Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Share

    falconboy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 03/03/2009

    nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by falconboy on Mon Aug 03, 2009 12:55 pm

    puas sudah cari topik ni....tapi tak jumpa
    aku nak beli nama domain .com....dan hosting untuk blog aku..ade sesapa boleh rekomen domain dan hosting yang berbaloi dan senang urusannya.....maksudnya senang buat bayaran...dan hostingnya tak banyak masalah...juga yang biasa diguna untuk blog daripada wordpress...TQ

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by OngBok on Mon Aug 03, 2009 1:12 pm

    Semua web hosting boleh buat blog/wordpress

    the best : exabytes.com
    the good : mercumaya.net, datakl (senang berurusan)
    the ugly : don't know

    ok

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by BasicCX on Mon Aug 03, 2009 1:15 pm

    Salam,

    Boleh rujuk disini: http://putera.forumotion.com/jualan-dari-pengedar-dan-secara-pukal-f13/web-hosting-harga-berpatutan-t2403.htm

    Maklumat lanjut: http://www.cubiex.com

    Sebarang pertanyaan boleh PM atau YM: cubiex_live. Terima kasih.


    Last edited by BasicCX on Wed Aug 05, 2009 12:48 pm; edited 1 time in total

    pampersDry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 118
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by pampersDry on Mon Aug 03, 2009 1:43 pm

    go for exabytes.....service diorang mmg cun....

    falconboy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 03/03/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by falconboy on Mon Aug 03, 2009 5:13 pm

    pampersDry wrote:go for exabytes.....service diorang mmg cun....

    TQ I'll try this first....hope so

    topo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Registration date : 04/08/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by topo on Tue Aug 04, 2009 5:04 am

    skrg exabytes dah kureng sket la... harga still mahal...
    pe kata try serverfreak..
    dah 2 tahun aku guna.. support superb.. speed laju.. harga not bad..
    kalo sudi guna la aff link ni.. hohoho http://secure.web-hosting.net.my/clients/aff.php?aff=238

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by ScareCreW on Wed Aug 05, 2009 9:06 am

    domain
    - beli dari penyedia domain yg sudah etablish, control panel mesra pengguna, mudah dapat transfer secret code, harga berpatutan, dapat fungsi penuh, lagi bagus kalau dapat percuma who is protection.

    hosting
    - google nama kompeni tu. kalau kompeni banyak masalah, berderet keluar komplen pelanggan. semua penyedia hosting ada masalah. yg penting apa tindakan yg dibuat bukan menghilangkan diri.

    not rekomen beli domain & hosting dari satu kompeni web hosting.

    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by mikicun on Wed Aug 05, 2009 12:34 pm

    aku guna bluehost.com
    dah nak masuk 4 tahun dah... x pernah down dan speed ok... dapat register domain name free... boleh bayar pakai paypal atau credit card... nih info dia sikit...

    Disk Storage >>Unlimited
    Host UNLIMITED Domains

    Free Drag and Drop Site Builder
    Free Domain Name
    Support International Domain Names
    POP3/POP3 Secure Email Support >>2,500
    IMAP/Secure IMAP Email Support >>2,500

    3 Different Web Based Email Solutions
    Forwarding Email Accounts >>Unlimited
    Email Autoresponder >>Unlimited
    Gigs of Site Transfer(Bandwidth) >>Unlimited
    Add-on Domains >>Unlimited
    Parked Domains >>Unlimited
    Subdomains >>Unlimited
    Additional FTP Accounts >>1,000
    MySQL Databases >>100
    PostgreSQL Databases >>100

    http://www.bluehost.com/tell_me_more.html
    nih aku punya control panel ss...

    Sponsored content

    Re: nak cari penyedia domain dan hosting yang best....

    Post by Sponsored content Today at 2:14 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:14 am