Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    tak boleh nak download youtube dah

    Share

    farhan91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 02/10/2009

    tak boleh nak download youtube dah

    Post by farhan91 on Thu Oct 22, 2009 7:12 pm

    asal saye dah tak boleh nak download youtube ek?
    saye installed youtube downloader
    before this boleh jee download
    ari nie plak tak boleh
    die keluar no flash video found time nak download tuu
    so mcm mane ek?
    boleh tolong tak?
    avatar
    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by test0123 on Thu Oct 22, 2009 8:08 pm

    donload internet download manager...senang..click je kat video tu terus je donlod

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by ScareCreW on Thu Oct 22, 2009 9:04 pm

    pakai rapidleech.
    avatar
    lizone76
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 30/06/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by lizone76 on Thu Oct 22, 2009 11:51 pm

    untuk firefox pakai add on pun bleh gak,,,,search jer,,,,

    farhan91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 02/10/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by farhan91 on Fri Oct 23, 2009 9:41 am

    pakai idm
    tapi trial jee la
    hehehehe
    saye dah pki dah
    add on ape ek?
    avatar
    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by test0123 on Fri Oct 23, 2009 9:48 am

    utk pacth idm bagi full version..jika awk nak pm aku..hehehe

    add on tu dik..jika adik guna firefox...pegi kat tool adik akan nampak add on kat situ..click situ adik boleh add mcm application yg membantu utk surf internet cth bagi laju,download dam mcm2 lagi..

    farhan91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 02/10/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by farhan91 on Fri Oct 23, 2009 9:58 am

    tuu saye tau add on
    tapi nak carik add on untuk nak download nie dekat mane?

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by ScareCreW on Fri Oct 23, 2009 11:04 am

    paling poyo
    http://www.downloadhelper.net/

    farhan91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 02/10/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by farhan91 on Fri Oct 23, 2009 11:17 am

    ape yang poyo?
    heheh
    thanks anyway
    avatar
    lizone76
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 30/06/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by lizone76 on Sun Oct 25, 2009 9:32 pm

    try sedut ni tgk,,,

    harap2 semoga menjadi la,,,

    http://www.free-video-downloader.com/
    avatar
    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by edzharid on Tue Oct 27, 2009 8:33 pm

    a'a pki Internet Download Manager pun bleh gak..pastu pki Real Player 11 pun bleh gak..Add-On Firefox pun bleh gak.. (Tools - Addon - Get Add On - Pastu cari and install Fast Video Download)
    avatar
    nitezer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Location : zanarkand
    Job/hobbies : main masak masak
    Registration date : 08/01/2010

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by nitezer on Mon Jan 11, 2010 3:09 pm

    guna firefox ..add on software get video. type get video...download dah blh pakai..icon dia kuar kat bwah kanan..

    bezith009
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 33
    Location : Miri-Sarawak
    Job/hobbies : Kementerian Pertahanan
    Registration date : 05/02/2010

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by bezith009 on Fri Feb 05, 2010 7:18 pm

    tul tu pakai download internet manager jer...lagi senang.laju pun laju..ringan pun ringan....all the best
    avatar
    mynorton
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 07/11/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by mynorton on Sat Feb 06, 2010 1:17 pm

    salam...ttg download you tube..
    kawan kita ada bagitau cara baru nk download dari you tube....tanpa program tambahan....!

    ada 3 jenis fail leh download....
    1. flv
    2. 3gp
    3. mp4

    caranya hanya masukkan :
    " ok " utk flv
    " 3ok " utk 3gp
    " 4ok " utk mp4

    cthnya :





    selamat mencuba.....kita dh test kt firefox ...jadi....
    avatar
    Jedi
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 925
    Registration date : 13/02/2009

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by Jedi on Sat Feb 06, 2010 1:19 pm

    (Salam)

    Tah yah susah2.

    Guna 'Free Music Zilla' jer.

    Sponsored content

    Re: tak boleh nak download youtube dah

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Sep 23, 2017 8:25 am