Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Share

    hurias
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Age : 34
    Location : Penang
    Job/hobbies : Fishing
    Registration date : 12/05/2009

    LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by hurias on Wed Jul 15, 2009 8:53 pm

    Aku dah banyak buat untuk laptop-laptop nie..so far dari pengalaman aku..aku akan bagitahu tentang laptop2 nie..nanti takyah buka dah tajuk2 yang lebih kurang sama.

    1st.Pakai lah windows VISTA sebab barang laptop nie semua sesuai untuk VISTA sahaja..kalau pandai-pandai nak upgrade ke XP mmg boleh tapi banyak kerja,,dan banyak driver tak support..kalau support pun dia akan naik error mcm2..so lepas tu anda akan tukar pada VISTA balik..jadi takyah pikir panjang2 dah...stay lah VISTA..lama2 ngam lah...

    2nd.kalau dah install VISTA..nak selamat install driver..buka kat DEVICE MANAGER dan Update lah guna ONLINE..senang..AUTOMATIC dia install driver kat kita..yang tu lah kelebihan VISTA...

    dan yang terakhir...Laptop Compaq nie mmg tgk dia punya design mcm future design sbb tu ramai org pakai..tapi bagi aku laptop nie very2 sensitve..jadi jangan la lasak2 sangat laptop nie..

    Sujinder
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 36
    Location : Sitiawan
    Job/hobbies : Making friends...
    Registration date : 19/07/2009

    Re: LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by Sujinder on Fri Jul 24, 2009 4:18 pm

    bro.. ade idea tak mana nak cari recovery cd untuk cq 40 - 338tu

    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by ArchNide on Fri Jul 24, 2009 4:35 pm

    Sujinder wrote:bro.. ade idea tak mana nak cari recovery cd untuk cq 40 - 338tu
    Sujin, nko leh order online ngan Hp Compaq. Gi kat web diorang, request recovery cd/dvd..

    1st.Pakai lah windows VISTA sebab barang laptop nie semua sesuai untuk VISTA sahaja..kalau pandai-pandai nak upgrade ke XP mmg boleh tapi banyak kerja,,dan banyak driver tak support..kalau support pun dia akan naik error mcm2..so lepas tu anda akan tukar pada VISTA balik..jadi takyah pikir panjang2 dah...stay lah VISTA..lama2 ngam lah...

    upgrade tu rasa lebih sesuai istilah downgrade sbb vista lebih kemudian drpd xp. Untuk pastikan sama ada ok ke tak ntuk downgrade to XP, refer pada website pengeluar laptop tersebut. Sekiranya driver for XP provided, tak salah untuk downgrade to XP.

    tq!

    hurias
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Age : 34
    Location : Penang
    Job/hobbies : Fishing
    Registration date : 12/05/2009

    Re: LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by hurias on Fri Jul 24, 2009 11:06 pm

    takda recovery boleh buat cara termudah pergi ke website H/p.download semua software...baru la...format kalau nak...jangan tukar pada XP..kalau dapat buat lengkap pun driver dia...dia tetap tak stabil....

    ArchNide
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 758
    Location : Ganu - Kay Ell
    Job/hobbies : all type of game
    Registration date : 23/02/2009

    Re: LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by ArchNide on Sat Jul 25, 2009 1:59 am

    bukan download la encik.. order recovery cd ngan HP
    cuba check elok².. yang download tu driver OS

    Sujinder
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 5
    Age : 36
    Location : Sitiawan
    Job/hobbies : Making friends...
    Registration date : 19/07/2009

    Re: LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by Sujinder on Sat Jul 25, 2009 2:03 am

    maner nak order kat msia ni??

    Sponsored content

    Re: LAPTOP brand COMPAQ CQ40 or V3000

    Post by Sponsored content Today at 6:40 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:40 pm