Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Insert button tidak berfungsi dalam Offce 2007 Pro

    Share

    santos
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 12/09/2009

    Insert button tidak berfungsi dalam Offce 2007 Pro

    Post by santos on Wed Dec 02, 2009 9:25 am

    Saya baru upgrade office 2003 kepada office 2007 pro. Masalah saya, button insert pada keyboard didapati tidak boleh berfungsi. dah try kat on screen keyboard pun tak berfungsi. Macama mana saya nak aktifkannya dalam office 2007? Terima kasih
    avatar
    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Insert button tidak berfungsi dalam Offce 2007 Pro

    Post by johnburn on Wed Dec 02, 2009 10:13 am

    Secara default, overtype mode mmg disable dlm Office 2007. Untuk enablekn blk, dlm Word, tekan butang Office >> Word Options >> Advanced >> tandakan kotak Use Insert Key to control Overtype Mode:





    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    santos
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 10
    Registration date : 12/09/2009

    Re: Insert button tidak berfungsi dalam Offce 2007 Pro

    Post by santos on Wed Dec 02, 2009 10:22 am

    Terima kasih banyak en. johnburn. Info ini sangat membantu.

    Sponsored content

    Re: Insert button tidak berfungsi dalam Offce 2007 Pro

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun May 28, 2017 12:42 pm