Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nama tempat pelik-pelik

    Share

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by ogGy on Fri May 15, 2009 12:52 am

    Nama Kampung/Taman/Felda : Kampung Padang Sebang
    Daerah : Alor Gajah
    Ibu negeri : Melaka
    Asal-usul Nama : Kawasan setiap rumah dikampung tersebut ada padang.Sebolah kampung den jo..

    Nama Kampung/Taman/Felda : Kampung tanjung Rimau
    Daerah : ALor Gajah
    Ibu negeri : Melaka
    Asal-usul Nama : Aku tak tahu mcam mana dapat nama tu,mungkin sebab ada harimau kot dikampung tu.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by TOYSЯUS on Fri May 15, 2009 1:08 am

    Nama Kampung/Taman/Felda : Pantai Pasir Tengkorak
    Daerah : Langkawi
    Ibu negeri : Alor Setar
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Memang betul, pasir/batu pantai dia macam tengkorak sampai ke hari ini. Banyak pulak tu, seram kalau tengok malam-malam.

    -

    Nama Kampung/Taman/Felda : Tanjung Hantu
    Daerah : Lumut
    Ibu negeri : Ipoh
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Agaknya di tanjung ini terdapat banyak hantu? Perlu diinvestiget ni Mak Jah..!

    -

    Nama Kampung/Taman/Felda : Teluk Penyamun
    Daerah : Kuala Selangor
    Ibu negeri : Shah Alam
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : Mungkin perkampungan ini didiami oleh para penyamun. Siapa duduk situ mesti hari-hari kena samun. Kasihan.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by kindaichi_hajime on Fri May 15, 2009 3:11 am

    Nama Kampung/Taman/Felda : Kg. Najis Mu
    daerah : kudat
    Ibu negeri : kota kinabalu
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : entah laa...time jln2 kt sabah,nmpk plak signboard nama kg org asli tu..kecik jer..

    sharul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Location : shah alam/puchong/terengganu
    Job/hobbies : lempang lembu..hehe
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by sharul on Sat May 30, 2009 5:30 pm

    hahaha mesti ada orang pegi sana slalu wat taik... tongue tu pasal dapat nama camtu

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by naza on Mon Jun 01, 2009 11:39 pm

    hahaha...pelik2 jek nama kg2 atau nama tempat2 yang korang sebut td...
    ader yang boleh percaye ader yang mcm tak boleh percaya... Laughing
    tapi pada aku yang tinggal kat selatan semenanjung nie...nama2 kg atau
    tempat2 yang pelik aku selalu jumpa kat batu pahat,johor sebab bermacam2 pt. aku jumpa.cth pt. botak pt jambol... pt sakai...n macam2 lagi lah nama... study
    kalo org setempat yang dah biasa tak rase pelik nama2 tu..
    kalo org luar yg sesekali dgr mst pelik...
    selain tu kat melaka n n.9... mungkin negara kita nie kaya dengan nama tempat yang unik2
    cam tu kn...n ade sejarah nme2 tu yang kite pon kdg2 tak tahu... flower

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Tue Jun 02, 2009 2:01 am

    hahaha mmg batu pahat banyak sgt paritnya... ada 1... tongkang pechah. aku tak tau apsal nama dia tongkang pecah.. aku rasa zaman dulu org dtg naik naik tongkang nk g johor...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by hampeh on Tue Jun 02, 2009 2:16 am

    Aku tak nampak pun lagi nama tempat ni
    Spoiler:
    Batang berjuntai

    nak ikut format aku pun lupa mana , tapi kalau menghala ke utara tu nampak la

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Tue Jun 02, 2009 8:59 am

    oh aku rasa mcm dh tuka je...

    ya... namanya skang ialah bestari jaya... lokasinya di selangor berdekatan ngn unisel. sbb nama lamanya agk pervert jd ditukar la.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by zirbad on Tue Jun 02, 2009 10:42 am

    teri-chan wrote:oh aku rasa mcm dh tuka je...

    ya... namanya skang ialah bestari jaya... lokasinya di selangor berdekatan ngn unisel. sbb nama lamanya agk pervert jd ditukar la.

    lebih specific dekat unisel kuala selangor, kat shah alam pun ada unisel gak. aku tak pernah pergi pun tempat tu, member aku asal tempat tu, dia la yang duk cite kat aku. memang agak pervert. member aku masa cite pun duk tergelak.

    Gateway
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 170
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Gateway on Tue Jun 02, 2009 3:04 pm

    mrmuvin wrote:
    Nama Kampung:Kampung Sempang
    Daerah : Merlimau
    Ibu negeri : Melaka
    Asal-usul Nama Kampung:Jarak yg sama Kg.Sempang ke Muar,Bandar Melaka,Jasin...lbh kurang 24km klu x silap


    kampung sepak+pelempang = sempang

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Hiruka on Tue Jun 02, 2009 3:44 pm

    Ohh yer ker..sign board bestari jaya tu igt nama kaw tu je..rupenye dh tuko ek? huhu tatau la plak..
    melaka mmg byk nama pepelik cmtu..durian dusun la, paya rumput, sungai udang, alor gajah, tanjong keling..mesra alam la katekan, flora & fauna haha.. Razz

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by hampeh on Tue Jun 02, 2009 7:08 pm

    Aku rasa baik stay nama pun takpe , baru feeling sikit baca . Very Happy

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by kindaichi_hajime on Tue Jun 02, 2009 9:37 pm

    kalo kt kedah lg byk nama tmpt pelik2...
    kulim?sg.petani?

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by naza on Tue Jun 02, 2009 9:56 pm

    kat melaka ade durian tunggal..agaknya durian dah pupus kat sane tggl sebijik tu jelah..
    kat johor ade gelang patah..agaknya dulu2 makcik2 suka patah2kan gelang kot..Laughing
    kat n.9 ade bukit jalor..agaknyer kat atas bukit ader jalor2 kot..
    jalor aper tak tau lah plak..jalor gemilang kot..huhuhu Razz

    korang, ape kate pasni letak plak name pulau2 yang pelik2...
    kat johor nie mak aku cakap ade pulau cawan...tak tau le aku... study

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by ogGy on Tue Jun 02, 2009 11:27 pm

    Hiruka,ko orang melaka ke ? semua nama tempat ko tahu jer hehe...bukit rambai , pantai puteri ,balai panjang , simpang empat.Tu semua tempat femes..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Wed Jun 03, 2009 1:26 am

    dia tau mesti dia g berjalan kat sana hehehe


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by kindaichi_hajime on Wed Jun 03, 2009 2:24 am

    lg satu tmpt kt kedah...
    tanjung dawai..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Wed Jun 03, 2009 8:29 am

    tanjung dia byk dawai ke?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Aku Tak Sengal on Wed Jun 03, 2009 9:34 am

    Nama Kampung/Taman/Felda : Bukit keramoyang
    Daerah : Simpang Renggam
    Ibu negeri : Johor Bahru
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : dikatakan dahulu adalah penempatan moyang2 kpd kera yg wujud disitu sekaligus menguatkan dakwaan bahawa Bigfoot wujud di Johor...


    Nama Kampung/Taman/Felda : Kampung Batu Nyamok
    Daerah : Kulai kot?
    Ibu negeri : Johor Bahru
    Asal-usul Nama Kampung/Taman/Felda : merupakan tmpat pembiakan spesis2 nyamuk batu??

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by am_eniey on Wed Jun 03, 2009 11:59 am

    kokdiang, cerok to'kun

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Hiruka on Wed Jun 03, 2009 12:22 pm

    ogGy wrote:Hiruka,ko orang melaka ke ? semua nama tempat ko tahu jer hehe...bukit rambai , pantai puteri ,balai panjang , simpang empat.Tu semua tempat femes..
    Hehe ya betul ogGy, wlupon aku x lahir kat melaka tapi aku mmbesar lbih 12 tahun kat sane..
    Aku dok Kampung Londang, Masjid Tanah Melaka dlu..hehe Yg ni x pernah jumpe lak Masjid dari tanah kat area kampung aku.. Smile
    Ade lg tmpat pemes cam Tanjung Bidara, Pengkalan balak, Bukit Katil, Ayer Keroh, Pantai Kundur dll.. Razz

    Kat tmpat aku skang (sg.buloh) ade satu jalan ni dorang pggil "Korner Kambing" aku pon tatau pesal. Kambing layan lap ke sini dlu..haha
    Tapi mmg rmai la dh penah tergolek dan terbabas lggr pokok pisang area sini, termsukla aku..huhu sadis btul.. Suspect

    annamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by annamir on Wed Jun 03, 2009 7:08 pm

    Nama kampung kelahiran saya kat Kuala Lipis = Kampung Keledek!

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by mjmax15 on Wed Jun 03, 2009 8:09 pm

    ada satu tempat tu nama KG IMAM LAPAR. pastu seberang kampung tu nama KG NASI DINGIN.
    area kuala berang, trg.
    kata org kt situ, citer dia kes tok imam nak gi kenduri naik sampan tapi lawan arus, akhirnya terlewat ke majlis, terpaksa balik umah makan nasik dingin aja..kekeke..


    **gambor amik dari blog org nih..

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by hampeh on Wed Jun 03, 2009 8:39 pm

    ^ macam cerita pak pandir je .

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by teri-chan on Wed Jun 03, 2009 9:14 pm

    yalah.. pak pandir ke pak kaduk? tp aku pernah dgr la...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: Nama tempat pelik-pelik

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am