Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Share

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Fri Feb 13, 2009 11:38 pm

    > salam semua...
    >
    > tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot
    KFC.
    > banyak
    > orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata
    > "baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah
    > banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti
    dan
    > segenap lapisan masyarakat.
    >
    > untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim
    (M)
    Bhd.
    > Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang
    > tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC
    > Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia. tiada sebarang keuntungan
    yang
    > diberikan kepada US mahupun Israel. KFC hanya menggunakan nama. KFC
    > malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.
    >
    > akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation,
    > pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US. ini adalah
    usaha
    > yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang
    memang
    > mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC
    > Holdings (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :
    >
    > Pizza Hut
    > Kedai Ayamas
    > RasaMas Restaurant
    > Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
    > Region Food Industries (Sos life)
    > bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)
    >
    > tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu
    > islam.oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa
    akan
    > terjadi kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa
    yang
    saya katakan ini.
    > diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa
    > sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah
    dinamakan Jihad Bisnes.
    >
    >
    > sekian.
    >
    >
    > Muhamad Ammar Abdullah
    > Halal Audit Executive
    > KFC Holdings (M) Bhd
    > 03-20263388 ext 282
    > 012-5678443
    > ForwardSourceID:NT0003BB2A

    p/s:diambil dari web lain

    antiBN
    Guest

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by antiBN on Fri Feb 13, 2009 11:50 pm

    ak dah lme x makan KFC sejak org kate ayam dia x sembelih cara islam.ak bace mase putera.com ok hari tu.x ingat sape yg post..

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by bDk L@g3NDa on Sat Feb 14, 2009 1:46 am

    hmmm.. walaupun KFC Holdings (M) Bhd ni milik Mlysia..

    tapi ada desas desus mngatakan cara penyembelihan ayam diorang x betul..

    x tahu mana betul dan mana salah.. Question Question Question

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Sat Feb 14, 2009 1:49 am

    assalamualaikum.. juz nk kongsi bendani Keajaiban Tulisan Dlm Microsof Word..Subhanallah..!! Cuba buat n tgk... 1. Bukak Microsoft Word korang. 2. Taipkan dalam huruf besar, Q33 NY .. Q33 NY ni adalah number pesawat yang melanggar WtC tu.. 3. tukar saiz font tu kepada saiz 48. 4. Korang highlightkan Q33 NY tu kemudian tukar kepada font WINGDINGS 1. Apa yang korang nampak? Allahuakbar .. sesungguhnye benda ni dah lama wujud tanpa sesiapa yang menjangkakannye ... Kelihatan gambar sebuah Kapal Terbang melanggar WTC (menara berkembar tu) .. kemudian ade lambang tengkorak dan lambang yahudi ... dah cube dan mmg btol............. SUBHANALLAH.... Cubalah...dan sebarkan....Q33 NY

    antivirus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 48
    Location : Private Server
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by antivirus on Sat Feb 14, 2009 7:45 am

    ak pun dah lme x makan sebab diorang kate ayam dia x sembelih dengan betull.uhhhhh x tau mne btul..x makan KFC pun x rugii.

    antivirus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 48
    Location : Private Server
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by antivirus on Sat Feb 14, 2009 8:26 am

    cube kot tulis gne microsoft word huruf BESAR macam nie ZC VD pastu higligth kan tukar pada tulisan WINGDINGS..

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by teri-chan on Sat Feb 14, 2009 8:37 am

    errr... nk bg nasihat ke nk berkongsi tips ni?

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Sat Feb 14, 2009 9:31 am

    semua pun boleh tak kira la tips ke

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Jedi on Sat Feb 14, 2009 2:02 pm

    Ada orang kata, pendek umur makan makanan segera nie Smile

    antivirus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 48
    Location : Private Server
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by antivirus on Sat Feb 14, 2009 7:10 pm

    ntah la.x tau mne satu yg betul

    zicronzi
    Guest

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by zicronzi on Sat Feb 14, 2009 7:58 pm

    barangan buatan malaysia walaupun jenama tu luar, boleh je beli... sebab made in malaysia... bukan import... kita just guna jenama sahaja.... mestilah bayar duit kalau nak guna jenama....kan...kalau x bayar kene saman juta juta ringgit plak sebab langgar undang2...

    tapi lama dah tak makan kfc ni.... bulan 12 ari tu last...hehehehe

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Sat Feb 14, 2009 8:02 pm

    Di bawah ini kami senaraikan perkara-perkara pelik yang sedang berlaku di Malaysia.1. Pemain bola sepak liga kebangsaan boleh mendapat RM7,000 ke RM8,000 sebulan tapi main macam budak sekolah sedangkan graduan universiti yang bertungkus lumus selama 18 tahun kat sekolah hingga pusat pengajian tinggi hanya menerima gaji permulaan RM1,250 sebulan.2. Pemandu tidak sanggup memberi peluang pemandu lain memotong, totapi sanggup pula bertekak sampai sejam dan mengajak pemanju lain bergaduh di tepi jalan.3. Pelanggan ditengking semasa berurusan dengan jabatan kerajaan kerana tidak tahu mengisi borang sedangkan Piagam Pelanggan mereka begitu puitis dan mendayu-dayu sekali.4. Banyak kejadian rogol atau mencabul kehormatan berlaku, tapi masih ramai yang ke tempat kerja dengan pakaian seksi ( baju tanpa lengan dan skirt pendek nampak peha).5. FAM sibuk mencari punca terjadi pergaduhan dalam sesuatu perlawanan bola sepak negar a sedangkan setiap pasukan diberi gelaran nama 'binatang'.

    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Jedi on Sat Feb 14, 2009 10:33 pm

    50 tahun Malaysia diperintah kerajaan yang sama...inilah akibatnya Laughing

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aku Tak Sengal on Sat Feb 14, 2009 10:36 pm

    erm nak nasihat ke fakta nih??

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Sat Feb 14, 2009 10:38 pm

    sume pom bulehhh

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aku Tak Sengal on Sat Feb 14, 2009 11:02 pm

    ni aku dpt kat metro...
    kita berkongsi tarikh hari jadi ngan hampir 9 juta orang kat seluruh dunia..

    ps: buleh x cik ts??

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by teri-chan on Sun Feb 15, 2009 12:24 am

    ts kene tuka tajuk ni... bukan nk kongsi nasihat... kongsi fakta.... n suppose kene letak kat sembang...

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aku Tak Sengal on Sun Feb 15, 2009 12:26 am

    huhu biase la tu... org baru.. cam aku gak dulu.. huhu lg mnyimpang jauh...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by teri-chan on Sun Feb 15, 2009 12:43 am

    yelah kan... tak sempat kaut ilmu... esok dh down server hehehhe....

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Sun Feb 15, 2009 1:47 am

    thread ni ditutup dgn serta merta kerana clap tempat..dibuka di sembang..kk..close

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aku Tak Sengal on Sun Feb 15, 2009 3:19 am

    tak close pon.. apsal aku bole reply lg??
    close sendiri la sis oi..

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by szainizam on Sun Feb 15, 2009 7:59 am

    mari kita jadi baik dari semalam...

    bounce

    Aluda.AluQieY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 144
    Location : PEKOPON
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Aluda.AluQieY on Sun Feb 15, 2009 9:51 am

    kite mane reti nak cloce

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by szainizam on Tue Feb 17, 2009 3:15 am

    nak tido nanti basuh kaki, amik wuduk n baca ayat kursi

    pastu maafkan semua org..gerenti hati senang... bounce

    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by kron1x on Tue Feb 17, 2009 11:09 am

    assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

    disebabkan topik ini tidaklah begitu serius. dan hanya berkongsi nasihat dan fakta, saya pindah ke bahagian sembang. harap maklum.

    selamat berforum..

    Sponsored content

    Re: Sedikit nasihat yang berguna untuk semua....

    Post by Sponsored content Today at 4:24 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:24 am