Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Peraturan berforum di Perisian Komputer

    Share
    avatar
    tasek16
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 188
    Registration date : 13/10/2009

    Peraturan berforum di Perisian Komputer

    Post by tasek16 on Mon Jan 11, 2010 6:23 am

    Assalamualaikum

    Berikut adalah peraturan yang perlu diikuti dan di amalkan di ruangan forum Perisian
    Komputer.

    1.Berforum dengan berhemah dan profesional - Jangan berforum macam budak-budak
    2.Elakkan hijack /spam thread orang lain.
    3.Oleh kerana forum ini berkenaan dengan perisian dah tentu ada yang mintak link untuk download cara illegal. Ini tak dibenarkan. JANGAN MINTA ATAU POST LINK DOWNLOAD CARA ILLEGAL DI SINI. Kalau ada thread / post akan diclose / delete tanpa warning.
    4.Anda boleh bincang mengenai sebarang software samada commercial atau freeware. But untuk commercial software JANGAN POSTKAN LINK KE ILLEGAL DOWNLOAD. Link ke trial dibenarkan. Untuk freeware anda boleh letakkan download link
    5.Kadang-kadang thread yang baru anda buka atau ada sebarang pertanyaan lambat dijawab, sila bersabar sebab kemungkinan member-member di sini terlepas pandang atau mungkin member-member di sini sedang mencari jawapan yang bersesuaian. Sebabnya lebih baik tak jawab dulu dari jawab dengan entah apa-apa.
    6.Elakkan menulis atau menjawab soalan cara SMS ...Jangan la malas sangat nak tulis perkataan yang penuh..satu lagi elakkan guna perkataan yang terlalu kedaerahan atau kenegerian. Sebabnya mungkin ada member-member kat sini tak faham..so jangan bising kalau soalan tak dijawab.
    7.Bila kemukakan soalan atau pertanyaan, terangkan dengan jelas dengan ayat yang mudah difahami. Sebabnya kalau pertanyaan yang tak jelas dan kurang difahami ..macam mana nak jawab dengan jawapan yang sepatutnya..betul tak???....garbage in, garbage out..

    akan ditambah, dibuang dan dinilai semula dari masa ke semasa. Kalau ada sebarang pertanyaan dan cadangan sila PM kat aku. Selamat berforum


    --------------------------------------------
    emmmmmm

      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 11:30 am