Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Share

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by test0123 on Sun Mar 29, 2009 3:04 am

    try ni reset admin pass

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Sun Mar 29, 2009 10:48 pm

    tak faham lah step reset admin pass tu.. Question

    baok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 169
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by baok on Mon Mar 30, 2009 6:40 am

    Sebab rina just nak buang account tu, rujuk di bawah..

    http://www.howtogeek.com/howto/windows/remove-user-accounts-from-the-login-screen-in-windows-xp/

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Mon Mar 30, 2009 8:37 pm

    Remove User Accounts from the Login Screen in Windows XP

    So you login to your computer every single day, but there's more than one account to choose from… either because you got the computer from somebody else, or some software package added a user account that you really don't want to see. So how do we hide that other account from the login screen?

    There's a simple registry hack that you can do to hide accounts from the login screen, or you could alternatively delete the user account if you really don't need it. Both methods are listed below.

    image

    Manual Registry Hack

    Open up regedit.exe through the start menu Run box, and then navigate down to the following key:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\
    CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList

    On the right-hand side you'll see a list of keys that correspond to user accounts that are considered "Special" and are not to be shown on the login screen.

    image

    Create a new DWORD value with the same name as the user name that you want to hide. You'll note that the actual username in the illustration was "OtherPerson" and not the description that was shown on the login screen.

    To unhide the account, simply delete the registry key that you created.

    image

    The next time you log off you'll see that the other account is gone.


    ****kat mana rina nak cari "Manual Registry Hack"?..tak faham.

    baok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 169
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by baok on Mon Mar 30, 2009 9:03 pm

    rina.. nak buang account tu terus atau just nak hidden bagi org lain tak nampak?

    Kita setelkan problem ni kat sini dulu, then kita pindah ke PUTERA.com

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Mon Mar 30, 2009 11:14 pm

    rina nak bagi ak nampak je bro...sedara ayoi bgtau,kalo buang terus,nanti tak leh assess tenet lagi sbb admin tu pihak opis yg nye..tapi yg herannya,sebelum ni,takda lak akaun tu..nape leh tetiba timbul.

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Thu Apr 09, 2009 11:56 pm

    camne cara bagi tak nampak je ek akaun admin tu? pening lak cari idea.huhuhu..

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by e_sentinel on Fri Apr 10, 2009 12:24 am

    Kilk Start > Run > taip regedit > Ok .... expand registry strings berikut:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList

    Kat kolum sebelah kanan, pilih account mana nak hide, double klik dan tukar value ke 0

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Fri Apr 10, 2009 12:48 am

    maksudnya tu, bila restart..akaun admin tu akan takdalah kat skrin ek bro?rina dah guna mcm2 cara,tp semuanya takleh gak..esok rina cuba cara ni lak kat pc tu..

    **lega topik dah tak di locked.

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Fri Apr 10, 2009 11:47 pm

    rina dah cuba cara tu bro,xleh gak...adeh!.

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by e_sentinel on Sat Apr 11, 2009 12:50 am

    Biarkan lah Rina, waktu nak logon jer, bukan selalu nampak ... he3

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Sat Apr 11, 2009 12:15 pm

    hehehe..kalo boleh,nak ilangkan je dari skrin..nak hide..tp mmg mcm2 cara rina guna,still x hide gak..terrer gak dorang yg wat akaun tu..
    apapun,thanks wat yg sudi membantu rina.

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by TOYSЯUS on Sat Apr 11, 2009 9:18 pm

    ryna168 wrote:hehehe..kalo boleh,nak ilangkan je dari skrin..nak
    hide..tp mmg mcm2 cara rina guna,still x hide gak..terrer gak dorang yg
    wat akaun tu..
    apapun,thanks wat yg sudi membantu rina.
    Mungkin INI dapat membantu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Mon Apr 13, 2009 7:58 pm

    ??????????? wrote:
    ryna168 wrote:hehehe..kalo boleh,nak ilangkan je dari skrin..nak
    hide..tp mmg mcm2 cara rina guna,still x hide gak..terrer gak dorang yg
    wat akaun tu..
    apapun,thanks wat yg sudi membantu rina.
    Mungkin INI dapat membantu.

    boleh donwload tp tak leh run lak bro..failed.. Sad

    acik987
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 42
    Age : 28
    Location : paka dungun trg
    Job/hobbies : layan peresaan,networking...,cari maklumt ttg it ( all rr)
    Registration date : 26/04/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by acik987 on Mon Apr 27, 2009 4:17 pm

    remove je rrr user account Very Happy 2..

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by ryna168 on Tue Apr 28, 2009 1:26 pm

    takleh remove acik...dah wat byk kali...

    fizzswiss2u
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 254
    Age : 37
    Location : Penang-KL-Perlis-Penang
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by fizzswiss2u on Thu May 07, 2009 5:29 am

    cara yg paling mudah sekali... remove kemudian pasang balik bateri jam dlm pc ko.. bateri tu kecil je dlm pc ko..insyallah.. semua account akan d resetkan.. x yah susah2 format balik pc ko.. cara ini telah d cuba banyak kali oleh ku bagi member2 yg terlupa password atau terjumpa n/book.. Twisted Evil harap membantu ko.. Basketball

    joejambul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 33
    Location : Pelabuhan Klang
    Job/hobbies : Working,Outting,Slepping,Eating
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by joejambul on Thu May 07, 2009 9:27 am

    fizzswiss2u wrote:cara yg paling mudah sekali... remove kemudian pasang balik bateri jam dlm pc ko.. bateri tu kecil je dlm pc ko..insyallah.. semua account akan d resetkan.. x yah susah2 format balik pc ko.. cara ini telah d cuba banyak kali oleh ku bagi member2 yg terlupa password atau terjumpa n/book.. Twisted Evil harap membantu ko.. Basketball

    cara ni bukan utk bios password je ek...
    kalu password user dalam window ubat paling mujarab format jer

    F18 HORNET
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Age : 31
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : IT Tech
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by F18 HORNET on Thu May 07, 2009 12:02 pm

    tak de dah ke manusia yang pakai hiren boot cd untuk reset admin password?
    atau tak de ke sape yang tau pakai Ophcrack untuk view password windows?
    adus...jawanpan semua macam xberhasil..pakai hiren@ophcrack kompom boleh la...

    p/s:format cara nak remove password? wtf ur answer..lol

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by awi216 on Tue May 19, 2009 11:34 pm

    hahaha.... asyik2 format, memang best la korang ni.
    Bagi aku the best solution guna OPHCRACK jer, senang citer. Takyah nak ponin2 kepala. Tapi kalu password panjang sangat memang OPHCRACK pun takleh nak tunjuk semua.(password yg betul2 panjang je takleh)

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by johnburn on Wed May 20, 2009 6:26 pm

    Kl account hosptalmiri tu merupakn account administrator, ryna bleh reset password untuk account admin tu ngan menggunakan command prompt (Start >> All Programs >> Accessories >> command prompt). Dekat command prompt tu, typeL:
    net user admin 123

    ni akan reset password account admin tu ke 123. Kl keluar error:
    System error 5 has occurred. Access is denied

    ni mksdnye account hosptalmiri tu bkn administrator

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by johnburn on Wed May 20, 2009 6:28 pm

    awi216 wrote:hahaha.... asyik2 format, memang best la korang ni.
    Bagi aku the best solution guna OPHCRACK jer, senang citer. Takyah nak ponin2 kepala. Tapi kalu password panjang sangat memang OPHCRACK pun takleh nak tunjuk semua.(password yg betul2 panjang je takleh)
    xpyah c r a c k dh password kl nk access account yg ade password. skang ni bleh pkai kon-boot untuk access account yg ade password Laughing

    Sponsored content

    Re: Lupa password - apa yg perlu dibuat..

    Post by Sponsored content Today at 4:15 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:15 pm