Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Share

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by fizzswiss2u on Fri May 01, 2009 8:47 pm

    Akum kwn2.. Ku ada masalah besar ni.. ku pakai nb model HP Pavilion TX1000.. Masalahnya wireless ku.. kejap detect kejap x.. mcm sekarang ni dah seminggu x detect langsung!! Driver semua up2date.. ku dah cuba keluarkan n pasang balik.. mcm 2 jugak.. harap kwn2 dpt tlong ku.. Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by ammartok on Fri May 01, 2009 9:02 pm

    cube bro uninstall balik driver wireless die...and install driver yg didownload dr official website...

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by fizzswiss2u on Fri May 01, 2009 9:16 pm

    ku dah cuba uninstall n install balik driver dia..masalahnya sekarang ni.. dia langsung x muncul dalam driver manager.. Question Question

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by fizzswiss2u on Sat May 02, 2009 10:28 am

    mcm mama kwn2 adakah wifi ku yg problem.. atau sebaliknya..tlong komen plez.. komen anda amat berharga.. Crying or Very sad

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by ayoi on Sun May 03, 2009 11:05 pm

    kemungkinan dah rosak.

    atau cuba guna ubuntu live cd
    masuk cd tersebut dan tengok detect ke tak.
    atau format windows dan tengok device manager ada detect ke tak.

    kalau xde... kira kong lah tu.

    beli saja yang baru rege dlam 40 hingga 70 ringit.

    cari atheros atau broadcom yang lain.

    dekat all it (hyper it ) ada kedai komputown. beli kat situ dalam rm50 utk mini pci-e wireless warranty 3 bulan ( second hand )

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by e_sentinel on Mon May 04, 2009 12:20 am

    Wireless card boleh diservis, cuba buat seperti servis RAM, mungkin connection plate tu dah "seasons" ...

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by fizzswiss2u on Mon May 04, 2009 12:53 am

    e_sentinel wrote:Wireless card boleh diservis, cuba buat seperti servis RAM, mungkin connection plate tu dah "seasons" ...

    Bro e_sentinel, tlong gi tau kt ku mcm mana nak servis wireless card?? Ku ni bab2 hardware slow ckit scratch , klau software 2 boleh la... Tlong lah ye.. T.kasih..lol!

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by e_sentinel on Mon May 04, 2009 1:42 am

    Ko terbalikkan laptop ko, buka cover wireless card (ko boleh cam melalui logo kat atas cover)- cover wireless selalunya yang terkecil antara cover2 lain ..



    Samaada ada 1 atau 2 wire untuk wireless antenna (no 1), tarik keatas untuk cabut, (no 2) ialah wireless card dan (no 3)- pin penetap card tersebut (selalunya ada pada kiri dan kanan), regang ke tepi dan card eject sendiri, cabut dan cuci plate tembaga (kaki card) tu ngan getah pemadam lembut hingga berkilat .. pasang semula dengan cermat.

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by fizzswiss2u on Thu May 07, 2009 5:24 am

    K ku cuba..

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by fizzswiss2u on Thu May 07, 2009 10:54 pm

    e_sentinel wrote:Ko terbalikkan laptop ko, buka cover wireless card (ko boleh cam melalui logo kat atas cover)- cover wireless selalunya yang terkecil antara cover2 lain ..



    Samaada ada 1 atau 2 wire untuk wireless antenna (no 1), tarik keatas untuk cabut, (no 2) ialah wireless card dan (no 3)- pin penetap card tersebut (selalunya ada pada kiri dan kanan), regang ke tepi dan card eject sendiri, cabut dan cuci plate tembaga (kaki card) tu ngan getah pemadam lembut hingga berkilat .. pasang semula dengan cermat.

    Ku dah try.. x berjaya... mcm mana nie.. Crying or Very sad Crying or Very sad

    mizi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 17/05/2009

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by mizi on Mon May 18, 2009 8:37 pm

    hantaq kedal la bro,suruh dia troubleshot

    Sponsored content

    Re: Kenapa Wireless Broadcom Kejap Detect Kejap x??

    Post by Sponsored content Today at 7:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:08 am