Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    adakah ini CIMB pishing..?????

    Share

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sh4m on Mon Mar 16, 2009 1:05 am

    cuba masuk www.cimbclicks.com and www.cimbclicks.com.my

    aku try whois 2 2 domain ni... lebey kurang sama je...
    http://whois.domaintools.com/cimbclicks.com.my
    http://whois.domaintools.com/cimbclicks.com

    yg merisaukan aku.. aku terlogin dalam cimbclicks.com bukan .com.my....


    risau tul duit aku....

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by slaughters on Mon Mar 16, 2009 1:10 am

    ko sepatutnya masuk ke site asal cepat, and tukar password.

    as long as ko tak kasi tac ( dalam cimb tac ke ? ), duit ko sepatutnya selamat..

    btw, send email ke cimb bagitau ko tersilap.

    or nak selamat, call cimb cancelkan service, ataupun kalau malas, ko login username ko dengan password yang salah 3 kali, lepas 3 kali, akaun ko akan automatic cancel

    then nak activate balik ko kene call centre mintak reset password, so create balik gune password and id baru.

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by slaughters on Mon Mar 16, 2009 1:13 am

    tapi aku cek, memang sama..

    haha..

    aku dah lama tak gune service cimb click nie..

    page depan tak penting..

    page yang nak login tu penting..

    kita kene pastikan yang ianya https..

    btw, aku rasa macam dua2 tu site yang betul.. bukan phishing je.. ke aku pun tertipu nieh ?

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sh4m on Mon Mar 16, 2009 1:18 am

    pergh.. server cimb ni kan tutup bila dah tgh malam... so xdpt login la...

    aku baru pasan td la yg cam pishing ni... n time login tu pagi td....

    risau nyer duit aku dlm tu...

    nampak nyer aku kena tunggu open balik la.... kena sentiasa refresh page tu la...

    yg https...

    kat cimbclicks.com tu aku klik login... kuar certificate error... cam pishing la...

    tp kat cimbclicks.com.my.. ok je... juz bgtau server temporary close...

    aku sah2 dah kena ni...

    sixx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sixx on Mon Mar 16, 2009 9:24 am

    bukan cimb pakai 2 domain ke? .com & .com.my

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by slaughters on Mon Mar 16, 2009 11:05 am

    betul la, memang cimb pakai dua domain. haha.

    zicron21ck
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 35
    Age : 28
    Location : atas dunia
    Job/hobbies : studente
    Registration date : 22/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by zicron21ck on Mon Mar 16, 2009 12:31 pm

    lebih selamat pakai https dan .my....

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sh4m on Mon Mar 16, 2009 12:56 pm

    aku xnak masuk .com nyer..... risau aku... mlm td try login, kuar certificate error... bahaye arr...

    sekarang aku masuk yg .my and pastikan https time login...

    sixx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sixx on Tue Mar 17, 2009 4:56 pm

    reply dr cimb utk url cimbclicks .com & .com.my

    Kepada Encik / Cik,

    Terima kasih diatas emel anda.


    Untuk pengetahuan anda, kedua-dua URL adalah milik CIMB Group dah sah digunakan untuk mengekses Perbankan Internet CIMB Clicks.

    Untuk maklumat dan bantuan selanjutnya, sila hubungi Pusat Panggilan CIMB di talian +603-2295 6100 setiap hari yang beroperasi dari jam 7pagi hingga 11malam (waktu Malaysia) termasuk cuti umum.


    Sekian dan salam sejahtera

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sh4m on Tue Mar 17, 2009 5:22 pm

    thank you... sixx...

    ape alamat emel cimb tu..??? leh gak aku tanya kalu de pe2 hal...

    sixx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 125
    Registration date : 02/03/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sixx on Tue Mar 17, 2009 8:30 pm

    sh4m wrote:thank you... sixx...

    ape alamat emel cimb tu..??? leh gak aku tanya kalu de pe2 hal...
    cimbclicks @cimb.com

    biasanya aku suka call tanya terus, tp kali ni terasa nak emel plak. nak tgk response time dia Very Happy

    ♥♠♠♥
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 27
    Registration date : 14/03/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by ♥♠♠♥ on Wed Mar 18, 2009 1:16 am

    pishing tu ape?

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by sh4m on Wed Mar 18, 2009 2:29 am

    ♥♠♠♥ wrote:pishing tu ape?

    pishing ni fake website... or clone dr real website... so fake website leh copy semua user id n password... n leh login sesuka hati...

    zicron21ck
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 35
    Age : 28
    Location : atas dunia
    Job/hobbies : studente
    Registration date : 22/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by zicron21ck on Sat Mar 21, 2009 1:11 am

    tujuan nak menceuri duit korang nanti.....heheheh jadi berhati2...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by teri-chan on Tue Mar 24, 2009 7:44 am

    tambah lg.....

    https://www.maybank2u.com.my/mbb/m2u/common/M2ULogin.do?action=Login


    maybank pulak... aku tak tau ni phising ke hapa ke... tp yg nyata aku dpt dr email. yg best tu aku dh lama tutup akaun maybank... register online pun tak penah hehhe...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Sponsored content

    Re: adakah ini CIMB pishing..?????

    Post by Sponsored content Today at 8:30 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:30 pm