Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak tau ip address sendiri

    Share

    wanrhs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 45
    Location : kl
    Job/hobbies : it support/swimming
    Registration date : 09/03/2009

    nak tau ip address sendiri

    Post by wanrhs on Mon Mar 23, 2009 10:57 am

    hi sume, ni soalan biase je, nak tau ip address sendiri macamne?

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: nak tau ip address sendiri

    Post by Prontoxp on Mon Mar 23, 2009 11:17 am

    Aku bayangkan ko ckp macam to tahu apa nak buat sebenarnya...


    Utk windows biasa xp/2003 , run kat command prompt utk dapatlan sekurangnya apa2 interface ip spt LAN cable connection , wireless connection dll

    >ipconfig /all



    Kalau anda aa internet gateway atau direct ke internet pun boleh guna web ni

    http://whatismyip.com

    wanrhs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 45
    Location : kl
    Job/hobbies : it support/swimming
    Registration date : 09/03/2009

    Re: nak tau ip address sendiri

    Post by wanrhs on Mon Mar 23, 2009 11:30 am

    thanks bro, bukan nye ape baru-baru ni i ade pegi interview kat kannal solution kelana jaya, for helpdesk position mase interview tu dia tanye pasal ip tu ler. tergamam juga la bro
    ok ape-ape pun thanks a lot for this.

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: nak tau ip address sendiri

    Post by wanjihan on Tue Mar 24, 2009 12:56 am

    www.ipchicken.com

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: nak tau ip address sendiri

    Post by AhmadSyazwan on Wed Mar 25, 2009 1:31 pm

    run

    pastu taip cmd

    ipconfig /all

    selesai

    Sponsored content

    Re: nak tau ip address sendiri

    Post by Sponsored content Today at 5:37 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:37 pm