Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Share

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by wanjihan on Wed May 06, 2009 4:44 pm

    aku tau ramai jgk geng2 putera ni yg asal atau tingal di Kelantan, Terengganu dan Pahang. apa kate korang letak nama, no fon dan tmpt tingal.. ada masa nt kita bleh buat gath n kuar suai kenal. molek jgk tu....


    Last edited by wanjihan on Tue Dec 29, 2009 1:31 pm; edited 2 times in total

    rupii
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 164
    Location : kawe anok qlate, REPEK city,
    Job/hobbies : tengok langit, bulan,bintang,n awan
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by rupii on Mon May 11, 2009 9:40 pm

    huhu........
    seperti sedia maklum
    nama aku rupii.....
    aku duk dekat KG Repek or repek city, pasir mas...
    dekat ngan umah ariff360
    n xlama lagi 27/6/2009 aku akan merantau mencari ilmu
    kat pulau pinang................
    G-han ko xletakpun tempat tinggal ko ngan no hp ko??? Shocked

    muraicherang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 160
    Location : klate
    Job/hobbies : pikat burung tino
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by muraicherang on Tue May 19, 2009 1:40 am

    wanjihan wrote:aku tau ramai jgk geng2 putera ni yg asal atau tingal di kelantan @ terengganu. apa kate korang letak nama, no fon dan tmpt tingal.. ada masa nt kita bleh buat gath n kuar suai kenal. molek jgk tu....
    nama, no fon n add ade dlm PDC.Contact je bile nk wat...

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by wanjihan on Tue May 19, 2009 1:43 am

    rupii wrote:huhu........
    seperti sedia maklum
    nama aku rupii.....
    aku duk dekat KG Repek or repek city, pasir mas...
    dekat ngan umah ariff360
    n xlama lagi 27/6/2009 aku akan merantau mencari ilmu
    kat pulau pinang................
    G-han ko xletakpun tempat tinggal ko ngan no hp ko??? Shocked

    ni no fon aku 0179116134 @ 0199650181 / kubang kerian, kota bharu.

    nak kumpul ramai2 geng timur.. nt bleh wat gath best jgk.. 10-20 org pun dh ok.


    Last edited by wanjihan on Tue Dec 29, 2009 1:33 pm; edited 2 times in total

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by ariff360 on Fri May 29, 2009 9:06 am

    eh..baru kelih topik nii..ahaha..bilo nok wat ni??kalu ambo ado klate maso tuu,nok g jugok...ahaha

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by wanjihan on Mon Dec 28, 2009 7:23 pm

    BUMP!!.. mari mari

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by mjmax15 on Tue Dec 29, 2009 10:03 am

    uiks.
    xkan 5 org ajer..hahaha.

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by OngBok on Tue Dec 29, 2009 10:47 am

    Geng Pahang tak der ker. Kalau nak gath geng pantai timur
    elok masuk sekali Pahang, Terengganu & Kelantan.

    Nama: OngBok bin Tsunami
    Tinggal di : Bandar Dungun, Terengganu D.I
    No. Tel: 013-9292002

    Bila agaknya kita nak buat gath untuk geng pantai timur nih.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by johnburn on Tue Dec 29, 2009 10:59 am

    Nama: Johan Abu Bakar Razz
    Lokasi: Gong Badak, Kuala Terengganu
    Spoiler:
    No. Tel: 016-9631753


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    nie feng
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 137
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by nie feng on Tue Dec 29, 2009 11:27 am

    aku orang ganu gok. Very Happy

    Nama: Mohd Zulfahmi
    Kampung : Bukit Mentok, Kemaman, Terengganu.
    No Tel :
    Spoiler:
    0179222825

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by mjmax15 on Tue Dec 29, 2009 12:31 pm

    hoh..ada pung. ingat tadok. haha.
    hok aq
    nama : muhammad izwan
    loc : kg pasir panjang, kuala terengganu
    tel : 012-5654250

    kalu ade mende2 gathering, kabor lah kat forum nih..
    dok pung kabor jer kat facebook putera. adioss

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by wanjihan on Tue Dec 29, 2009 1:34 pm

    ramai jgk moderator org ganu. org kelate takde lg moderator.. hehehe...

    BUMP lg.... cpt2 jom ramai2.

    Miss U.A
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 831
    Registration date : 21/07/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by Miss U.A on Tue Dec 29, 2009 8:47 pm

    oqhe kedah buleh dop tumpang join kat sini...
    kawe rase jeles pulok tgk qhamai2 org pantai timur nih...
    hahhahhaa

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by OngBok on Tue Dec 29, 2009 8:57 pm

    Orang kedah kalau kawin dengan orang terengganu boleh dipertimbangkan.


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by ayoi on Tue Dec 29, 2009 9:02 pm

    huh.. complete set!
    ku di lahir kat ganu
    ku sekolah rendah kat kelantan
    menengah kat pahang...
    kerja je kat selangor...

    *kalau ku berloghat timur abis 3 negeri aku gunakan.. hehe..
    "demo doh makang"moh arr sekali "


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by myee on Wed Dec 30, 2009 12:33 am

    kawe duk kat kuantan pahang...asal sabah tapi dah permanent duduk kat kuantan...aku tau ade sorang forumer "budakbaik" duk sekampung dengan aku kat kuantan nih, tapi tak nak bagitau umah no brape Shocked ni no tepong aku kat bawah numbor tepon aku...

    Spoiler:
    zero one nine nine two five six eight six sebeng

    mjmax15
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 522
    Location : Heritage Waterfront City
    Job/hobbies : D-Sign-Ner / PC Gaming
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by mjmax15 on Thu Dec 31, 2009 1:30 pm

    ayoi wrote:huh.. complete set!
    ku di lahir kat ganu
    ku sekolah rendah kat kelantan
    menengah kat pahang...
    kerja je kat selangor...

    *kalau ku berloghat timur abis 3 negeri aku gunakan.. hehe..
    "demo doh makang"moh arr sekali "

    huh Twisted Evil
    aku 1 set straight: lahir kt ganu, sekolah kt ganu, kerja kat ganu, kawen ajer x taw lagi..hahaha

    dulu study kat e-poh, tapi x gheti loghat perak ar.haha mmber ada ajar tapi dia sorang ajer paham..kuakuakua..~~

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by raidizh AR on Fri Jan 01, 2010 8:23 am

    nak juin bule ka?

    name ak raidizh
    salu duk kat kampung baru simpang sanggang (junction depan sek teknik tuu), temerloh, pahang.. halal la ea?


    --------------------------------------------

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by sayw on Sun Jan 03, 2010 3:59 pm

    raidizh AR wrote:nak juin bule ka?

    name ak raidizh
    salu duk kat kampung baru simpang sanggang (junction depan sek teknik tuu), temerloh, pahang.. halal la ea?

    mesti femes dengan nama pak ngah aziz kan?

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by raidizh AR on Sun Jan 03, 2010 4:27 pm

    heheh.. tu kampung ak je.. tok ak org panggil aki alang.. arwah da.. ko knl?


    --------------------------------------------

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by bazsh on Sun Jan 03, 2010 4:47 pm

    Aku dok KB
    Asal pun KB...kalo nak wat gathering jemput2 la yer Very Happy

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by sayw on Sun Jan 03, 2010 10:28 pm

    jauhnya....... saya duk kuantan ler =x
    cuma kadang2 jenguk temerloh+jerantut+mentakab=x suka ikut highway

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by wanjihan on Sun Jan 03, 2010 11:22 pm

    bazsh wrote:Aku dok KB
    Asal pun KB...kalo nak wat gathering jemput2 la yer Very Happy

    demo duk kb kt mano? hello2 gak kawe etek tubik minum air... 0179116134

    sayw
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 107
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by sayw on Mon Jan 04, 2010 4:13 am

    nak datang kuantan g jkm daerah ktn dulu yer

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by anakberudu on Mon Jan 04, 2010 8:22 am

    aku Owang lgkawi camne.. satu jek kat clasnyer owang lgkawi kat forum putra nie.. 2 tau 3 minggu g aku nak p cuti2 malaysia.. sapa nak jumpak aku leh kasi no phone.. kang dah aku sampai kat negeri leh aku call ka contec ka.. leh tumpang tido barang semalam.. hahaha...

    Sponsored content

    Re: Geng-geng putera.com dari Kelantan, Terengganu dan Pahang

    Post by Sponsored content Today at 4:12 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:12 pm