Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Share

    zamri_laundry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 139
    Registration date : 04/03/2009

    Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Post by zamri_laundry on Mon Jan 25, 2010 12:53 pm

    salam semua...

    Minta bantuan kepada anda sekiranya tahu bagaimana nak reset password admin joomla. Masalah saya password admin joomla sebelum ni dah tak ble masuk...tak tau lah kenapa. Kalau ble nak maintain hostname yg sama tak nak tukar.
    Ada yang boleh membantu.

    website : www.znznetwork.com.my

    tq Very Happy

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Post by OngBok on Mon Jan 25, 2010 1:29 pm

    Nak reset password admin joomla agak tricky, tapi boleh cuba buat.

    1) Buka laman web http://pajhome.org.uk/crypt/md5/



    Dalam petak Input taip password baru.
    Klik MD5
    Copy Result.

    2) Buka cPanel
    http://www.namadomain.com:2082
    Dalam cPanel, buka phpmyadmin

    3) Dalam phpmyadmin
    klik nama database di sebelah kiri.
    Klik table jos_users

    Klik Edit


    Paste dalam petak password
    klik GO.

    Try login dengan password baru.
    OK.


    Last edited by OngBok on Mon Jan 25, 2010 1:57 pm; edited 3 times in total


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    zamri_laundry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 139
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Post by zamri_laundry on Mon Jan 25, 2010 1:52 pm

    OngBok wrote:Nak reset password admin joomla agak tricky, tapi boleh cuba buat.

    kalau nak cuba camna ye nak reset password joomla.

    Boleh tak beritahu step2 yang perlu buat

    tq

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Post by OngBok on Mon Jan 25, 2010 2:01 pm

    cuba ikut step di atas.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Post by johnburn on Mon Jan 25, 2010 2:24 pm

    Kalau xsilap, untuk joomla versi 1.5.6 ke atas, hashing untuk password telah ditukar kepada salted md5. So kl pass buat cara ongbok bg tu still xjd, try generate password baru kt link bawah ni then paste blk dlm phpmyadmin cam ongbok tunjuk:
    http://www.zongeek.net/hash.php


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Sponsored content

    Re: Minta tolong macam mana nak reset password admin joomla

    Post by Sponsored content Today at 4:15 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:15 pm