Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    berbalokah p1w1....

    Share

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    berbalokah p1w1....

    Post by tokio_drift on Thu Aug 27, 2009 3:02 am

    salam ......

    soklan sukan.....

    1)patot x den boli......
    2) ner satu perfom yg bagus
    strmyx ka..... @ yg ini....
    3)ado yg dh guno??? kongsi skeqqq....kat sini

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by ogGy on Sun Aug 30, 2009 1:22 am

    Aku pengguna P1 , stakat ni ok tak de masalah cuma time hujan jerlah yang slow sikit kekadang tak de line,tu biasa terjadi kat astro jer heheh...tp kat P1 pun same jugak.

    Line memang berdesup laju walaupun 400kbps,cuma tak berapa sesuai untuk kaki download sebab ada limit.Lebih limit, speed da slow sikit...but still dapat connnection yang laju dalam sekitar 20kb cam tu.Normal 50kb.. tgk plan yang ko amik la...aku lepas ni mungkin upgrade,tak tahan tgk movie baru berlambak kuar..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    sharul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 121
    Location : shah alam/puchong/terengganu
    Job/hobbies : lempang lembu..hehe
    Registration date : 03/03/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by sharul on Sun Aug 30, 2009 2:02 am

    tak best...aku dah pakai...

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by ogGy on Sun Aug 30, 2009 2:55 am

    Yang tak bestnya pasal limit tukan..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    tokio_drift
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 38
    Location : shah alam-kota tinggi-shah alam
    Registration date : 04/03/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by tokio_drift on Sun Aug 30, 2009 4:42 am

    ada limit gak????
    so.....
    kalo x mo limited.....kono upgrade?
    gitu? brp ongkosnye klau upgrade....

    mattjack
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 44
    Registration date : 25/02/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by mattjack on Sun Aug 30, 2009 5:27 am

    yg unlimited utk bisnes jer...

    kalo utk rumah, paling tinggi 1.2 mbps

    limit dier 20gb

    rege rm99

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by ogGy on Sun Aug 30, 2009 1:36 pm

    Ada limit dia,kalau pakej rm49 limit sampai 5gb...rm 99 sampai 20gb.Tak berapa sesuai untu kaki download,nyesal lak aku tukau tp ni pilihan yang ada dr aku bayau duit bil tpon tp tak guna langsung.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by SoNic_ATi on Sun Aug 30, 2009 2:02 pm

    oggy limit dia tu bagi sebulan ke sehari..........
    pastu aku nak tanye...maxis dgn celcom ada limit juga ke???
    n leh bgtahu berapa dia punye limit....
    coz aku dlm perancangan nak ambil beruk-beruk band ni....hehehehehe......

    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 24
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by haz-one on Sun Aug 30, 2009 2:11 pm

    celcom berukband ade limit5 gb seblan
    maxis,x taw laaa plak

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by SoNic_ATi on Sun Aug 30, 2009 2:42 pm

    n package berapa tu haz-one....
    n mcm mane plak dia punya kb/sec rate bila dwnload n upload...........

    haz-one
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 305
    Age : 24
    Location : kole ganu
    Registration date : 05/03/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by haz-one on Sun Aug 30, 2009 3:04 pm

    ak pakai pkj rm68 sbulan tu jer

    download skitar 40kb jew
    upload lak 15 kb....

    dah laa tu ble smpai lmit plak
    download 5-10 kb( cam cput)

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by ogGy on Sun Aug 30, 2009 3:39 pm

    Limit sebulan 5gb...tadi aku ada baca mengenai plan yang bagus,so setelah aku baca keterangan yang diberikan,inilah jawapannya...

    plan rm 49 - 400kb down / 150 up bersamaam dengan 50kbps / 15kbps

    - selepas habis 5gb tu,speed akan down ke 100kb down / 150 up bersamaan dengan 20kbps / 15kbps.

    plan rm 99 - 1.2mps down / 300 up bersamaan dengan bape kbps pun aku tak tahu,yang pasti memang laju giler..

    - selepas habis 20gb tu,speed akan down ke 400kb down / 300 up bersamaan dengan 50kbps / ?? kbps .


    So plan RM 99 lagi bagus,dan bulan depan aku mungkin tukar ke plan 99 .


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by SoNic_ATi on Sun Aug 30, 2009 3:42 pm

    paling ok pakej celcom bb berapa....
    maksud aku dia punye rate n harga dia.....
    kalau leh sesiapa yang taw rate dgn harga maxis n p1w1 juga...
    tlg share sikit leh x...
    coz aku nak compare yang mane ok....
    n aku duduk kat gombak.....
    so bg aku rasa xada masalah kalau aku ambil p1w1 jika ia lbh ok dr digi,maxis n celcom.....
    bajet bulan2 aku dlm 100 mcm tu...paling tinggi aku leh g pun 120 mcm tu.........
    kalau lbh lg mkn maggie lah aku pasni kot...hehehehehe...
    harap kkorang dpt bantu aku yg noob ni............ Sad

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by SoNic_ATi on Sun Aug 30, 2009 3:49 pm

    dari pengiraan kau tu oggy...ni apa yg aku tafsir sendiri lah.....
    makna dwnload bagi plan rm99 ialah 150kb/sec.....
    kira laju lah tu n lg murah dari pakej stemet 1mb........
    oggy aku rasa mybe aku ambil p1w1 kot.....
    leh kau terangkan kat mane aku leh g daftar utk dpt p1w1 ni...
    n apa yg aku patut bayar.....
    coz kalau stemet kita kena bayar deposit 2bln...
    pastu daftar dia dgn installation dia mcm tu.....
    so p1w1 sama mcm tu juga ke?????
    n berapa kos dia......

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by ogGy on Sun Aug 30, 2009 4:25 pm

    Cuba ko klik kat sini

    http://www.p1.com.my/wimax/coverage_ref.aspx

    Your P1 W1MAX Package Details
    Customer Account Number : 1018XXXXXX
    Plan : WMSC0424DA - P1 W1MAX Home Lite 24-Month
    P1 W1MAX New Activation Fee : RM60.00(First Bill)
    1st Anniversary Promotion Discount : RM-100.00(First Bill)
    Hard Copy Bill : RM5.00(Monthly Subscription Charge)
    P1 W1MAX Registration Fee : RM100.00(Upfront Payment)
    Monthly Subscription Charge : RM49.00(Monthly Subscription Charge)
    Bill Delivery : Post Mail Paper Bill RM5 monthly


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    Sponsored content

    Re: berbalokah p1w1....

    Post by Sponsored content Today at 4:26 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:26 am