Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Macam mana nak reset Bios Password?

    Share

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Macam mana nak reset Bios Password?

    Post by syukurz on Sat Mar 14, 2009 10:42 pm

    Salam kawan2.. saya nak mnta tlg.. notebook saya saya mase dulu ada set
    password dekat bios tau sbb nak elak org buka2 notebook saya.. saya punya notebook model acer aspire 4925.
    masalah yang sy hadapi ialah saya dah brjaya buang password 2 dkt dlm bios setup kn.. dah brjaya dah..
    tp saya x ada check2 langsung blh buka bios setup 2 lagi ke tak.. dah 2 bulan tergerak hati saya nak tengok kat bios setup,
    so saya tekan la F2 masa nak mula start.. dia minta taip password pula.. saya ingt password saya dlu.. tp saya taip je fail katanya.
    saya ada cbe guna software cmospwd tapi x brjaya jg. macam mana cara lagi ye? tlng saya please.. sya brharap ada owg dpt tlng saya..
    saya mohon sangat..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Macam mana nak reset Bios Password?

    Post by wanjihan on Sat Mar 14, 2009 11:23 pm

    model acer mmg susah nak buang password bios. dulu aku prnah reset buat mcm buang bateri di pc dekstop, tp tk berjaya. last skali kene pintaskan punca positif bateri cmos di salah satu kaki bios chipset. ko kene cr kt dlm google pasal ni. aku dh lupe dh.. 2 tahun yg lepas prnah buat kt laptop kwn aku. kalo ko g antar kt acer service, RM100 dia charge walaupun undr waranty. tq

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Macam mana nak reset Bios Password?

    Post by syukurz on Sat Mar 14, 2009 11:27 pm

    oh mcm 2 ke.. acer memang susah e.. dkt google blh cari nti saya sbe cari.. tp apa2pn makash ya sbb sudi tlng saya.. tp kalau awk dpt apa2 maklumat awk reply la sy dkt sini ye..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Macam mana nak reset Bios Password?

    Post by wanjihan on Mon Mar 16, 2009 1:05 pm

    kalo ada duit lebih.. pegi antar kt acer jer.....

    Sponsored content

    Re: Macam mana nak reset Bios Password?

    Post by Sponsored content Today at 8:14 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:14 pm