Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Connection streamyx selalu terputus

    Share

    JebatDerhaka
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Location : FC SungaiRamal
    Job/hobbies : Tengok Bola
    Registration date : 11/03/2009

    Connection streamyx selalu terputus

    Post by JebatDerhaka on Fri Mar 13, 2009 2:37 pm

    Masalah aku camni...Connection streamyx kat rumah aku selalu terputus..aku rase paling lame bertahan dalam 20-30 minit..pastu dia akan disconnect..Aku nak tau adakah streamyx ni macam screensaver..setting pada sekian waktu ia akan disconnect...tapi kalo aku stay surt internet ia tak disconnect..Kalo betul masalah setting,kat mane nak setting streamyx tu ataupun apa yang myebabkan streamyx slalu disconnect..susah aku nak download.Harap ada sesape yang bleh bantu. Very Happy

    anakberudu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 279
    Age : 38
    Location : langkawi
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by anakberudu on Mon Mar 16, 2009 11:55 am

    modem overheat kot?? kat umah sy pun kdg3 dc gak.. terutama kalau ader call masuk atau call kluar memang dc.. cam dail up plak.. taktau pasaipa tah..

    Azrao
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 3
    Age : 30
    Location : MYY
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by Azrao on Tue Mar 17, 2009 10:53 am

    aku pun ada mslh yg sama..tgh surf lampu adsl blinking..aku dh try reset modem mana tau setting slh..tapi masih jugak problem..aku try tukar spilter,pun sama gak..tak paham aku apasal streamyx ni..dh byk kali aku call 100..tp mslh tetap tak sattle..

    betik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 204
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by betik on Tue Mar 17, 2009 2:32 pm

    @jebatDerhaka: ko penah ada usik setting x?...penah usik timeout atau keep-alive x?...nak senang, cuba reset modem tu kepada default setting...

    @anakberudu & Azrao: ada berapa telefon yang guna nombor yang sama dengan streamyx tu dan ada bunyi bising x?...
    kalau ada 2 atau lebih, cuba letakkan filter kepada semua telefon tu...

    game4life
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 72
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by game4life on Tue Mar 17, 2009 2:54 pm

    masalah ni selalunya masalah tmnet. aku pun kadang terputus, reconnect balik baru boleh surf

    betik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 204
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by betik on Tue Mar 17, 2009 3:17 pm

    kalau terputus jarang-jarang tu boleh diterima lagi...
    tapi kalau selalu intermittent, tu x normal...ada masalah mana2 tu...
    nak senang, panggil org TM datang rumah trus...telefon call-centre dia, cakap dah buat semua tu, biar diorang paham yang bukan masalah modem, pc, cable, setting, etc...sesetengah tu sebab cable telefon diorang lama dah berkulat pon ada terutama yang duduk kat rumah2 dah lebih 20tahun Very Happy...

    GhostXY
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by GhostXY on Tue Mar 17, 2009 3:50 pm

    betik wrote:kalau terputus jarang-jarang tu boleh diterima lagi...
    tapi kalau selalu intermittent, tu x normal...ada masalah mana2 tu...
    nak senang, panggil org TM datang rumah trus...telefon call-centre dia, cakap dah buat semua tu, biar diorang paham yang bukan masalah modem, pc, cable, setting, etc...sesetengah tu sebab cable telefon diorang lama dah berkulat pon ada terutama yang duduk kat rumah2 dah lebih 20tahun Very Happy...

    aku setuju yg ni..
    umah aku dlu pn slalu tenet ptus gak..
    kadang2 smpe seminggu xdpt tenet..
    lepas aku tukar sume wayar telefon umah aku yg smbung ke tiang utama baru tenet ok..
    ujan ribut pn tenet xputus..
    Very Happy

    Azrao
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 3
    Age : 30
    Location : MYY
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by Azrao on Fri Mar 20, 2009 2:25 pm

    betik wrote:
    @anakberudu & Azrao: ada berapa telefon yang guna nombor yang sama dengan streamyx tu dan ada bunyi bising x?...
    kalau ada 2 atau lebih, cuba letakkan filter kepada semua telefon tu...

    aku pakai 2 telefon..1 atas,satu bawah..
    tp takde pulak bunyi bising@gangguan..
    filter tu mcm mana nak dpt, nk beli kat mana??

    shafeq
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 30
    Location : KL
    Job/hobbies : IT
    Registration date : 26/05/2009

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by shafeq on Wed Jun 10, 2009 3:33 pm

    tu masalah line TM lah...
    selalu kawasan ramai penduduk slalu la jd..
    call je 100 tak pun pegi kt TM..nnt diorg aku tukar port line phone umh korang kt stesen diorg..

    Sponsored content

    Re: Connection streamyx selalu terputus

    Post by Sponsored content Today at 2:13 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:13 am