Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nama tempat pelik-pelik

    Share

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by hampeh on Wed Jun 03, 2009 9:25 pm

    lupa la ...lols.. tambah lagi

    tanjung tokong
    batu feringgi ->feringgi dalam melayu lama tak silap aku portugis
    bukit kayu hitam

    sori ye tak ikut format Sad

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by ogGy on Wed Jun 03, 2009 9:47 pm

    Hiruka = O0o ko dok melaka dlu ek,patutlah ko hafal jer naam semua tempat tu Smile

    Nama Kampung/Taman/Felda : Bukit Beruang
    Daerah : Melaka
    Ibu negeri : Melaka
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Mungkin kat atas bukit tu ada beruang kot hehe..

    Nama Kampung/Taman/Felda : Cheng
    Daerah : Melaka
    Ibu negeri : Melaka
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Aku tak tahu cam ne leh dapat nama ni,sape leh terangkan ? Shocked


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by zirbad on Thu Jun 04, 2009 10:57 am

    Nama Kampung/Taman/Felda : Permatang Badak
    Daerah : Kuantan
    Ibu negeri : Kuantan
    Asal-usul : Aku pun tak tahu, mungkin ada badak slalu lepak atas permatang tu kot

    Nama Kampung/Taman/Felda : Sungai Isap
    Daerah : Kuantan
    Ibu negeri : Kuantan
    Asal-usul : Yang ni pun tak tahu jugak. Lu pikir la sendirik.

    Nama Kampung/Taman/Felda : Sungai Wang
    Daerah : Kuala Lumpur
    Ibu negeri : Kuala Lumpur
    Asal-usul : Yang ni musykil betul aku, ada banyak wang ke dalam itu sungai?

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Aku Tak Sengal on Thu Jun 04, 2009 5:32 pm

    Nama Kampung/Taman/Felda : Stulang Laut
    Daerah : Johor Bahru
    Ibu negeri : Johor Bahru
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Entahler.. laut punye tulang?

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Hiruka on Thu Jun 04, 2009 6:40 pm

    Zirbad, sungai wang tu aku tak pernh nmpkla sungainye..cuma klu kolam patung org tgh kencing banyak wang adela..
    takde duit celup je tgn amik..haha Laughing
    jadi cm member aku, amik smpai ckup rm3.20 pi beli air botol + burger..sngal btul..haha Laughing

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by zirbad on Fri Jun 05, 2009 11:00 am

    Hiruka wrote:Zirbad, sungai wang tu aku tak pernh nmpkla sungainye..cuma klu kolam patung org tgh kencing banyak wang adela..
    takde duit celup je tgn amik..haha Laughing
    jadi cm member aku, amik smpai ckup rm3.20 pi beli air botol + burger..sngal btul..haha Laughing

    yeke?tak perasan la pulak aku ada patung kencing kat situ. abis tu ko tumpang sekaki ke makan burger and air botol tu?

    aku ingatkan persoalan mengenai wang di dalam sungai, rupenya sungai pun dah boleh dipersoalkan kewujudannya.nape tak terpikir plok.

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Hiruka on Fri Jun 05, 2009 12:16 pm

    Dekat depan near entrance x salah aku patung tu park..cube la ko usha dlm kolam tuh..byk worr duit..tatau la klu dh byk kena kebas...ekekeke Laughing

    mane de aku join sekaki, aku pkai duti akula..die je x pesal² sengal time tu memula dok lepak tepi kolam je, pastu ntah mata die rambang tgk silau² duit dlm tu..kutipla pe lagi..haha

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by zirbad on Mon Jun 08, 2009 11:27 am

    Kat depan ke?patutla..aku selalu masuk ikut pintu belakang dari loyat tu.balik pun ikut pintu belakanh tu jugak.tapi skang dah lama tak pergi sana.masa student dulu rajin gak pergi.

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by naza on Wed Jun 10, 2009 11:01 pm

    sg.mas, kota tinggi, johor...
    barangkali dlm sungai tu banyak mas...
    bukit gambir, muar, johor...
    barangkali atas bukit tu byk gambir di temui...
    hehehe... Very Happy

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Thu Jun 11, 2009 12:01 am

    kalu aku nak share nama2 tempat kat singapore boleh? diorg ada nama pelik2.. mcm bukit batok, bras basah, pulau brani dll hehehe...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by ogGy on Thu Jun 11, 2009 1:32 am

    Ko pernah pergi SG ker teri ? macam pernah pergi jer.. hehe


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Thu Jun 11, 2009 8:40 am

    aku tak perlu pergi singapore la heheh. kan aku uruskan akaun utk customer Singapore so aku agk familiar ngn alamat2 dia heheheh...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by ogGy on Thu Jun 11, 2009 10:54 pm

    Haah eh...ko keje untuk SG,lupa plak... lepas ni senang nak g SG,sebab ko da tahu nama tempat.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Fri Jun 12, 2009 12:43 am

    alah kalu dapat pun aku tak mahu ke sana hahah!!!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    funkwasabi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 156
    Age : 23
    Location : Dibumi dalam malaysia dalam selangor carik sendiri..
    Job/hobbies : music instrument, pc sikit, tdo!!!
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by funkwasabi on Fri Aug 14, 2009 9:37 pm

    Nama Kampung/Taman/Felda : Kg. Ajibah Abol
    Daerah : Kuching
    Ibu negeri : Sarawak
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda :ntah larh.. huhu...

    aku dah lama kotak petak pelik dgn nama kampung aku nie...

    jazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 215
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by jazy on Fri Aug 14, 2009 9:50 pm

    nama pelik:kampung bandar tua,perak
    kampung gajah,perak heheheheheh sbb banyak gajah kot

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Miss U.A on Mon Aug 24, 2009 3:03 pm

    Kampung aku - kota sarang semut...
    bole tahan la semut2 kat sini..maybe ramai yang seru kot

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by akuccputsedut on Mon Aug 24, 2009 6:02 pm

    Nama Kampung/Taman/Felda : Kampung Kepala Gajah
    Daerah :Seberang Perai Selatan
    Ibu negeri :Pulau Pinang
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda :taktahu naper..tapi tak pernah pun nampak gajah kawasan nih

    Nama Kampung/Taman/Felda : Simpang Ampat
    Daerah :Seberang Perai Selatan
    Ibu negeri :Pulau Pinang
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda :ntah ler..tapi kalau tengok betul2 dalam peta malaysia ada 4 simpang empat dalam Malaysia nih...tak silap aku ler...yang aku pernah pergi simpang empat perlis ngan simpang empat penang jer laa..ada lagi 2 tempat kat mana kena cek peta laa...

    Nama Kampung/Taman/Felda : Batu kawan, Bukit tambun
    Daerah :Seberang Perai Selatan
    Ibu negeri :Pulau Pinang
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Batu kawan dapat nama sebab kat sana banyak batu yang berkawan-kawan hihihihihi...bukit tambun aku pun tak tau naper...orang bagi nama camtu...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    sharina
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 151
    Age : 37
    Location : Seri Kembangan
    Job/hobbies : makan & tidow **tu pown klu rajin..
    Registration date : 06/08/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by sharina on Tue Aug 25, 2009 10:07 am

    name yang pelik adalah SG.PELIK, bndr baru salak tinggi)huhuuh

    darkpink
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 89
    Location : Atas Tanah Bawah Langit
    Job/hobbies : Merapu
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by darkpink on Wed Aug 26, 2009 1:20 am

    kampung ulu dadong kat Terengganu

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by NazCYPHER32 on Wed Aug 26, 2009 1:54 am

    nama: Kg BUNTUT PULAU ass of an island/buttox of an island...pilih lah mne2..hihi Laughing
    lokasi: jln temerloh-triang
    asal usul:..ntah la..mungkin kg tu dkt ujung2 tnh pulau x..ade pulau ke kt situ..sugai phg tau ler..

    nama: Kg Chengkenik
    lokasi: jln temerloh-jerantut

    nama: Kg Mela Tengah..kg aku nih....
    lokasi: jln jerantut-k.lipis
    asal usul: ntah.."mela" tuh ape???smpai skrg aku xtau asl usul kg aku nih..

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by naza on Thu Aug 27, 2009 11:39 pm

    nama tempat....
    air baloi...
    lokasi x igatla...

    berbaloi-baloi kot dtg sane....huhuhu

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by raidizh AR on Thu Aug 27, 2009 11:53 pm

    ogGy wrote:Nama Kampung/Taman/Felda : Cheng
    Daerah : Melaka
    Ibu negeri : Melaka
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Aku tak tahu cam ne leh dapat nama ni,sape leh terangkan ? Shocked

    laksamana cheng ho penah menetap kat situ barangkali


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Sponsored content Today at 4:14 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:14 pm