Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mende ni boleh di solder balik tak?

    Share

    angeh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 1
    Age : 38
    Location : Shah Alam Selangor
    Job/hobbies : Gomen asai..ehe
    Registration date : 02/03/2009

    mende ni boleh di solder balik tak?

    Post by angeh on Mon Mar 02, 2009 8:41 pm

    Assalamualaikum semua..

    aku nak mintak pendapat korang sume pasal screen laptop ni..backlight dia tak idup.bila aku check balik ade mende yg dah putus. Boleh refer pd gambar bwh ni.




    mende yg aku pegang tu sepatutnya bersambung dengan pcb. Aku korek topic lama kat sini dan cuba contact tuan punya topic tp tak dpt lah..aku pun dah cuba contact dgn forumers dr forum sebelah tu tp msh takdpt jwpn.

    so sekarang ni aku nak mintak suggest korang la kot ade mana2 tempat yang boleh direkemenkan atau replace je dgn screen lain. f.y.i screen tu pakai acer size 14''

    ok thanks.

    zahimi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 22/03/2009

    Re: mende ni boleh di solder balik tak?

    Post by zahimi on Sun Mar 22, 2009 5:18 pm

    aku suggest kau refer link ni..

    http://www.lelong.com.my/Auc/List/2009-03DeSale30229462_AUCTION_NOTEBOOK_LCD_SCREEN_NEW_OR_USED_DELL_IBM_ACER_APPLE.htm

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:14 am