Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Share

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji???

    Post by napi87 on Wed May 20, 2009 1:17 pm

    Salam Semua Warga Putera,

    Adakah anda memiliki kriteria berikut?:

    1.Masih tidak memiliki kereta dan mencari kereta baru dengan bajet RM0 downpayment?

    2.Mencari kereta kedua dengan bajet RM0 downpayment?

    3. Masalah nak buat loan dgn bank kerana tiada slip gaji, penyata KWSP, borang EA kerana perniagaan anda tidak memerlukan semua itu?



    APA YG PERLU ANDA BUAT??? Hanya 4 Langkah utk kereta baru anda:

    1. Pilih Model kereta Pilihan anda. Viva, Gen-2, Persona, MyVi, Savvy, Satria Neo, Kancil & Kenari. Untuk senarai lengkap kereta2 kami, sila layari http://zerodownpayment.blog.com

    2. Sediakan I.C & Lesen anda.

    3. Aturkan temujanji dengan saya utk pengesahan.

    - HEZRY YUSOFF - 017 3400 343 (Lokasi temujanji: Cheras, Balakong & Kajang)

    4. Kereta baru anda akan menyusul dlm masa 2-4 minggu.

    KERETA BARU TANPA DOWNPAYMENT??? TANPA SLIP GAJI???
    TANPA BAYARAN BULANAN PUN ADA CARANYA!!!

    CALL: 017 3400 343 YM: defacto5776


    Last edited by napi87 on Wed May 20, 2009 1:22 pm; edited 4 times in total

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Wed May 20, 2009 1:18 pm

    ANTARA LOAN YG TELAH APPROVE DR INTERNET/ONLINE:

    1. Faridah Ismail - Persona - (Rawang)
    2. Kholijah Harun - Myvi S.E - (Gombak)
    3. Abang Lai bin Latip - NEO - (Melaka)
    4. Zunaida bt Ismail - Myvi - (Puchong)
    5. Zawawi - SAGA BLM - (Kelana Jaya)
    6. Siti Amirah - VIVA 850 - (Kota Bharu)
    7. Zhafran - Persona B-Line - (Melaka)
    8. Shah - Persona B-Line - (Pudu) - NG Nick Obito
    9. Haszlina- Persona B-Line AT
    10. Fazilah - Gen 2 IAFM - Klang
    11. Syed Hassan - SAGA BLM AT - Gombak
    12. Asghabadyani - SAGA B-Line MT
    13. Ahmad - Persona B-Line AT
    14. Azwan - SAGA M-Line MT
    15. Basarudin - Persona M-Line AT - Klang
    16. Izzaldin - SAGA AT B-Line - Shah Alam
    17. Azlina Siaris - Persona - Kinrara
    18. Mohd Sujaei - Toyota Wish 04 Full Specs - Kuala S'gor - Terkini!!!
    19. Syafren - Persona - Langkawi - Terkini !!!
    20. Mohd Syamil - Persona - Kota Tinggi - Terkini !!!


    Last edited by napi87 on Wed May 20, 2009 1:23 pm; edited 1 time in total

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Wed May 20, 2009 1:18 pm

    Testimoni Dari Warga CARIGOLD.COM:

    saya sudah lama menjalankan bisnes menjual kereta secara online dan akan mula bertapak di putera.com

    1. Obito:


    As'kum w.b.t

    Firstly..maaf kpd geng2 TZDP sbb aku agak lambat post testi ni... walaupun kereta dh lama berada didlm gengaman dan hampir pusing semenanjung dah..hehe..Bz sgt ngn keja luar,ni bru leh online... Aku nak ucapkan ribuan terima kasih kt Mr.Hezry and the geng kerana berusaha keras menyelesaikan masalah kereta aku sampai la keta selamat keluar beberapa minggu lepas...Terima Kasih!

    Walaupun byk sgt dugaan & cabaran, akhirnya..dgn kepakaran TZDP,segala masalah diselesai dgn pro dan cepat. aku tabik cara diorg buat kerja..dari segala aspek mmg sgt-sgt baik... So..utk sesiapa yang ada niat nak beli keta tu..blh lah contact diorg,tak kira lah keta apa,ada problem document atau tiada,kwn2 nk beli keta ke..korg contact lah TT.paling tidak diorg akan bg cara penyelesainnya walaupun diorg tak dpt buat...

    p/s..TDZP..ada maso free n'ti roger la kawe..leh lepak minum..

    ______________________________________________

    2. Advanzato:


    aku tunggu dah nak dekat 3 bulan dah, atlast dapat akhirnya... tu pun lambat sebab ada masalah teknikal dari pihak aku. Kalau tak dah cepat dah. Tapi bagus gak lambat nih sbb nanti aku dapat keta register tahun 2009 bukan tahun 2008. Aku dah selamat setahun nyer value.

    Tahniah TT sebab dapat provide service yg tip top camnie. Syuk, aku pun nak berterima kasih kat kau sebab bukak jalan nih... Alhamdulillah...dapat jugak akhirnya.... Menunggu penuh kesabaran akhirnya berhasil... Mekasih bebanyak pada TT yg berusaha sehingga berjaya walaupun pada awalnya banyak rintangan.....
    __________________________________________________ _______________

    3. Kaizen:


    Salam..saya baru je dapat Persona 1.6 dari Team ZD. Sebelum ni saya memang susah nak dapat loan sebab still dalam kategori bawah umur + bekerja sendiri. Jadi bila takde slip gaji ni faham2 je la kan. Walaupun kita byk duit sekalipun tp susah nak yakinkan pihak bank bahawa income kita tu stabil.

    Tapi diatas pertolongan Team ZD, alhamdulillah cita2 saya untuk memiliki kereta di dalam usia yang agak muda walaupun takde slip gaji tercapai jugak akhirnya.

    Servis diorang memang TIP TOP. Kereta keluar pun cepat. Saya hanya jumpa mereka sekali sahaja iaitu masa nak ambik kereta. Sebelum ni hanya berhubung melalui ym dan hp je. Amat memudahkan bagi saya yang berada di area jauh sket dari Kl iaitu Melaka.

    Jadi, kesimpulan..kalau nak beli kete tu, pilihlah Team ZD lebih-lebih lagi jika anda di dalam kategori "tak normal" macam saya.hehe

    Garenti puas hati!
    __________________________________________________ _______________

    4. Mawie:

    aku dah pun dapat keta baru aku mcm tak percaya pulak hehehe bawa balik keta baru semalam


    apa pun tq la semudah ABC nak keta hehehhehe. ada masa nak orderslagi satu buleh hehehhe
    __________________________________________________ _______________

    5. MrAndre:


    Kasi bump sikit. Ni first testimoni aku sejak dapat kereta satria neo bbrp minggu lepas. (sori bro hezry atas keterlewatan daku ini.) Pada asalnya nak 3 bijik kereta. 1 satria neo, 2 Myvi. Tapi yang kuar sebijik je, Neo walaupun ambik masa sikit. (I understood how it works, so I dont mind.)

    Ada prob tentang umurku yang masih muda dalam IC, so bank up lg seribu for depo.. setled. (janji kuar je, so I dont really mind.)
    Produk dah kuar, so skrg layanan after sell la plak. So far takde apa lagi. Follow up dari bro Hezry mmg best!

    p/s : Looking forward for the next car.
    __________________________________________________ _______________

    6. Cikz:


    Assalamualaikum,

    Pertama sekali saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada TZDP, terutama sekali Hezry, yang banyak membantu mendapatkan 'persona' baru... ,Tanpa korang, tak merasalah aku persona tu.....

    Kedua, kepada yang masih belum mendapat kereta, banyakkan bersabar..Sedara Hezry sedang 'usaha' bersungguh2...

    Akhir sekali, TZDP You're the best..!!!
    __________________________________________________ _______________

    7. KODIN:

    mestila best.. haha.. aku kodin lain.. bukan procodine ek.. apapun tq kpd TT, sbb TT tlong aku dpt keta baru dgn rasminya pada Hari Isnin, kol 10pm setelah bermati-matian mencari dokumen yg lengkap, akhirnya dpt gak.. sanggup tunggu smp kol 10pm nk amik keta, walaupun memancing aku nk chow jumpe awek.. hehehe.. nnti aku kasi upload gmbr keta.
    __________________________________________________ _______________

    8. Edifier83:


    time kasih diucapkan kepada team zero downpayment terutama pada windfall a.k.a hezry. servis korang memang tip top la..mintak ari jumaat memang betul-betul dapat hari jumaat punyer.serius beb korang buat keje laju.patutla thread ni popular.. dah la plat no. dapat pon lawa.. aku nak bagi bape bintang eh? sebanyak bintang dilangit la...look at the star...ermmm

    InsyaALLAH..diorang buat cepat..dokumen bank approve je korang akan dapat kete kurang dr seminggu..
    __________________________________________________ _______________

    9. Fazarudin:


    Yahoo!! semalam dah gi amik kereta kat kajang... Perghhh!! sedap ah bawak persona neh... tak tidur malam aku dibuatnye...hahhahhahah

    __________________________________________________ _______________

    10. Asgaban:


    adus meriah colour bro guna tu... sogan den
    shukur alhamdulilahh... bro memang best...in earth..
    __________________________________________________ _______________

    11. Silverchair959:


    Disini saya ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada TT kerana berjaya membuatkan saya memiliki sebuah saga putih yg diidamkan...segala tawaran juga telah saya nikmati...disini saya ingin syorkan kepada sesiapa yg ingin memilik kereta bolehlah berhubung terus dgn TT...servis dijamin tiada tandingan

    dengan ini saya sertakan bukti pembelian
    __________________________________________________ _______________

    12. Along313:

    Salam sume, 1st nk ucapkan Terima Kasih buat Windfall dan rakan2 kerna akhirnya kereta Gen2 telah sampai ke tgn kami setelah lama kami menunggu tp yg paling bestnya penantian kami terlebih berbaloi kerna asalnya minta kereta Gen2 IAFM (A) tp atas sedikit kesilapan teknikal dealer proton, kami telah mendapat GEN2 CPS (A) full spec cuma dengan bayaran harga standard sahaja.

    Tahniah buat team windfall


    Last edited by napi87 on Tue May 26, 2009 12:36 pm; edited 1 time in total

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Wed May 20, 2009 1:18 pm

    reserved..

    ahmadnisfu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 6
    Registration date: 27/03/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by ahmadnisfu on Thu May 21, 2009 3:09 pm

    bro,ni untuk tau lepas sje ke??bper taun loan ni??

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Thu May 21, 2009 7:13 pm

    ahmadnisfu wrote:bro,ni untuk tau lepas sje ke??bper taun loan ni??

    x..untuk tahun nie pun boleh..loan biasa 9tahun.ape jenis keter pun boleh..xde masalah..boleh hubungi nombor yg tertera diatas...

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Sun May 24, 2009 7:54 pm

    jom beli keter baru

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender: Male Number of posts: 1436
    Location: Puchong
    Registration date: 16/02/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by kae on Sun May 24, 2009 8:05 pm

    nih nk tanya.. klo persona 1.6 brape plak yer..?
    nk auto ngan versi hi line punya..

    lagi satu..nk tnye nih,.. ada kedai x..??kt mne kedai..?


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    pampersDry
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 118
    Registration date: 13/02/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by pampersDry on Sun May 24, 2009 8:07 pm

    napi87 wrote:jom beli keter baru
    agak2...klu eden amik satria neo.....32k......bapa bulan2 kena bayau??? ada side charge x nie???

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 346
    Age: 32
    Registration date: 03/03/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by ryna168 on Sun May 24, 2009 9:07 pm

    kalo xda lesen leh memohon ker?huhuhu...
    maner senarai harga kereta tu..

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Tue May 26, 2009 12:25 pm

    kae wrote:nih nk tanya.. klo persona 1.6 brape plak yer..?
    nk auto ngan versi hi line punya..

    lagi satu..nk tnye nih,.. ada kedai x..??kt mne kedai..?

    ader kedai..kt cheras.papehal bos leh kontek nombor diatas untuk temujanji..

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Tue May 26, 2009 12:27 pm

    pampersDry wrote:
    napi87 wrote:jom beli keter baru
    agak2...klu eden amik satria neo.....32k......bapa bulan2 kena bayau??? ada side charge x nie???

    xde charge tersembunyi

    email kan saya

    bg saya ic,lesen depan belakang
    slip gaji 3bulan-terkini
    dengan statement bank 3bulan

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Tue May 26, 2009 12:28 pm

    ryna168 wrote:kalo xda lesen leh memohon ker?huhuhu...
    maner senarai harga kereta tu..

    boleh xde masalah...PM saya jenis keter yg cik mahukan..saya check harganya nnti

    napi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 16
    Registration date: 07/05/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by napi87 on Tue May 26, 2009 12:32 pm

    sape2 yang ingin memiliki keter idaman,tp dokumen xckup kuat..kita geng TZDP akan cube membantu impian anda.
    papehal boleh call saya die 017 3400 343

    tp pastikan nama x blacklist oleh pihak bank cam CTOS/CCRIS

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Female Number of posts: 346
    Age: 32
    Registration date: 03/03/2009

    Re: Mahu Beli Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji??

    Post by ryna168 on Tue May 26, 2009 4:21 pm

    napi87 wrote:
    ryna168 wrote:kalo xda lesen leh memohon ker?huhuhu...
    maner senarai harga kereta tu..

    boleh xde masalah...PM saya jenis keter yg cik mahukan..saya check harganya nnti

    ye ker? camne prosedurenya? berminat ngan viva / kelisa. leh tunjukkan list harga tak.

      Current date/time is Thu Oct 23, 2014 7:54 am