Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Nak Blaja Hacking?!

    Share

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Nak Blaja Hacking?!

    Post by neology on Mon Dec 07, 2009 1:31 am

    Sesape yang rase dia terer dan ada bakat dalam hacking ni..dan tak kurang jugak kepada mereka yang nak mula2 berjinak dengan hacking..bleh la pegi ke http://www.hackthissite.org dan test power korang dalam bab hacking..

    ada macam2 level utk dicuba..
    aku dah cuba yang basic hacking..tapi sampai level 7 je..8 sket lg nk bleh..9 dan 10 xdpt lagi..
    so, daripada korang nak melingkupkan website/blog org lain sbb nak test power je..baik korang test power kat sana..atleast xmenyusahkan org dan pada masa yg sama..korang bleh ukur kepakaran korang..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 12:49 pm

    ape nick ko kt sane neo?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by neology on Mon Dec 07, 2009 1:41 pm

    hata3186

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 1:47 pm

    oo dh lame xmsk site tu. dh ade tmbh challenge lg.
    satu site lg yg lbh kuragng same:
    http://www.hellboundhackers.org


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by xenomorf on Mon Dec 07, 2009 2:56 pm

    http://www.hackthissite.org

    ohh.. kmu da smpi level mana Neology

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by neology on Mon Dec 07, 2009 3:05 pm

    Basic Mission baru..sampai level 7 baru..level 7 dh lepas..level 8 xlepas lg..sket lg nk dpt..huhuhu..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 3:26 pm

    bg aku hbh lg best dr hts Razz
    tp dua2 pn aku dh jrang msk


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by neology on Mon Dec 07, 2009 3:39 pm

    hbh ni aku tgk task dia lg mencabar la..tp aku xdela terer sgt..yg basic kat hts pn xlepas abis lg..hehehe..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 3:41 pm

    sbb challenge die lg mencabar la tu jd lg best
    xpe slow2. nt ko akn blaja byk bnde baru ngan bt challenge2 ni Very Happy


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by neology on Mon Dec 07, 2009 3:51 pm

    aku sebenarnya xdela suka sgt hacking2 ni..aku blaja pun sbb nk tingkatkan security..kalo tau camne nak hack..maka..kita bleh la tau camne nak counterback..dan tutup lubang2 yg bleh digunakan utk hack..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 3:56 pm

    yup, btol tu.
    tu la sbb aku join dlu2 tu


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by xenomorf on Mon Dec 07, 2009 4:11 pm

    kat hts tu, nama je basic html. tp, sekali smpi basic 6, da masuk algo.
    kat basic 5 html, kena tau javascript plak.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Mon Dec 07, 2009 4:27 pm

    hts basic 5 tu bkn semestinya pkai javascript untuk setelkn. Wink
    dan algo untuk basic 6 tu merupakn most basic algo untk encrypt data, so bleh kire basic la kn hehe


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by xenomorf on Mon Dec 07, 2009 4:40 pm

    hehe.. basic utk yg da advanced. tp klu yg baru nk godek2 cmna nk h@ck, konfem x tau apa2.

    ahfat797
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 30/01/2010

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by ahfat797 on Sun Jan 31, 2010 12:03 pm

    salam,
    nk tanye kpd abang2 sume,

    lokasi : makmal IT
    keadaan: setiap pelajar akn berusaha mendapatkn maklumat dari pelajar(pc)lain, cth :(IP, Port Num)
    setiap pelajar juga akan berusaha mempertahankan diri(pc) drpd diceroboh

    persoalan:
    1. Ape maklumat yg mungkin dicuri dari pc lain?
    2. Ape software or care yg dgunakan utk mengambil maklumat dr pc lain?
    3. Mcm mane nk mempertahankn pc kita drpd diceroboh?

    :: sblum thun bru cina ni, lectrer aku nk wat mcm ni, aku nk minx pendapat korang sume, so bole practice awal2.. TQ guys..

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by johnburn on Sun Jan 31, 2010 12:48 pm

    apa os pkai?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by OngBok on Sun Jan 31, 2010 1:18 pm

    ahfat797 wrote:salam,
    nk tanye kpd abang2 sume,

    lokasi : makmal IT
    keadaan: setiap pelajar akn berusaha mendapatkn maklumat dari pelajar(pc)lain, cth :(IP, Port Num)
    setiap pelajar juga akan berusaha mempertahankan diri(pc) drpd diceroboh

    persoalan:
    1. Ape maklumat yg mungkin dicuri dari pc lain?
    Apa saja maklumat yang mereka kehendaki.
    Mungkin password, data dsb

    2. Ape software or care yg dgunakan utk mengambil maklumat dr pc lain?
    Try install program firewall
    3. Mcm mane nk mempertahankn pc kita drpd diceroboh?
    Selain dari firewall, jangan bagi share

    Apasal tak buat topic baru?



    :: sblum thun bru cina ni, lectrer aku nk wat mcm ni, aku nk minx pendapat korang sume, so bole practice awal2.. TQ guys..


    --------------------------------------------
    =====================================================
    http://www.photoshopessentials.com/
    http://www.megaleech.eu/index.php
    https://connectnow.acrobat.com/oxxxo2009

    ahfat797
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 30/01/2010

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by ahfat797 on Sun Jan 31, 2010 2:36 pm

    johnburn wrote:apa os pkai?

    pakai vista bro..

    ahfat797
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Registration date : 30/01/2010

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by ahfat797 on Sun Jan 31, 2010 2:40 pm

    Bro Ongbok,
    contoh firewall yg bagus?
    n mcm mane lak, kite nk dpt maklumat pc lain?

    Sponsored content

    Re: Nak Blaja Hacking?!

    Post by Sponsored content Today at 5:38 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:38 pm