Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    upgrade network infrastucture

    Share

    ice_cube
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 08/06/2009

    upgrade network infrastucture

    Post by ice_cube on Thu Jun 18, 2009 12:53 pm

    Askum,
    Mintak idea korang sume yg ada kat sini..
    Bos aku mintak propose satu IT future plan utk opis aku..
    opis aku nie baru je upgrade network..
    currently kitorg dah ada
    AD,DHCP,DNS,AntiSpam,LoadBalancer,Fwall,AV ngan Exchange 2007..
    Skrg ni aku cuma ada idea nk upgrade cabling,tukar switch,wireless,IPS,SSLVPN ngan virualization..korang ada idea yg best2 lagi tak..
    Terima Kasih..

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: upgrade network infrastucture

    Post by OngBok on Thu Jun 18, 2009 1:55 pm

    Bajet berapa?
    Buat la diagram post kat sini.

    ice_cube
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 08/06/2009

    Re: upgrade network infrastucture

    Post by ice_cube on Thu Jun 18, 2009 2:01 pm

    OngBok wrote:Bajet berapa?
    Buat la diagram post kat sini.

    Bajet tak kisah.
    http://img32.imageshack.us/img32/5434/diagram1k.jpg
    yg ni current diagram

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: upgrade network infrastucture

    Post by ayoi on Thu Jun 18, 2009 3:34 pm

    tempory rasa takde dah ..mende ni base keperluan.. kalau nak add teknologi tanpa keperluan semasa.. kira membazir.

    sebab teknologi kejap je berubah.

    aku nak suggest aku tak tahu apa keperluan semasa opis ko..
    samaada nak utk end user(customer) atau staff user(dalaman intranet/local)


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    ice_cube
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 08/06/2009

    Re: upgrade network infrastucture

    Post by ice_cube on Thu Jun 18, 2009 3:42 pm

    ayoi wrote:tempory rasa takde dah ..mende ni base keperluan.. kalau nak add teknologi tanpa keperluan semasa.. kira membazir.

    sebab teknologi kejap je berubah.

    aku nak suggest aku tak tahu apa keperluan semasa opis ko..
    samaada nak utk end user(customer) atau staff user(dalaman intranet/local)

    buat masa skrg nie aku suggest ngan bos aku maintain benda yg ada skrg bagi semua benda running smooth..kalo ikut keperluan utk staff2 kat opis aku nie mostly dari segi hardware (pc/printers,etc)mmg kena upgrade..skrg bos aku nk plan utk masa akan datang..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: upgrade network infrastucture

    Post by ayoi on Thu Jun 18, 2009 4:06 pm

    kalau masa akan datang.. aku suggest bertukar kepada opensource... secara berperingkat..... selain menjimat cos maintenance opis ianya boleh menguatkan security IT di opis tu. client nak still ngan windows takde masalah.sebab windows masih jadi keutamaan dari segi komunikasi kerja.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Sponsored content

    Re: upgrade network infrastucture

    Post by Sponsored content Today at 4:09 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:09 pm