Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Software untuk buat template web

    Share

    stabillo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 17
    Registration date : 25/04/2009

    Software untuk buat template web

    Post by stabillo on Fri Jun 19, 2009 4:00 pm

    hai..saya nak buat theme bagi website saya yang guna php..masalahnya saya kurang mahir mengenai coding..So ada x software yang boleh buat theme atau template untuk orang yang kurang mahir coding macam saya..

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Software untuk buat template web

    Post by akuccputsedut on Fri Jun 19, 2009 6:20 pm

    aku tak pandai sangat laa PHP nih...tapi yang aku tahu kalau buat web nak senang pakai laa joomla ker..dah ada siap2 template semua...nak manage pun senang...free template ada bersepah kat internet...hahahaha...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    Hansz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 184
    Age : 29
    Location : Kuala Kangsar, Perak
    Job/hobbies : PHP, Design, Developing, Composing, Computer
    Registration date : 01/06/2009

    Re: Software untuk buat template web

    Post by Hansz on Fri Jun 19, 2009 8:41 pm

    stabillo wrote:hai..saya nak buat theme bagi website saya yang guna php..masalahnya saya kurang mahir mengenai coding..So ada x software yang boleh buat theme atau template untuk orang yang kurang mahir coding macam saya..

    Just bahagikan kepada 3 bahagian. Header, Footer & Blocks. Bahagian2 ni bleh buat direkabentuk guna FrontPage / DreamWeaver. Nak masuk imej ker, guna perkataan ker, what ever...

    Setahu aku lah, aku tak jumpa lagi software macam ni, tapi kalau Myspace tu ada lah sediakan Customize theme pirat Software ker System ?? Kalau nak senang, betullah, guna jer apa2 CMS yang free kat luar tu... Nuke, Joomla, Mambo, Drupal, Wordpress &ll... :p

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: Software untuk buat template web

    Post by heiji on Tue Jun 23, 2009 2:38 pm

    klu nak lagi senang..search kat google free website template ....

    lepas 2 ubah skit2 mengikut citarasa sndri..

    tp klu dah template yg dah btol2 siap leh guna joomla dan seangkatan dengannye

    Sponsored content

    Re: Software untuk buat template web

    Post by Sponsored content Today at 4:52 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 4:52 pm