Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Share

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by chaer89 on Mon Jul 27, 2009 1:34 pm

    bleh x komen skit pSAI modem router brand nie
    Linksys WAG54G2 W/L
    bgus ke x?
    sng x stting brand linksys nie

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by ayoi on Mon Jul 27, 2009 1:41 pm

    ok gak.. setting dlm web management...


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by chaer89 on Mon Jul 27, 2009 1:50 pm

    ayoi wrote:ok gak.. setting dlm web management...

    cm na dri perfom dia
    ok x

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by ayoi on Mon Jul 27, 2009 2:06 pm

    so far kat opis aku ok je.. cuma notebook dari jenis wifi b problem nak masuk .. kena change security key ke WEP 64bit baru leh masuk. tanpa security semua leh masuk... kalau ip dhcp enable


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by chaer89 on Mon Jul 27, 2009 3:07 pm

    ayoi wrote:so far kat opis aku ok je.. cuma notebook dari jenis wifi b problem nak masuk .. kena change security key ke WEP 64bit baru leh masuk. tanpa security semua leh masuk... kalau ip dhcp enable

    ok2 tpi wifi jenis b 2 aper? dan IP dhcp
    CNTOH NOTEBOok yang pkai wifi jenis b ape..
    aku bru nk blajar network2 nie Very Happy

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by chaer89 on Mon Jul 27, 2009 3:09 pm

    ayoi wrote:so far kat opis aku ok je.. cuma notebook dari jenis wifi b problem nak masuk .. kena change security key ke WEP 64bit baru leh masuk. tanpa security semua leh masuk... kalau ip dhcp enable

    klo dah chaNge WEP 2 smua LEH MASUK KER?
    KLO NK SETKAN password security snang x?
    ingt cdang nk angkt router nie

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by ayoi on Wed Jul 29, 2009 7:38 pm

    tengok pada model laptop or pc tersebut.. router by default dia akan mix mode semua class a/b/g/n/n2 class lain ada lagi tapi tu je kita biasa guna

    class tu leh tengok kat google wiki class wireless ... baca dulu.. tak faham tanya.

    router kita leh configure menguna wep/wpa/wpa2 dan etc ... pengunaan windows mungkin ada problem jika router terkini yang support class N tapi laptop lama class B ... leh nampak tapi masalah cam internet.. slow ..kejap ada kejap takde. maka kena lah update firmware router tu or update bios laptop tersebut bergantung kepada Fix bug or feature bagi model laptop/router tersebut.

    nak set security dia cukup senang ..baca buku manual slow slow. anda akan faham.
    guna kan latest security yang di bekalkan oleh router tersebut.

    wep jenis lama wpa psa dan sebagai jenis baru. makin banyak password maka makin susah org nak try hack.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by chaer89 on Wed Jul 29, 2009 8:46 pm

    ayoi wrote:tengok pada model laptop or pc tersebut.. router by default dia akan mix mode semua class a/b/g/n/n2 class lain ada lagi tapi tu je kita biasa guna

    class tu leh tengok kat google wiki class wireless ... baca dulu.. tak faham tanya.

    router kita leh configure menguna wep/wpa/wpa2 dan etc ... pengunaan windows mungkin ada problem jika router terkini yang support class N tapi laptop lama class B ... leh nampak tapi masalah cam internet.. slow ..kejap ada kejap takde. maka kena lah update firmware router tu or update bios laptop tersebut bergantung kepada Fix bug or feature bagi model laptop/router tersebut.

    nak set security dia cukup senang ..baca buku manual slow slow. anda akan faham.
    guna kan latest security yang di bekalkan oleh router tersebut.

    wep jenis lama wpa psa dan sebagai jenis baru. makin banyak password maka makin susah org nak try hack.


    ok time kasih atas pnerangan 2..... tpi security ak set pkai WPA2...key dia pndek je...tpi knapa WEP pnjang plak kna lebih 26

    Sponsored content

    Re: modem router Linksys WAG54G2 W/L

    Post by Sponsored content Today at 7:05 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:05 am