "Sound @ Audio" --> check samaada ada tick atau tidak, jika tidak itu bermaksud "Audio Software" telah ter uninstall, tick semula, klik Next dan ikut arahan..
    dh gi ke "Add OR Remove Windows Components", expand "Accesories" tp xda pn sound @ audio..
    driver semua dh instal tp kenapa dia ckp no audio device yer?

    angsana007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 35
    Location : pandan/ampang/kl
    Registration date : 19/02/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by angsana007 on Sun Jun 14, 2009 3:58 pm

    aku dh scan guna driver checker xda plak masalah tentang sound driver Sad

    angsana007
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 36
    Age : 35
    Location : pandan/ampang/kl
    Registration date : 19/02/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by angsana007 on Sun Jun 14, 2009 8:29 pm

    problem selesai.. masalahnya driver ni support vista jer, klu nk guna Xp kena instal manual kat device manager.. nasib baik aku terjumpa link ni http://winghon83.blogspot.com/2008/04/compaq-presario-f762au-xp-drivers.html

    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 109
    Age : 36
    Location : Land Below The Wind
    Job/hobbies : Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date : 12/05/2009

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by Noning on Sun Jun 14, 2009 10:20 pm

    ada baiknya "backup" semua perisian device Driver abg Angsana agar masa depan kelak tak la terhegeh-hegeh nak cari balik Smile
    P/S: Driver Checker tak banyak membantu sangat kalau ada masalah kehilangan file Driver (daripada pengalaman saya)

    Sponsored content

    Re: masalah audio driver laptop hp presario f700

    Post by Sponsored content Today at 6:04 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:04 am