Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Macam mana nak buat blog saya diindex kan dalam google?

    Share

    khairy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 26/12/2009

    Macam mana nak buat blog saya diindex kan dalam google?

    Post by khairy on Sat Dec 26, 2009 10:51 pm

    hye,
    saya baru lagi dalam bidang blogging dan objektif saya adalah
    membuat blog saya sebagai panduan dan pusat downlaod,
    tp saya mempunyai masaalah kerana blog saya tidak ada dalam senarai google search.
    saya sudah add url saya pada google dan juga yahoo tapi tak disenarikan, dan saya telah
    setting web saya pada google webmaster tapi tak berjaya sebab tak faham.

    saya minta tolong sangat jika ada panduan atau yang boleh ditiru supaya blog saya ada dalam senarai carian google.
    jika boleh step by step,
    saya bukan malas, saya telah cuba selama beberapa hari tapi masih tak berjaya,
    harap ada yang sudi membantu saya.

    harap sudi lawat blog saya dan berikan sedikit komen atau cadangan pada saya.
    MyBlog

    terima kasih kerana sudi membaca massalah saya.

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Macam mana nak buat blog saya diindex kan dalam google?

    Post by e_sentinel on Sat Dec 26, 2009 11:36 pm

    Optimized blog awak untuk SEO (Search Engine Optimizations), boleh tiru melalui view source blog aku, link kat signature.

    khairy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 26/12/2009

    terima kasih

    Post by khairy on Sat Dec 26, 2009 11:42 pm

    terima kasih,
    saya semak sekarang.

    Err boleh bagi direct link tak? srry la mata saya dah blur.. pale

    Sponsored content

    Re: Macam mana nak buat blog saya diindex kan dalam google?

    Post by Sponsored content Today at 5:59 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 5:59 am