Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Virus stop print spooler

    Share

    azali
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Age : 34
    Registration date : 05/07/2009

    Virus stop print spooler

    Post by azali on Wed Nov 18, 2009 10:39 am

    Salam semua... tolong aku... pg ni aku buka pc tgk semua printer kt Printers and Faxes hilang... aku nk add blk dia kata Operation could not be completed. The print spooler services is not running.. aku buka services.msc.. print spooler mmg dh set Automatic... tp service status dia Stopped.. bila aku start, dia akan bertahan dlm 1 saat ja.. pastu akan stop blk..

    tlg aku.. virus apa ni... scan ngan avira xjumpa apa2 pun..

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Virus stop print spooler

    Post by test0123 on Wed Nov 18, 2009 11:10 am

    malwarebytes dah scan ker..

    KiLLercLanS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 07/12/2009

    Re: Virus stop print spooler

    Post by KiLLercLanS on Mon Dec 07, 2009 4:21 pm

    aku penah kene mcm tuh..tapi bile aku create user profile baru..dah tak jadi masalah..

    Sponsored content

    Re: Virus stop print spooler

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm