Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah ATK0100

    Share

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Masalah ATK0100

    Post by Superior on Thu Jan 28, 2010 4:11 am

    Apa patut aku buat.. dah puas aku try semua atk0100 yg ade ni kat tenet.. bila try je install failed.

    tujuanya utk apa ye? utk hot key ke?

    aku pakai asus k50ab. lps dah install driver/software dari website asus.. ade software bila nak running tak bleh kata pasal ATK0100.

    aku pakai windows 7 x64. Ada sape2 bleh tolong? bila aku update windows, hilang plak masalah ni..

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Masalah ATK0100

    Post by sheikomatic on Thu Jan 28, 2010 8:15 pm

    ATK tu cuma driver Asus utilities..
    Install driver ATK yang perlu je

    Kalau masih ada masalah lagi, flash BIOS
    Lepas flash bios dah boleh set screen brightness tanpa perlu restart
    ATI PowerExpress pun dah boleh guna

    Bios version 201 agak buggy sikit, flash ke latest version, version 220

      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:48 am