Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya

    Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Share

    dwicemerlang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 6
    Age: 42
    Location: Penang
    Registration date: 11/03/2009

    Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by dwicemerlang on Wed Mar 11, 2009 3:10 pm

    Assalamualaikum wbt..

    Warga Puteranian....

    Pernahkah terlintas difikiran anda persoalan berikut:

    1. Setelah sekian lama aku memulakan perniagaan tetapi masih tidak dapat menyiapkan Penyata Untung Rugi dan Kunci Kira-Kira!!
    2. Di manakah aku dapat mempelajari asas membuat penyata-penyata tersebut?
    3. Kalau nak menghadiri kursus aku rasa dah terlalu senior, malulah aku kalau orang tengok....
    4. Kalau nak menghadiri kursus pun mungkin ambil masa 5 hingga 10 hari, siapa nak jaga perniagaan aku ni......
    5. Kursus perakaunan ni agak mahal, yurannya mungkin RM1000 hingga RM3000............

    INSYAALLAH Kami boleh membantu anda menyelesaikan segala pertanyaan itu. Dapatkan Perisian Sistem Perakaunan format Excel rekaan kami dengan harga RM35 untuk menyelesaikan masalah anda itu. Hubungi Kami untuk mengetahui cara bayaran dan kami akan terus menghantar perisian ini melalui e-mail . Mudah bukan!!!!!!

    Anda boleh melakukannya. Anda hanya perlu memasukkan(key-in) jumlah jualan atau pendapatan dan segala item belanja di ruang yang disediakan. Format Excel ini akan menyiapkan secara automatik Penyata Imbangan Duga, Penyata Untung Rugi dan Kunci Kira-Kira. Anda boleh mengetahui Untung/Rugi secara Harian, Bulanan dan Tahunan. Selamat memasuki era perniagaan Usahawan terhebat!!!

    Untuk tujuan melihat bagaimana perisian ini berfungsi sila klik link dibawah:

    KLIK DI SINI....
    (browse sampai bawah untuk melihat cara –cara menggunakannya)

    Untuk urusan pembelian sila klik...

    KLIK DI SINI....

    Sekian. Wassalam.

    sandwichs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 16
    Age: 29
    Location: Gombuck
    Registration date: 06/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by sandwichs on Wed Mar 11, 2009 9:51 pm

    salam..
    nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..

    soopee
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts: 2
    Registration date: 12/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by soopee on Thu Mar 12, 2009 11:44 am

    bagi sesiapa yang dah lama bukak perniagaan dan belum buat akaun lagi bole pm or email saya..

    dwicemerlang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 6
    Age: 42
    Location: Penang
    Registration date: 11/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by dwicemerlang on Thu Mar 12, 2009 12:03 pm

    sandwichs wrote:salam..
    nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..


    Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.

    sandwichs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 16
    Age: 29
    Location: Gombuck
    Registration date: 06/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by sandwichs on Thu Mar 12, 2009 2:59 pm

    dwicemerlang wrote:
    sandwichs wrote:salam..
    nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..


    Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.


    aku cadang nak kira sehari tu dalam pukol 12 malam la..pasal ckup ka seari kan...

    dwicemerlang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 6
    Age: 42
    Location: Penang
    Registration date: 11/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by dwicemerlang on Thu Mar 12, 2009 3:28 pm

    sandwichs wrote:
    dwicemerlang wrote:
    sandwichs wrote:salam..
    nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..


    Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.


    aku cadang nak kira sehari tu dalam pukol 12 malam la..pasal ckup ka seari kan...

    ok..la tu. Sebenarnya perkara ni terpulang kat u sbg tauke kedai nak tentukan cut off time tu.

    sandwichs
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 16
    Age: 29
    Location: Gombuck
    Registration date: 06/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by sandwichs on Fri Mar 13, 2009 7:08 pm

    maksud ko tu mcm mana..??
    cube bagi contoh sket..aku ne baru beniaga..bab akaun ni aku tak bape nak paham sangat...

    dwicemerlang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender: Male Number of posts: 6
    Age: 42
    Location: Penang
    Registration date: 11/03/2009

    Re: Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

    Post by dwicemerlang on Mon Mar 16, 2009 4:00 pm

    sandwichs wrote:maksud ko tu mcm mana..??
    cube bagi contoh sket..aku ne baru beniaga..bab akaun ni aku tak bape nak paham sangat...

    Ok Bro...

    sebelum ko start meniaga ko kena pastikan tempoh perakaunan berakhir pa bila....selalunya banyak co yg tetapkan tempoh perakaunan mereka pada 1/1/200X hingga 31/12/200X....Jadi untuk memudahkan kita mengira sebarang transaksi perniagaan dalam sehari..ko blh tetapkan 12am - 12am berikutnya adalah total sehari ko punya sales.

      Current date/time is Wed Sep 03, 2014 7:40 am