Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah LCD Acer Aspire 4315 yang tiba2 bertukar warna!!!!!!

    Share

    infinity1988
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 06/03/2009

    Masalah LCD Acer Aspire 4315 yang tiba2 bertukar warna!!!!!!

    Post by infinity1988 on Sat Mar 14, 2009 11:56 am

    Hai member2 yang budiman sekalian, aq ada masalah ngn Display laptop acer aspire 4315 nih...
    aq ada beli laptop Acer aspire 4315, tp x sampai 3 bulan kemudian tiba2 laptop aq 2 skrin dia tiba2 bertukar ke warna putih! langsung x nampak apa2... Exclamation
    aq terus hantar ke servis center Acer, kata technician ada wayar touch n longgar... lepas 1 minggu kemudian aq amik laptop aq n ok spt sediakala...
    Tp aq terpaksa bayar rm80 ngn dowang... cissssss
    x 2 bulan kemudian Masalah skrin laptop aq ni tiba2 berulang kembali.........]
    Crying or Very sad
    Aq pun x taw nak bt macamana lg, ada sape2 yg bleh tlg aq x? Neutral n d mana nak download free service manual untuk laptop Acer aspire 4315 nih???

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Masalah LCD Acer Aspire 4315 yang tiba2 bertukar warna!!!!!!

    Post by sheikomatic on Sat Mar 14, 2009 1:21 pm

    Sepatutnya if still dalam warranty, user tak kan kena charge ape2.. Warranty laptop at least cover 'parts and service', so free je.. Cepat2 bawak ke kedai tu, tunjuk warranty tu skali..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Masalah LCD Acer Aspire 4315 yang tiba2 bertukar warna!!!!!!

    Post by wanjihan on Sat Mar 14, 2009 9:24 pm

    cari kedai yyg betul2 bertauliah dan betul2 service centre ACER yg di iktiraf

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Masalah LCD Acer Aspire 4315 yang tiba2 bertukar warna!!!!!!

    Post by myee on Sun Apr 19, 2009 10:24 am

    nape tak g terus kat acer support center, memang konfirm kena sembelih nih....

    Sponsored content

    Re: Masalah LCD Acer Aspire 4315 yang tiba2 bertukar warna!!!!!!

    Post by Sponsored content Today at 7:36 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:36 pm