Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Nak laju tengok youtube

    Share

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 729
    Location: Dungun Terengganu
    Job/hobbies: Pesara JKR
    Registration date: 18/02/2009

    Nak laju tengok youtube

    Post by OngBok on Sun May 10, 2009 11:06 pm

    Biasanya kalau kita tengok video youtube.com ada masalah tersekat2. Ada cara nak atasi masalah nie. Download dan pasang software nie;

    Bywifi




    boleh juga guna di metacafe, facebook, veoh, myspace, dll

    Selamat mencuba
    OK

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by ogGy on Mon May 11, 2009 1:04 am

    Tak perlukan perisian pn tak pe, cuma taipkan &fmt=18 pada penghujubg URL video tersebut.Jika ada guna IDM,memang akan ada problem dan akan terus dimuat turun.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 729
    Location: Dungun Terengganu
    Job/hobbies: Pesara JKR
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by OngBok on Mon May 11, 2009 11:17 am

    Aku try tak jadi pun.

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1106
    Age: 34
    Location: Kaybee, Kelate
    Job/hobbies: Tenet jer....
    Registration date: 21/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by wanjihan on Mon May 11, 2009 12:01 pm

    sama jer aku gune software tu pun

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 927
    Registration date: 18/04/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by myee on Mon May 11, 2009 6:17 pm

    takyah pakai software,klu tak jadi pun tak rugi mane...aku dah try dah memang jadi nyerrr....sapa nak leh pm aku...sebab tak nak tm tau...

    min
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 25
    Location: melaka
    Registration date: 19/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by min on Mon May 11, 2009 9:59 pm

    guna cara nh "&fmt=18", video load abis tanpa lagging dan high quality video

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 24
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 10:20 pm

    fmt tu boleh ubah..18 tu tak laju mana..

    kalau nak lagi laju pakai 17(encoding 3g2 12 fps),13(3gp 15 fps) atau 5(flv biasa)

    kalau nak high quality, pakai 22 (h.264)

    ---
    nilai fmt:
    5 FLV 4.16MB 320*180 h.263 codec, 22.05Khz 64kbps MP3 audio 1.0
    13 3gp4 1.12MB 176*144 h.263 codec 15 FPS, 8000Hz 12.8kbps AMR audio 2.0
    17 3G2 0.995MB 176*144 Xvid codec 12 FPS, 22.05Khz 34.7kbps VBR HE-AAC audio 1.0
    18 MP4 7.06MB 480*270 H.264 AVC, 44.1Khz 125kbps VBR HE-AAC audio 2.0
    22 MP4 25.6MB 1280*720 H.264 AVC, 44.1Khz 125kbps VBR HE-AAC audio 2.0
    34 FLV 3.58MB 320*180 H.264 AVC, 22.05Khz 72kbps HE-AAC audio 2.0
    35 FLV 4.76MB 480*360 H.264 AVC, 44.1Khz 118kbps HE-AAC audio 2.0

    so,maksudnya kat sini...kalau sesiapa yang kata pakai fmt18 tu tak berkesan,mungkin video tu sendiri yang memang kualitinya tak sampai nilai 18 tu.

    dan diingatkan, tak semua video ada semua encoding.(pahamkan sendiri,tak tau nak buat ayat cam mana..).

    dan sebenarnya,takyah pakai apa2 software pun boleh donlot video youtube tu.
    masa video dah start play,clearkan address bar,copy code nih:

    Code:
    javascript:window.location.href='http://youtube.com/get_video?video_id='+swfArgs['video_id']+'&t='+swfArgs['t']+"&fmt=18";

    paste dan tekan enter.

    seperti yang aku nyatakan,"&fmt=18" tu akan menghasilkan 480*270 avc,so, nilai 18 tu tukar la kepada nilai2 lain yang aku sebut kat atas tu.


    Last edited by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 10:28 pm; edited 2 times in total

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender: Male Number of posts: 927
    Registration date: 18/04/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by myee on Mon May 11, 2009 10:22 pm

    perrgghhh...lagi terer...

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender: Male Number of posts: 1062
    Age: 24
    Location: on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies: Saboteur
    Registration date: 14/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by Razi_IBM on Mon May 11, 2009 10:30 pm

    haha..barang baik kene la kongsi.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 897
    Age: 26
    Location: mu di mana ?
    Job/hobbies: geletek ginjal korang
    Registration date: 15/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by ogGy on Tue May 12, 2009 12:18 am

    Wow !!! Tq razi...ko memang OTAI la ... Laughing aku nak cuba info ko tuh.Selama ni aku guna fmt18 jer.

    Macam mana plak kalau nak DL dr web lain razi ? nak2 yang tak de code tu...


    Last edited by ogGy on Tue May 12, 2009 12:23 am; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 729
    Location: Dungun Terengganu
    Job/hobbies: Pesara JKR
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by OngBok on Tue May 12, 2009 12:20 am

    ok.. nanti aku cuba

    Cuba korang tengok video nie. Ada lag ke tidak



    guna cara nh "&fmt=18", video load abis tanpa lagging dan high quality video

    Betul ke kenyataan nie?

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 430
    Location: Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies: MemBZ kn diri
    Registration date: 01/03/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by mitutoyo on Tue May 12, 2009 1:47 am

    Razi_IBM wrote:haha..barang baik kene la kongsi.

    TQ RAZI

    strydermurder
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 30
    Registration date: 04/03/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by strydermurder on Tue May 12, 2009 3:40 am

    same je aku rase..try tgkhttp://www.youtube.com/watch?v=c0EgDFXsyQs&fmt=17

    Noning
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 109
    Age: 34
    Location: Land Below The Wind
    Job/hobbies: Eat...Eat...Eat...Sleep zzzzzzzz
    Registration date: 11/05/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by Noning on Tue May 12, 2009 12:42 pm

    nie maksud nya kalao guna code tu kat opera, IE atau Mozila, effect sama tak atau berbeza???

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 729
    Location: Dungun Terengganu
    Job/hobbies: Pesara JKR
    Registration date: 18/02/2009

    Re: Nak laju tengok youtube

    Post by OngBok on Tue May 12, 2009 6:39 pm

    Noning wrote:nie maksud nya kalao guna code tu kat opera, IE atau Mozila, effect sama tak atau berbeza???

    Kenapa tak cuba sendiri.

      Current date/time is Thu Oct 02, 2014 12:21 pm