Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Share

    jiy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 31
    Registration date : 03/03/2009

    paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by jiy on Sat Mar 14, 2009 3:18 am

    paypal tu per sbnrnya? Question
    penpal tau r.....
    sape2 tau?

    Guest
    Guest

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by Guest on Fri Mar 27, 2009 10:21 am

    ahhhh.... mr developer cannot answer this question ah? i thought that he knows everything.


    paypal, as you may read at their website at https://www.paypal.com/my/cgi-bin/webscr?cmd=_home&locale.x=en_US

    is another "money-transfer-thing". it is not same like a PENPAL.

    paypal = money-transfer-via-internet. kira macam wang pos lah.
    penpal = your offshore's friend, whether you have meet or just contact via email, letter and so on.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by Razi_IBM on Wed Apr 15, 2009 1:16 am

    "paypal ialah sejenis makanan"

    ... jangan percaya,tipu tu.

    sebenarnya..paypal ni kira cam satu medium untuk online transaction gak..pakai kredit.

    jiy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 31
    Registration date : 03/03/2009

    thanks

    Post by jiy on Fri Sep 25, 2009 3:49 am

    tq

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by ayoi on Fri Sep 25, 2009 5:02 am

    atau lebih dikenali bank maya.
    lebih kurang ewallet kalau MLM.
    register paypal free nak top up duit kena guna moneybank transfer
    macam debit card kad kredit cek bankin bagi pembelian online yang mana website tu terima pakai paypal.( dalam matawang usd )

    bagi 10 usd -> paypal akan kredit ke account paypal kita 10usd -> beli kat website 5 usd ---> paypal bayar ke website berkenaan utk kita 5 usd ---> baki paypal kita 5 usd lagi.leh cashout duit kita semula dlm bentuk cek or transfer ke kad kredit/debit tapi kena ada dlm nilai tertentu utk buat cashout.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by ryna168 on Sun Oct 25, 2009 2:11 pm

    nak tanya gak...
    kalau nak aktifkn akaun paypal tu perlukan kad kredit ke?
    kalau yg xda kad kredit camne lak..
    Cthnya kalau kita nak transfer amaun yg kita dlm kedalam paypal n pastu nak keluarkan amaunt tu camne lak ek?

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by ayoi on Sun Oct 25, 2009 2:14 pm

    leh guna broke paypal..

    send duit kat bank dia org.. dia org akan top up ke paypal..

    begitulah sebaliknya.... tapi jual murah lah ikut rate usd..

    time nak amik duit baik gi wat kat debit kard.. cam eon ambank
    trasnfer ke situ


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    fiqz4ce
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 25
    Location : JB
    Registration date : 14/07/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by fiqz4ce on Wed Nov 11, 2009 8:11 pm

    yeah. paypal ni macam ewallet, medium utk online transaction.. senang.. skarang dah support RM.. so senang lah kite nak buat online transaction.. huhu.. ak pn x pernah try..

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by ogGy on Wed Nov 11, 2009 8:23 pm

    Kalau aku guna debit card, macam nak transfer ke debit card ? aku masih keliru skang ni..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by MalaYneuMaya on Wed Nov 11, 2009 9:52 pm

    assalamualaikum...

    ogGy wrote:Kalau aku guna debit card, macam nak transfer ke debit card ? aku masih keliru skang ni..

    kena verify paypal kita dgn kad debit tu dulu..prosedurnya aku tak pasti..paypal aku ada, tapi tak penah buat..


    --------------------------------------------

    NazCYPHER32
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 373
    Age : 26
    Location : Seremban
    Job/hobbies : FSsimming,racing sim,3dmodelling
    Registration date : 04/03/2009

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by NazCYPHER32 on Wed Nov 11, 2009 10:06 pm

    aku skang pn guna paypal gak...tp sygnye skang da xbole bwat fund la..dulu sronok jer bwat fund,nk fswarez,mai 2$..problem la skang,nk join mane vip forum pn kne snail pay...xnk susah pakai jer MOL freedom,dok keje mnopup jer memanjang,gunenye idak..

    Sponsored content

    Re: paypal tu per sbnrnya? paypal???

    Post by Sponsored content Today at 9:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:09 am