Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    t0rrent kat kolej

    Share

    buahkurma
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 1
    Registration date : 26/03/2009

    t0rrent kat kolej

    Post by buahkurma on Thu Mar 26, 2009 4:47 am

    mcm mane aku nak menorrent kat kolej aku pasal kolej aku blok.kolej aku pakai proxy.mintak2 otai2 kat sini tlg selesaikan Smile

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by Prontoxp on Thu Mar 26, 2009 9:54 am

    suruh la jgn block t0rrent tu... ok tak?

    pencai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 28/05/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by pencai on Fri Jul 17, 2009 12:49 pm

    jangan main t0rrent tak baik ,belajar dulu .... Surprised

    fiqz4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 25
    Location : JB
    Registration date : 14/07/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by fiqz4ce on Wed Jul 22, 2009 8:04 am

    hurmmm.. takde harapan laa.. hurmm.. aku dlu kolej taylor.. youtube ke ape ke sume boleh masuk, tapi bab t0rrent die xnk gerak.. huhuhuhu... so aku rase kolej lain same je la.. maybe die adee setting pape kat router tuu..

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by sawi on Wed Jul 22, 2009 10:54 am

    kat ukm, dulu pihak ukm sedia wifi service percuma, takde block2 pun, mula2 ok, tp lama2 teruk, sebab apa?

    then jaring masuk, jaring provide wifi service utk selurung ukm, ada la yuran per sem, brp RM ntah, mula2 jaring pasang service, tiptop, cun jer, takde block2 jgk, bebas, tp setelah beberapa bulan, speed internet makin teruk, kenapa?

    sebab utama line jadi makin slow, lembab, network selalu down, adalah kerana ramainya student mula jadi download engineer, siang mlm download, semakin ditambah bandwidth semakin tak cukup.

    yang nak buat assaiment jadi mangsa, terpaksa research dgn network yg slow.

    fiqz4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 25
    Location : JB
    Registration date : 14/07/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by fiqz4ce on Wed Jul 22, 2009 10:57 am

    yep.. mmg betul pun.. hehehe.. tapi kalau internet laju kan, layan rapidshare sudahh.. xyah torrent2 ni mmg sah2 kene block kalau kat tempat student.. rapidshare pun layan ah laju..

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by sawi on Wed Jul 22, 2009 11:13 am

    bagi aku, nk download takde masalah, cuma jgn TAMAK Laughing
    sbb kadang2 sorang download smpai berpuluh mp3 sekali jalan, kalau 10, smua skali run serentak, takde que pun.
    blm kira yg tgh streaming.

    tu mp3, kalau movie dvd? agaknya utk server layan bandwidth dia sorang saje dh brp byk? maybe dh sama dgn berpuluh org punya bandwidth utk kegunaan research.

    tu yg buat network jd slow, hingga bila provider takleh tampung, terpaksa block, bila dh block, semua kena.

    masokis
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 12/05/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by masokis on Wed Jul 22, 2009 11:53 am

    Mungkin t0rrent file yg ko sedut tu xde tracker @ xde seed
    Dan mungkin setting VPN pada connection tu yang bawa masalah.
    Sepeti kita tahu, TMnet punya VPN agak lembap.

    conz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Location : seremban
    Registration date : 11/03/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by conz on Tue Aug 18, 2009 6:11 pm

    selalunya virus senang masuk melalui t0rrent

    hirnieza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 5
    Age : 29
    Registration date : 24/01/2010

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by hirnieza on Mon Jan 25, 2010 4:18 pm

    takyah la guna t0rrent kalo kat tempat2 mcm tu..kalo nak guna t0rrent gak. amik 3g broadband ke or line sendiri. kalo guna kat tempat2 mcm tu sian yg lain. tersiksa jiwa dan raga dorg nak uat keje. huhuhuh

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by Razi_IBM on Mon Jan 25, 2010 5:55 pm

    ingat orang lain la.. nak t0rrent beli line sendiri.

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by AhmadSyazwan on Sat Jan 30, 2010 12:05 pm

    please dont use t0rrent at kolej !
    mana ts ni?

    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 25
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by PuteriNurFarah on Sat Jan 30, 2010 7:55 pm

    be responsible k ts.... nanti kalo org komplen kite susah...

    Sponsored content

    Re: t0rrent kat kolej

    Post by Sponsored content Today at 4:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:13 pm