Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Share

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by AhmadSyazwan on Sat Mar 14, 2009 4:21 pm

    Assalammualaikum..
    hrp puteranian semua sihat.
    new topic pertama ni.


    sy tgh cari idea nak bt final projek.
    da membe sorang cadang buat soho remote support.
    sy kurg faham konsep soho ni.camna ya?

    atau kawan2 ada idea lain.
    apa blh bt dgn router,modem,switch..?
    jgn ada kena mengena programming blh x..zero programming.hehe

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by syukurz on Sat Mar 14, 2009 11:09 pm

    wslm.. anda boleeh buat network trainer.. maksdnya.. segala network dalam satu bangunan digabungkan dalam satu box.. kalau awk mau buat projek ni.. saya ada mklmtnya dlm
    bntk power point. network trainer ni sbnarnya projek bagi memudahkan seseorang untk belajar tntg basic rakaian, cnthnya pengajar2 bila nak ajar, x prlulah bawa ank murid pg blik server la, pg tgk network dlm setiap kelas/bengkel satu2la.. dgn projek ni blh tgk semua dlm satu box.. mudah.. ia jg brtndak sebagai LAN Server. blh buat remote desktop jg n mcm2la.. x pn ada projek lg bagus awk buat la projek wifi-booster lg shokkkkkkkkkkkkk..

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by slaughters on Sun Mar 15, 2009 1:47 pm

    soho remote support..

    nape member ko cadangkan camtu..

    soho - small office, home office..

    adakah masuknya buat system yang akan remote ke soho ini untuk buat support ?

    apa beza dengan logmein ?

    atau buat sistem macam logmein ?

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by AhmadSyazwan on Mon Mar 16, 2009 1:59 pm

    tq syukurz..

    hanif..mksd ko remote utk kwl soho tu?kwn cadg sebab soho ini mudah dan popular.
    xsilap ak..

    logmein ni software ke?cmc teamviewver?

    ko ada cadangan lain?

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by AhmadSyazwan on Wed Mar 25, 2009 1:19 pm

    wa...xda cadangan ka utk saya..

    projek simple network pun dah ok

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by ayoi on Wed Mar 25, 2009 5:10 pm

    simple projek... lecturer ko bagi soklan cam mana.. based on modem router dan swicht ke

    atau sendiri kena buat simple projek

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by AhmadSyazwan on Thu Mar 26, 2009 1:28 pm

    ayoi
    yup apa2 je yg berkaitan dgn network

    simple2 pun dah ok.
    tp jgn la terlalu simple
    ada idea x?

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by castromakavelli on Wed Jun 03, 2009 11:41 pm

    Kalo camtu terangkan fungsi2 device tu je arr...simple tak?

    budakccns
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Registration date : 05/06/2009

    NAT process...

    Post by budakccns on Fri Jun 05, 2009 12:47 am

    Salam Landlord,

    Kalo nak simple, cuber ler explain how NAT does it work.... Sebab kalo bebetul dari situ memacam kamu leh elaborate.... harap membantu,sebab aku tak braper paham soklan yang lecturer kamu nak.... affraid

    nur_zierah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 2
    Age : 27
    Location : Kangar, Perlis Darul Sunnah
    Job/hobbies : all about IT
    Registration date : 26/08/2009

    tolong bagi cadangan nak buat pojek network..yang simple tapi menarik...

    Post by nur_zierah on Wed Aug 26, 2009 10:59 pm

    Assalamualaikum... Smile
    saya pelajar network n kena buat projek network untuk sem ni tapi masalahnya saya takde idea langsung untuk nak buat projek ni..
    so, nak minta tolong la sapa2 yang pemurah hati,,tolong bagi cadangan kat saya huhuhu..
    jasa baik anda semua sangat saya hargai.. What a Face

    jaja
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 51
    Age : 28
    Location : jOm Pi KeDaH........
    Job/hobbies : BerSeMbanG...poT pet..POt..PEt...
    Registration date : 07/08/2009

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by jaja on Fri Aug 28, 2009 4:05 pm

    lec hang nak suruh just terangkan ke atau suruh wat praktikal tol2... if terangkan hang terangkan la cam na pc kat bilik or bangunanleh connect dengan pc kt bngunan n bilik laen...printer sharing..perkakasan yang perlu di guna...modem..switch..utp cat5..rj 45..mcm mana perhubungan tu berlaku..itu so simple....dlu aku wat projek tu ja masa sem 4...just tunjuk kat powerpoint... Razz

    Sponsored content

    Re: Apa Boleh Buat Dengan Router,Switch,Modem ???

    Post by Sponsored content Today at 7:11 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:11 am