Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah Driver Audio kat Laptop ASUS X51Rseries

    Share

    creamze
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 13/03/2009

    Masalah Driver Audio kat Laptop ASUS X51Rseries

    Post by creamze on Thu Jan 28, 2010 8:39 pm

    Aku baru jer format laptop aku downgrade dari vista to window xp pro srvc pack 2...Aku ada problem ngn driver audio dia larh aku dah try download driver dari website Asus sendiri tapi tak jdi gak lar..aku dah ikut apa yg website Asus tuh suh ...tapi the problem still persist.. ni spec my laptop

    ASUS X51Rseries
    Window XP PRo Service Pack 2 support sata hardisk(SEBAB LAPTOP GUA PAKAI SATA HD)
    1GB memory...........

    apakah yang harus aku lakukan CD motherboard yg kedai bagi utk laptop neh just support utk suma version window vista..adeh poning pala Laptop gue takde sound neh.. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad takkan nak format vista balik kot..taknak lar..VISTA ITU ADALAH SATU KEGAGALAN dari MICROSOFT...

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Masalah Driver Audio kat Laptop ASUS X51Rseries

    Post by sheikomatic on Thu Jan 28, 2010 9:25 pm

    Tukar ke windows 7, senang

    Try cari sini
    X51R audio xp

    creamze
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 13/03/2009

    Re: Masalah Driver Audio kat Laptop ASUS X51Rseries

    Post by creamze on Thu Jan 28, 2010 11:33 pm

    thank for your advice....dah cuba pun sebelum neh guna google tuh..but tak berjaya gak sume link tuh sources dari ASUS website gak...nak install window 7 nak cari window yg support sata plak..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Masalah Driver Audio kat Laptop ASUS X51Rseries

    Post by ayoi on Fri Jan 29, 2010 8:09 pm

    install Version KB888111 UAA

    restart..

    install audio Version V5.10.0.5319

    restart


    kalau guna windows 7 tak perlu nak windows support sata.

    xp je kena cari support sata ..vista dan win 7 dah ready Support SATA.


    go win 7....


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: Masalah Driver Audio kat Laptop ASUS X51Rseries

    Post by Sponsored content Today at 2:05 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:05 pm