Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    want to buy: power supply 550watt dan ke atas

    Share

    kucing13
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 59
    Location : IIUM Gombak
    Job/hobbies : Architecture Student
    Registration date : 17/07/2009

    want to buy: power supply 550watt dan ke atas

    Post by kucing13 on Sun Dec 20, 2009 5:23 am

    sape ada nak jual power supply 550watt dan ke atas sila kontek aku....

    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: want to buy: power supply 550watt dan ke atas

    Post by nelza on Mon Dec 21, 2009 10:31 am

    salah tempat ni bang..pindah ke jual beli

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: want to buy: power supply 550watt dan ke atas

    Post by Datuk_Seri on Mon Dec 21, 2009 10:56 am

    Assalamualaikum..

    Walaupun forum ini adalah forum sementara, bahagian jual beli amat serius dan sensitif. Ini untuk mengelakkan peniaga/penjual tidak jujur untuk mengambil kesempatan. Oleh itu diharap ahli-ahli Putera.com sentiasa berwaspada. Sebaik-baiknya lakukan kaedah jual beli secara bersemuka atau 'Cash On Delivery' kerana ia lebih selamat.

    Kepada penjual, anda digalakkan menggunakan 'template' seperti mana 'template' yang sama di Putera.com yang asal. Harap anda semua memberi kerjasama supaya masing-masing berada didalam situasi menang-menang. Apabila sesuatu urus niaga itu selesai, diharap pembuka topik menutup topik tersebut supaya ahli-ahli yang lain tidak tertanya mengenai status jual/beli didalam topik tersebut.


    Sila ikut template dibawah



    Barang:

    Pakej termasuk:

    Harga:

    Jaminan:

    Kaedah Jual Beli:

    Lokasi:

    Cara dihubungi:

    ---

    Keadaan/Usia Barang:

    Gambar:

    Alasan barang dijual:



    Anda juga dikehendaki menggunakan tag apabila membuka sesuatu topik.


    [WTS/NJ] - Apabila ingin menjual barang

    [WTB/NB] - Apabila ingin membeli sesuatu barang

    [WTT/NT] - Apabila ingin bertukar barang


    Bersama-sama kita memastikan Putera.com selamat dari sebarang kes penipuan...

    Wassalam...


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: want to buy: power supply 550watt dan ke atas

    Post by TOYSЯUS on Mon Dec 21, 2009 11:06 am

    Topik dikunci kerana topik yang sama telah dibuka. Rujuk: WTB: PSU..550 watt dan ke atas... offer me yea.
    -11?-


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: want to buy: power supply 550watt dan ke atas

    Post by Sponsored content Today at 12:03 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:03 pm