Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mintak tolong tengok tengokan

    Share

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    mintak tolong tengok tengokan

    Post by Kill_steR on Sun Mar 08, 2009 6:55 pm

    Salam..aku nk korang check kan picture yg aku bg ni...tgk betul x ape aku wat ni..kalau salah tolong bg tau ape yg perlu aku perbetulkan k...



    Last edited by Kill_steR on Mon Mar 09, 2009 2:10 am; edited 1 time in total

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by arulsr on Mon Mar 09, 2009 12:07 am

    ade source yg besau tak bro..kecik la..

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Kill_steR on Mon Mar 09, 2009 1:56 am

    alamak...x cukup besar ekk..ha jap aku besar kan

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Prontoxp on Mon Mar 09, 2009 11:05 am

    Dari gambarajah tu aku faham la...tak de nampak salah ape...cuma tugas router ada firewall dan server... kena bagi info

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Kill_steR on Mon Mar 09, 2009 12:05 pm

    ok mcm ni bro pronto...design ni lec aku suruh wat.dia surh wat proposal mcm mane nk setup cyber cafe yang mane ada design tentng network dlm cc tu so aku pun wat r mcm tu.so yang aku nk tau leh ke design network mcm tu...nk tau jugak betul ke sambungan dr telefon line ke modem...modem ke server...server ke firewall...firewall ke router...n router ke switch

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Prontoxp on Mon Mar 09, 2009 9:18 pm

    kira boleh mcm tu... cuma brg2 nak akan dipasang mmg mcm tu ke? anyway semua pc dan server duduk dalam satu LAN.. router/firewall dan modem je duduk belah atas

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Kill_steR on Tue Mar 10, 2009 9:56 am

    tu just gmbr je bro...tp aku x akn susun mcm tu kot pasal nampak serabut skit. n ape maksud bro brg2 yg nk di pasang mcm tu r....??

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Prontoxp on Tue Mar 10, 2009 8:35 pm

    modem tu sambung ke satu server.... server tu sambung pulak ke firewall...firewall pulak ke router...router sambung ke switch... bila ko design mcm tu... ko kena terangkan apa barang tu dan fungsi nya...

    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Kill_steR on Tue Mar 10, 2009 8:51 pm

    br lg bro design...2 hr lepas

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by slaughters on Tue Mar 10, 2009 9:08 pm

    kenapa draw macam tu ye ? mengelirukan betul.

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by BasicCX on Tue Mar 10, 2009 9:13 pm

    hehe.. slaughters dah pening tgk pc banyak2... Smile

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by slaughters on Tue Mar 10, 2009 9:21 pm



    asalnya simple je, aku pelik kenapa cable network ko design tu nak kene cross antara satu sama lain, sedangkan semua pergi ke 1 switch jugak ?

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by arulsr on Wed Mar 11, 2009 1:04 am

    cmni pun ok gak..


    Kill_steR
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 26/02/2009

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Kill_steR on Wed Mar 11, 2009 1:02 pm

    oh...sory r pasal design tu mcm tu...serabut skit..huhu...tp thanks r pasal korg punya pertolongan.

    Sponsored content

    Re: mintak tolong tengok tengokan

    Post by Sponsored content Today at 8:33 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:33 pm