Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Share

    microhard
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 21/08/2009

    nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Post by microhard on Wed Jan 06, 2010 1:24 pm

    salam kengkawan.

    tgh dok survey leptop ni, cari laptop yang ringan dan kecik sajer. senang nak bawak

    nak tanya:
    - laptop screen size 10" ni x der floppy n cd drive. so nanti, camna nak format, install windows baru?
    - memang speed setakat 1.6mhz intel atom ajer ke jual ek? ok ke speed ni?

    kalau ada kengkawan yang berpengalaman penah pakai, tolong respon. ok ke ketahanannya? brand yang ok? spare part lain sama mcm laptop besar jugak ker...?

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 88
    Location : Subang
    Job/hobbies : Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date : 03/03/2009

    Re: nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Post by azri90 on Wed Jan 06, 2010 3:21 pm

    Salam...
    1st question:
    Yup,mmg xda...jadi ko kena beli external DVD-RW utk format laptop melalui USB..

    2nd question:
    Yup,lebih dari 2 leh mendatangkan masalah..maybe leh jadi overheat...Lagipun laptop2 comel nie xleh utk heavy user..hanya utk surfing,mini multimedia dan juga wt kertas kerja ja..

    Huhu itu je la...ketahanan kalau pandai jaga ok..janji maintenance mantop..brand xtahu nak ckp apa...kene r servey sendiri...

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Post by bazsh on Thu Jan 07, 2010 9:52 am

    Kalo bro nak saiz kecik & good performance
    Cari jer laptop screen size 12 @ 13 inci
    Kalo just untuk kerja2 pejabat & surfing...Netbook pun dah cukup

    mynorton
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 07/11/2009

    Re: nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Post by mynorton on Thu Jan 07, 2010 11:12 pm

    yg awak dok sevey tu netbook 10'
    kerja2 ringan leh la.....taip2 paperwork.... internet...
    memang speed dia buat cam tu....khas utk kerja ringan....
    tgk keperluan awak nk buat keja apa..??????????.?.
    klu nk jimat duit dlm jangka masa panjang ambil bazsh ckp tu.....
    tak perlu beli lain klu nk power lagi....

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Post by din_125 on Sun Jan 10, 2010 2:29 pm

    asus eeeeeee ok kot..
    tapi bik beli yg normal..
    boleh min game, tgok movie pon sedap..
    cuma cadangan..

    Sponsored content

    Re: nak beli lektop, khidmat nasihat yang sihat diperlukan

    Post by Sponsored content Today at 2:14 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:14 am