Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    parabola vs astro

    Share

    hakimiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 270
    Age : 26
    Location : The City of Danga....
    Job/hobbies : = Student IT deparment =
    Registration date : 22/06/2009

    Re: parabola vs astro

    Post by hakimiz on Sun Jan 17, 2010 6:36 am

    astro ni kalo leh reprogram balik dye ny decoder leh dpt channel luar negara x?? Pastu setting dish... aq rse bkn sje Astro ny channel... Overseany pun leh dpt... Very Happy

    paiz87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 6
    Age : 29
    Location : Muar
    Job/hobbies : Tgk tb...
    Registration date : 16/01/2010

    Re: parabola vs astro

    Post by paiz87 on Sun Jan 17, 2010 8:59 am

    kalo pandau adjust dish parabola,ley dpt channel oversea..indo,china,mcm2 ag...free aje coz negara laen pakai satelit untuk siar channel dowg...mesia ni dlm 2015 baru nk lancarkn DVB-T untuk RTM..nnt de bnyak channel FTA (free to air)..tp cm biase kne pkai dekoder r..aku xphm npe mesia timur ley pkai mende ni tp kte kt smenanjung xley..xkn hnya krn dowg pdalaman je,dowg ley psg??pelik aku..kalo cmtu,aku nk pndah je kt sane r...huhu..dok umh pjg..mesia ni name je maju..tp actually xmaju pn..negara laen sume kt asia da pkai parabola kcuali mesia n spore jek yg haramkan mende ni..astro tkot lingkup je nnt,,tu yg gov xbg..dlu de MEGATV,MITV,sume xlaku cz astro monopoli tv satelit kt mesia ni..

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: parabola vs astro

    Post by ogGy on Sun Jan 17, 2010 11:57 pm

    Kat tempat aku berlambak pakai..semua yang pakai tu sorok dalam celah pokok2 la...kalau kantoi dengan polis,memang naik mahkamah kot.Memang tak dinafikan parabola ada siaran yang tak bertapis,sebab tu ia diharamkan .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    datuk abu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 98
    Registration date : 20/03/2009

    Re: parabola vs astro

    Post by datuk abu on Mon Jan 18, 2010 12:08 am

    salam

    rumah sewa aku pernah pakai parabola..serius bosan gila. banyak canel dari china, arab, russia.
    yang aku boleh layan pun canel indo je. tu je yg paham. canel lain tak paham sepatah haram.

    lama2 muak layan canel indo je...sebab dangdut 24 jam. uwekkk

    last2 masuk astro jugak..

    aku rasa kerajaan haramkan sebab banyak canel dari china. malaysia tak nak cina malaysia terpengaruh dengan propaganda cina china.

    pasal crita lucah tu...takde pun. kalo ada pun fashion TV. model seksi.

    kalo compare parabola n astro ni..dua2 hampeh. tapi astro kurang skit hampeh.

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: parabola vs astro

    Post by ogGy on Mon Jan 18, 2010 1:35 am

    Rumah aku tak de astro,tak de parabola...beli antena murah dah pasang kat luar rumah.Terang....Jimat kos ,tanpa bil bulanan,potong !!


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: parabola vs astro

    Post by dididudue on Tue Feb 02, 2010 7:39 pm

    bg ku buat masa ni mmg x memerluka astro,tv pun jarang tengok
    pendapat aku kalo x puas hati batalkan je langganan,tu pun kena habiskan kontrak dulu.
    Bila semua pengguna sepakat harga mesti turun.
    Permintaan kurang,penawaran lebih harga akan jatuh le..itu mmg hukum perdagangan.

    Sponsored content

    Re: parabola vs astro

    Post by Sponsored content Today at 8:14 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:14 pm