Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Membuat "home" berfungsi???

    Share

    aimanaico
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 111
    Age : 20
    Location : jaybee
    Job/hobbies : modelling,hackin
    Registration date : 22/02/2009

    Membuat "home" berfungsi???

    Post by aimanaico on Thu Feb 11, 2010 8:29 pm

    saya dh buat template tpi cmna nk buat ia berfungsi,cnth bleh tkn order,services???
    detail:
    hosting berbayar: www.3ix.com
    design guna illustrator cs dgn photoshop
    nama website: http://fun-simple-easy-learning.com/
    gambar home page: http://fun-simple-easy-learning.com/web.pdf
    Very Happy Very Happy Very Happy

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Membuat "home" berfungsi???

    Post by DevGuy on Thu Feb 11, 2010 9:50 pm

    ooo. awak dah buat step 1. step kedua kena slice photoshop tu jadi image. kalau tak tahu slice tu apa search kat internet cara2 nak slice web design

    step seterusnya kena a buat page .dalam kes awak ni kena ada 5 page
    1.- Home
    2. Order
    3. Services
    4. support
    5. Contact

    tapi kalau dah teror boleh buat satu page jer guna jquery. tapi dalam kes awak ni guna a yg basic dulu heheh

    step seterusnya kalau dah buat page tu kena a buat coding22 tertentu. utk jadikan webpoage tu satu kenyataan. boleh click boleh buat order. Programming ni ada banyak leh guna asp.net, php, flash, and so on aaa

    then terakhir lepas siap semua tu baru aa kita upload ker web hosting kita tu .

    faham takkk.

    oo satu lagi nak buat web site ni kena ada tool dia ada banyak tapi kalau orang yg memula ni baik dload microsoft web expression 3.0.kalau guna benda tu leh buat tanpa coding. hehheh.kalau nak belajar cam ner nak guna leh belajar ngan saya. hahahah promote beb hahaha

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 9:53 am