Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Share

    cyberfly
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 11
    Registration date: 15/03/2009

    cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by cyberfly on Sun Mar 15, 2009 10:46 pm

    salam..aku ada buat tutorial cara nk setup wifi kat rumah.sesuai untuk newbie yang berminat nak setup wifi sendiri.jemput baca.

    http://jomphp.com/cara-membuat-wifi-hotspot-sendiri-dirumah.html

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender: Male Number of posts: 213
    Location: Selangor
    Registration date: 13/02/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by slaughters on Mon Mar 16, 2009 12:19 am

    at first aku ingatkan macam projek si azril nie..

    http://mamakspot.blogspot.com/

    hehe..

    tapi boleh tahan jugak la tutorial tu. siap bergambar.

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 139
    Location: KL - N9 - MLK
    Job/hobbies: IT Specialist
    Registration date: 16/02/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by arulsr on Mon Mar 16, 2009 1:58 am

    azril ngah stop skjap wat r n d mamakspot tu...takde masa wat research masa nih..

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 230
    Registration date: 25/02/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by BasicCX on Mon Mar 16, 2009 9:01 am

    cyberfly wrote:salam..aku ada buat tutorial cara nk setup wifi kat rumah.sesuai untuk newbie yang berminat nak setup wifi sendiri.jemput baca.

    http://jomphp.com/cara-membuat-wifi-hotspot-sendiri-dirumah.html

    Salam,

    Tu Wireless/Wifi je bukan hotspot... Shocked

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 357
    Registration date: 17/03/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by ScareCreW on Tue Mar 17, 2009 10:53 am

    polis kata kat bukit gantang ada tempat hotspot. memang betul hot spot.

    cyberfly
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 11
    Registration date: 15/03/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by cyberfly on Wed Mar 18, 2009 1:45 am

    wakaka..aku pun tak panggil hotspot..tulis camtu sbb target newbie yg xtau beza wifi atau hotspot tu Razz

    angah_90
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 63
    Age: 24
    Location: Negeri Sembilan
    Registration date: 17/02/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by angah_90 on Sat Mar 21, 2009 2:03 pm

    hahaha..biknyer promot..aku pn pkai menatang tu n trang2 dier tlis WIFI n bkan hot spot..hahahahaha

    cashguy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 9
    Registration date: 19/03/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by cashguy on Mon Mar 23, 2009 12:24 pm

    internet wireless...Smile

    saya siap tarik dari office sampai umah lagi hehe..free 24jam !!
    buat satu lagi repeater dlm umah n jiran2 pun dapat..Smile

    cuma nak tahu ada bijak pandai boleh terangkan..
    nak setkan & alatan lain yg perlu kalu org lain nak akses kena masukan login n password dalam macam hotspot..baru dpt akses internet.

    dan bukan set wep network key...coz itu memang dah buat tp nak tukar mcm idea baru tu hotspot.

    tq

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender: Male Number of posts: 53
    Age: 40
    Location: Wilayah Persekutuan KL
    Registration date: 13/02/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by Prontoxp on Wed Mar 25, 2009 11:05 am

    istilah yg mmg ramai confuse termasuk la aku...


    asalnya wifi sahaja... sepatutnya jenis ni utk kegunaan terhad pada sesuatu lokasi dan organisasi samada public atau private


    semakin besar user wifi maka wujud system network authentication pelbagai guna contohnya radius. Guna samada local area dan wide area .. server radius ni boleh seat kat local atau di access guna internet / vpn

    mrzahz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 12
    Registration date: 13/05/2009

    Re: cara membuat wifi hotspot sendiri dirumah

    Post by mrzahz on Fri May 22, 2009 7:12 pm

    berkamNET hotspot dah siap. Info di siniberkamNET

      Current date/time is Sat Nov 22, 2014 10:38 am