Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    masalah laptop acer aspire 4520

    Share

    wa_ang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 30
    Registration date : 28/02/2009

    masalah laptop acer aspire 4520

    Post by wa_ang on Sat Mar 14, 2009 4:00 pm

    salam

    saya ada masalah skit ni,harap ada yang sudi bantu

    saya bru lps format satu laptop acer aspire 4520 guna xp sp3,driver takde masalah,suma dia accept

    tapi kemudian dapat detect satu masalah

    external hd dia macam detect tapi takde display kat my computer

    nak bukak program pun tak boleh,tapi bila cabut kan external hdd tu dia jadi ok balik

    ape masalahnya agaknye ye

    tenkiu

    vrie8
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Age : 40
    Location : tuuuuu.....
    Job/hobbies : despatch rider|scuba diving,teNet
    Registration date : 12/02/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by vrie8 on Sat Mar 28, 2009 1:04 pm

    masalah Acer Aspire 4520 jugak...

    Dah format hd, lepas tu install windows xp sp3 dalam dok install dia turn off.
    aku restart semula...dia turn off jugak. aku ulang semula dia tetap turn off jugak...cabut casing belakang check hd kot longgar ka...ram...ok....pasang balik on ok....

    tengah dok sedap setup windows dia turn off lagi...hampehh...
    nie kes shorting ka...hd ka..apa ha? dah tanya pakcik google...jawapan kurang memberansangkan memeningkan kepala ada la...(orang putih kureng skit) so nak tanya orang2 kampung pulak...tolong la saya...

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by myee on Sun Apr 19, 2009 10:18 am

    4520 memang tak sesuai tuk install XP SP3...ko tepakse beralih balik ke SP2, dari situ ko bleh update window sampai ke tahap upgrade window SP3...lainlah klu nak pakai vista terus...

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by mitutoyo on Mon Apr 27, 2009 1:54 am

    aku guna XP3,ok ja?
    cuma sedikit beringat,nk format tu patrition 1 adalah d & partiotion 2 adalah c?
    btol?ke laptop aku je cmnh

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by myee on Mon Apr 27, 2009 7:32 am

    mase aku pakai lapy model nih...aku just install XP SP2 OS dan update OS sampai ke window SP3...tu jerr yang aku bleh buat...tapi klu aku install XP SP3 OS terus, lapy aku keep BSOD during installation the window...

    mael4704
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 125
    Registration date : 16/02/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by mael4704 on Sun May 03, 2009 12:07 am

    mmm,stakat yg aku pakai aspire 4520 nih sampai upgrade sp3 dr sp2 ok je, tak nah lak try install tros sp3. sb beralih ke sp2 dl thn update sampai sp3.

    kuraksasa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Location : AnGKaSa lEpAs
    Job/hobbies : bUnDlE..
    Registration date : 13/02/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by kuraksasa on Thu Jun 04, 2009 7:43 pm

    kalu laptop model 4520 ni xkuar sound camner lak??
    laptop aku xkuar sound la...kdg2 dia kuar kdg2 dia senyap je..
    tlg la..sepi duniaku tanpa bunyi... cyclops

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by n_hisham on Thu Jul 16, 2009 12:03 am

    mak mentua aku pnah kena psl sound ni...htr kdai..speaker problem..nasib baik ada waranti lg..dpt speaker baru ..lg power.... tp bangang gakle acer ni.. baru2 pun byk masalah..

    n_hisham
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 16
    Registration date : 25/05/2009

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by n_hisham on Thu Jul 16, 2009 12:05 am

    satu lg.. bile aku upgrade xp sp3... internet connection aku jd slow mcm babun.. last2 pakai xp sp2 sampai skrg..lg nikmat.. xde masalah.... malas nk pk byk

    Sponsored content

    Re: masalah laptop acer aspire 4520

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm