Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Daftar wimax anda di sini!

    Share

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Sat Feb 28, 2009 9:53 am

    Dengan ucapan Bismillahirrahmanirrahim aku membuka thread ini untuk memberi peluang kepada warga putra.com dan Juga guest2 yang bertandang kat sini untuk memiliki Wimax yang sedang hangat di perkatakan..mari kita melangkah ke dunia baru dengan super highspeed Wimax.

    pengenalan:

    company name : Jumanisa enterprise ( 001819366-x)
    h/p 0133536426- mr.ibnuqadir
    y/m : ibnuqadir

    latest package:




    Sila tinggalkan maklumat diri anda:

    Nama dalam ic
    Location address:
    and siapkan fotostat ic

    Aku and team akan menghubungi anda untuk urusan pendaftaran. untuk rujukan coverage sile ke sini

    untuk tujuan pertanyaan, tanye je kat sini dan appointment nak buat demo ke sile ym aku ibnuqadir@yahoo.com

    atau call aku 0133536426







    check ur coverage via sms:



    bg sape2 yang takde coverage kat tempat die sile buat pre reg to enjoy free modem bile dah ade coverage

    nak lagi confirm cek coverage tel no no hotline 1-300-800-888

    speedtest result untuk 1.2 mb



    perhatian: nak cek coverage contact aku ym call atau pm coverage updated ade kat aku untuk usj and shah alam dah ade coverage so takyah cek coverage kat online..cek ngan aku je


    usb modem available now





    Last edited by ibnuqadir on Sat Apr 25, 2009 10:03 pm; edited 1 time in total

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by naxe88 on Sat Feb 28, 2009 3:24 pm

    aku nak tapi kat sabah lah pula....hahahaha

    PAKWAN
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by PAKWAN on Sun Mar 01, 2009 11:03 am

    sungai petani dah sampai ke?

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Tue Mar 03, 2009 1:08 am

    PAKWAN wrote:sungai petani dah sampai ke?

    belum pakwan..kat alor star je nih

    buzzer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by buzzer on Tue Mar 03, 2009 7:33 am

    bro qadir,kat area melaka dah ade coverage ke blum?package ni unlimited ke limited?
    boleh terangkan tak fair usage threshold tu ape?

    kuraksasa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Location : AnGKaSa lEpAs
    Job/hobbies : bUnDlE..
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by kuraksasa on Tue Mar 03, 2009 8:20 am

    kat kota bahru ada x line dia??

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Tue Mar 03, 2009 7:27 pm

    melake and kelantan blom lagi la..skang tumpu kat kl and selangor penang and kedah..johor puna de

    gigabyte
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 39
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by gigabyte on Tue Mar 03, 2009 8:18 pm

    leceh la nak check coverage guna sms. kat web takder ke? kos lagi tu kalau nak check guna sms nie...

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Tue Mar 03, 2009 11:11 pm

    gigabyte wrote:leceh la nak check coverage guna sms. kat web takder ke? kos lagi tu kalau nak check guna sms nie...

    ha..cek ngan sy pun ok..

    azri90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 88
    Location : Subang
    Job/hobbies : Sakat adik techik pempuan aku
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by azri90 on Wed Mar 04, 2009 12:11 am

    area subang airport selangor dan kuantan pahang??

    zareight
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 128
    Age : 29
    Location : T.Intan > K.D`sara > Ipoh > J.B > Bangsar
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by zareight on Wed Mar 04, 2009 12:37 pm

    ipoh da ade ke??lg 1,kalo area lembah kelang,area sentul and bangsar ade x spot??

    hurm..5gb per day ke utk yg rm49?

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Wed Mar 04, 2009 12:40 pm

    zareight wrote:ipoh da ade ke??lg 1,kalo area lembah kelang,area sentul and bangsar ade x spot??

    hurm..5gb per day ke utk yg rm49?

    lembah kelang and sentul,bangsar dah ade..5g per month la..yg tu threshold..kalau lebih speed turun sikit..boleh gune banyak mane pun

    GhostXY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by GhostXY on Thu Mar 05, 2009 1:41 am

    area ipoh dh de coverage x bro??

    zareight
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 128
    Age : 29
    Location : T.Intan > K.D`sara > Ipoh > J.B > Bangsar
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by zareight on Thu Mar 05, 2009 9:53 am

    walao...per month ke?sakit gak tu...aku dahla slalu donlod..sob3..student ag ni.. Sad

    hurm...modem yg besa gedabak tu free ke ? sbb aritu ade owg buat promo kt uni aku,modem rm200...kalo free..aku rse if ade fulus,tringin nk apply...

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ayoi on Thu Mar 05, 2009 12:13 pm

    aku kat kajang sg ramal indah sebelah country heights
    nak tutup slomix ni nak guna wimax plak.. kalau takde coverage aku book dulu. nak free modem.. hehehe..

    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 24
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by haz-one on Thu Mar 05, 2009 1:17 pm

    tumpang tnye, kat k trg ader line x

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by arulsr on Thu Mar 05, 2009 10:30 pm

    nak lagi best..ambk pakej Business..unlimited tuh..baru RM159

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by syukurz on Sat Mar 14, 2009 10:58 pm

    kat rembau ada line dia x? area pedas?

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by syukurz on Sat Mar 14, 2009 10:59 pm

    lupa pula kat kuala pilah ada x line dia? kat Dun johol, Kg. Dangi??

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Sat Mar 14, 2009 11:24 pm

    att: kalau aku tak online boleh contact aku 013-3536426 area klang valley only..wimax hanye terdapat kat kl, selangor, jb,penang and alorstar

    wanr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 26
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by wanr on Sun Mar 15, 2009 12:53 pm

    kepada mereka yang nak melanggan make sure baca review2 yg ada.. pengalaman pelanggan yg dah kena 'ikat'... lepas tu baru buat keputusan utk meninggalkan 'slowmix' korang tu..
    sorry bukan nak kacau bisnes/rezeki org.. cuma nak make sure pelanggan2 dpt hak mereka yg sebenar dan nak make sure jugak, pelanggan betul2 paham apa yg mereka nak buat..
    mungkin bleh refer forum lowyat.. byk review di sana. kalau tgk speedtest promoter mmg mencanak2 lajunya.. tp jom tgk speedtest user2 yg pakai.
    ok..kalau nak pakai jugak.. terpulang dah..

    Rayquaza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 113
    Location : Kuala Terengganu
    Job/hobbies : Surfing Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by Rayquaza on Sat Apr 25, 2009 11:20 am

    bro, kat kuala terengganu dah ada coverage blum? camner aku nak daftar supaya dapat free modem bila dah ada coverage? orait Laughing

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Sat Apr 25, 2009 10:11 pm

    pls cek negeri2 yg ade kl,selangor,jhr,penang kedah lain takde lagi noted

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ogGy on Sat Apr 25, 2009 10:45 pm

    Aku juz nak kongsikan apa yang aku pakai skang kat kedai,kualiti memang bagus cuma signal tu masih kurang mampu nak tampung jumlah pengguna yang semakin ramai.Ni aku bukan nak kaco bisnes ek..

    Signal full bar,bila dah ramai yang connect jadi kaler kuning.Kadang2 tengah syiok nak reply msj,ttbe signal merah...harap ni P1 amik perhatian.

    Pengguna di daerah Tampin,Negeri Sembilan iaitu kawasan aku la.P1 dah ada kat sini sejak 3 bulan yang lalu,jadi kalau nak register bolehlah.Base station di SMJK Pulau Sebang dan signal hanya mampu sampai dalam bandar Tampin jer.

    Taman Clonlee mungkin dapat,Taman Indah di bahagian belakang memang signal tak dapat.Kawasan Pulau sebang mungkin tak dapat sangat.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    ibnuqadir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 33
    Registration date : 28/02/2009

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by ibnuqadir on Sat Apr 25, 2009 10:50 pm

    ogGy wrote:Aku juz nak kongsikan apa yang aku pakai skang kat kedai,kualiti memang bagus cuma signal tu masih kurang mampu nak tampung jumlah pengguna yang semakin ramai.Ni aku bukan nak kaco bisnes ek..

    Signal full bar,bila dah ramai yang connect jadi kaler kuning.Kadang2 tengah syiok nak reply msj,ttbe signal merah...harap ni P1 amik perhatian.

    Pengguna di daerah Tampin,Negeri Sembilan iaitu kawasan aku la.P1 dah ada kat sini sejak 3 bulan yang lalu,jadi kalau nak register bolehlah.Base station di SMJK Pulau Sebang dan signal hanya mampu sampai dalam bandar Tampin jer.

    Taman Clonlee mungkin dapat,Taman Indah di bahagian belakang memang signal tak dapat.Kawasan Pulau sebang mungkin tak dapat sangat.
    tahnks for da info..ade pe2 ko cube deal ngan customer line ape dah jadi ngan signal kat ko..lagi satu kalau dc sebab placement modem tak menghadap base station atau base station tak stabil lagi biasenye yg baru2 la

    Sponsored content

    Re: Daftar wimax anda di sini!

    Post by Sponsored content Today at 7:38 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:38 pm