Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Share

    wan_zaid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Registration date : 27/07/2009

    laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by wan_zaid on Thu Jan 28, 2010 4:19 pm

    salam semua ahli putera,
    semua pernah dengar kes laptop kene curikan....hari2 ade kes laptop kene curi..nak pulak student2 kt u..kesian kat die orang..nak wat assgmnt pn susah klu xde laptop ni..aku tahu semua dah muak dengan bende ni kn...so,kpd otai2 kat dlm putera ni..ayuh bantu die orang untuk track down laptop die orang yang dah kene curi untuk dapatknnye semula.....

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by Razi_IBM on Sun Jan 31, 2010 3:54 am

    takde cara. melainkan kalau network kat uni ada sistem database mac addr.tu pun cuma berkesan kat dalam network uni dan pencurik tu bodoh, nak curi tapi connect network tak spoof.

    putra179
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 51
    Age : 34
    Location : kedah-pahang-kuching-n9
    Job/hobbies : IT Department
    Registration date : 21/06/2009

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by putra179 on Mon Feb 01, 2010 12:32 am

    guna anjing pengesan @ bomoh(isk syirik ni)@ solat hajat.ade ke care.klu ade sape2 yg pro bab ni bleh la curahkan idea Razz

    kacung
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 13
    Age : 43
    Location : JB
    Registration date : 18/04/2009

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by kacung on Mon Feb 01, 2010 12:08 pm

    Baca Yassin lah bro...Insyallah, aku pernah cuba..Polis call aku, bagi tahu brg aku dah dpt semula..

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by myee on Mon Feb 01, 2010 6:55 pm

    untuk persediaan bile dah beli laptop jangan kedekut beli package Ucare terus...bukan nak promote tapi sebagai langkah kelegaan jikalau apa2 terjadi kat laptop kesayangan korang...

    khairul anwar
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 882
    Age : 31
    Location : Puchong
    Registration date : 26/04/2009

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by khairul anwar on Mon Feb 01, 2010 8:59 pm

    laptop kalau da kene curi susah nak jumpe balik...

    kalau jumpe balik tue, memang rezeki ko la..
    buat la solat hajat or tahjud, moga Allah trackdown kan laptop yang ilang tue



    betul cakap myee tu, amek skim protection tu sebagai salah satu langkah keselamatan+kesenangan

    hairil
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 4
    Registration date : 02/02/2010

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by hairil on Wed Feb 03, 2010 10:13 pm

    hmm... betul2.
    bg aku bab2 hilang ni, doa la yg paling bagus.
    Kalu nk bagus lagi baca surah alwaqiah tiap2 mlm.
    Xlama pun 8-10minit dah boleh habis.Boleh elak kepapaan.
    xpun bgn pagi lepas subuh, baca surah yasin pd permulaan hari.
    Urusan akan dipermudahkan.

    Sponsored content

    Re: laptop kene curi....bagaimana nak track down

    Post by Sponsored content Today at 9:04 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:04 am